פיענוח MRI להמשך ברור מקיף יותר

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

10/11/2019 | 12:21 | מאת: יעל

שלום רב, סובלת ממיניאסטניה גראביס כ-4 שנים. מתלוננת כ-חודשיים על כאבי ראש, עייפות, בלבול מילים. לאחר בדיקה של CT מוח התגלה נגע ליטי בצד שמאל של הגולגולת. לאחר MRI מוח התגלה|: 1. ממצא לא הומוגני בעל אות גבוה ב-t1 וב-t2 בקוטר 8 מ"מ בעצם הפריטלית משמאל בערך קורטיקלי 2. דימום סובקורטיקלי קטן באונה פרונטלית שמאלית. 3. אין האדרה פתולוגית ע"י גדולוניום. 4. מספר מוקדים של אות גבוה ב-T2 בחומר לבן במוח משני הצדדים. ממצא לא ספציפי. אין לראות רסטריקציה בדיפוזיה. מה כל זה אומר? תודה רבה יעל

שלום יעל, *הנגע ה"ליטי" בגולגולת משמאל איננו שייך ו-או מסביר את תלונותיך *הממצא ב-MRI בעצם פריאטלית שמאלית הוא אותו ממצא. *הדמם הסובקורטיקלי יכול להיות קשור:יש לראות את ההדמייה כדי להתייחס *גם מוקדי האות הגבוה ב-T2 בחמר המוחי הלבן טעונים עיון להערכת צפיפותם,חומרתם,והאם קיים צורך טיפולי בגינם. בנוסף: *האם נשללה טימומה? *האם תופעות המיאסטנעה מטופלות ומאוזנות בהיבט שליטה על תסמיני המחלה? בברכה בברכה

10/11/2019 | 14:26 | מאת: יעל

המיניאסטניה מטופלת בכדורים (מיסטינון כל 4 שעות+אימורן 150 מ"ג) כולל טיפולי פלאזמה פראזיס פעם בשבועיים. כמו כן נרשם בבדיקה: קברנומה קטנה פרונטלית שמאלית? כנראה המנגיומה בעצם הפריאטלית השמאלית. בהשוואה לבדיקה מ21/44/2016 הקברנומה גדלה. תודה רבה על המענה המהיר

ליעל, תודה על השלמת המידע *האם ידוע לך על טימומה או הדמייה שלא הדגימה טימ ומה (=גידול בבלוטת הטימוס) *גם הCAVERNOMA עשוייה לתרום לתסמינים שתארת בתלונותיך לאחרונה. היא טעונה עיון ב-MRI +הנחיית המשך טיפול כפי שישתמע

10/11/2019 | 17:11 | מאת: יעל

תודה רבה על ההתייחסות, ממש לא מובן מאליו! בלוטת הטימוס תקינה. "גם הCAVERNOMA עשוייה לתרום לתסמינים שתארת בתלונותיך לאחרונה." למה הכוונה? תודה רבה

צריך לראות : מה ממדיה? האם היה בה דמם לאחרונה או לא לאחרונה?

10/11/2019 | 18:44 | מאת: יעל

דר" אוריאל תודה רבה. לא מצויין בבדיקת ה-Mri את גודלה של הקברנומה. אשמח לקבוע פגישה להמשך ברור מסודר. כאבי הראש מהם אני סובלת מאוד חזקים ופוגעים בתפקוד היום יומי.

ליעל, ניתן לתאם עם טלי-0508-946-000

מנהלי פורום נוירוכירורגיה