ממצא ב MRI עמוד שדרה

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

24/08/2019 | 19:28 | מאת: טוני

אני עוסקת בספורט באופן יום יומי ובעצימות גבוהה. עקב כאב גב חזי שנמשך מס' חודשים והקרין לצד שמאל של הבטן העליונה, נשלחתי להדמיית MRI גבי/חזי. בפענוח: אין עדות להיצרות, לתמט, לדיסלוקציה, לכלי דם בולטים, לבצקת וחוט השדרה תקין. אולם, מודגם מוקד קטן היפראיננטנסי ב T1 בלוחית הקצה התחתונה של חוליה T10. לאחר הזרקת חומר ניגוד, מודגמת באותו מוקד האדרה. לסיכום נכתב כי טיב הממצא אינו ברור, אך הרושם שמדובר בממצא שפיר ויש לשקול בדיקת מעקב. שאלתי, האם יתכן שמדובר בזיהום/חבלה/וכ' או שהתאור מתאים רק לממאירות? תודה מראש

לטוני ערב טוב, לא מתאים לזיהום. לא מתאים לממאירות. כדאי לבצע mri עוקב בהתאם להנחיית הרופא המטפל. בברכה

24/08/2019 | 22:24 | מאת: טוני

תודה רבה רופאה הכירורגית שלחה אותי לפט סיטי (בעבר סרטן שד) אולי גרורה? 😥

מנהלי פורום נוירוכירורגיה