המניוגמה.עזרה בפענוח mri

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

25/11/2020 | 21:01 | מאת: אסתר

לאחר תלונות של הרדמות גפיים .חוסר שליטה בסוגריים .נמלולים והפרעות בהליכה קיבלתי הפנייה ל mri אשמח להבין מזה המנגיומה והאם יכול להשפיע על הכאבים?

בוקר טוב אסתר, האם בוצעה הדמיית MRI?

26/11/2020 | 07:09 | מאת: אסתר

כן.הוספתי את הפענוח

26/11/2020 | 07:31 | מאת: אסתר

לא יודעת אם רואים את הקובץ שהוספתי רשום: יישור קל של הלורודוזיס המותני הודגמה המנגיומה בגוף החוליה L4 ובחלק שמאל.הדיסקים הבינחולתיים שמורים ב L5-s1 בלט דיסק מרכזי מעט לימין עם לחץ על השק התאקלי

לאסתר תודה. *ממצאי ב-MRI יכולים להסביר כאב גב תחתון. *ההמנגיומה כלל איננה מסבירה אף אחת מתלונותיך או תסמינית. היא ממצא מולד בתוך גוף החוליה שאיננו דורש טיפול כלשהוא בברכה

26/11/2020 | 10:19 | מאת: אסתר

תודה רבה על התשובה המהירה והמסבירה. אז אין מצב שזה יכול לגרום נזק לחוליה באף שלב?

*במקרים מעטים ההמנגיומה גודלת . *רק אם היא חורגת מגבולות החוליה בכיוון לאחור=לתעלת השדרה היא יכולה לגרום לתסמינים נוספים (לא שכיח) בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה