אירוע מוחי- דימום בגזע המוח

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

03/03/2019 | 17:07 | מאת: שיר

שלום רב, אמי, בת 58, עברה אירוע מוחי- דימום בגזע המוח( בפונס)בחודש שעבר. היא הייתה מורדמת כשלושה שבועות. היום, עדיין מונשמת, מצליחה לפתוח עיניים,ממצמצת,בולעת רוק, מזיזה את הראש ואת הגפיים, אך עדיין לא לפי בקשה. יש תחושה בגוף, היא מגיבה לכאב ברגליים ובידיים. אנו מרגישים כי היא שומעת אותנו ומגיבה אלינו, לעיתים דומעת כאשר מתרגשת. כמו כן לוחצת לנו את היד אך לא באופן עקבי. האם מצב זה נחשב כי היא בהכרה? הרופאים אמרו לנו שהשלב הבא הוא שיקום נשימתי. אשמח לדעת, האם במצב הנוכחי יש פוטנציאל שיקומי? האם היו מקרים שבהם מטופלים הגיעו במצב זהה וחזרו לעצמם? אשמח לתשובתך, תודה רבה

ערב טוב שיר, *האם לחיצת היד היא לבקשתך? *האם במהלך 3 השבועות בוצע פיום-קנה=TRACHEOSTOMY? *המצב המתואר על ידך נחשב לSTUPOR-מצב גבולי בין הכרה לחסר הכרה,אשר גם לו יותר מדרגה יחידה. *השיקום הנשימתי פירושו גמילתה לחלוטין מהנשמה=מעבר לנשימה עצמונית ללא סיוע מכשירי. *נדרש במקביל ובהמשך שיקום נוירולוגי עשוי לארוך מספר חדשים *יש מקרים מהסוג שתארת בהם החולה חזר להכרה מלאה או חלקית ולתפקוד עם מגבלות נוירולוגיות מסויימות, יותר או פחות משמעותיות *עיון בהדמייה חוזרת עתה+השוואתה להדמייה סמוך לדמם מאפשרת חיזוי סיכויי ההתאוששות המוחית בברכה

04/03/2019 | 15:30 | מאת: שיר

תודה רבה על התשובה. לחיצת היד היא עדיין לא לפי בקשה, אך כך אנו מרגישים שזה כאשר היא מרגישה שאנו לידה ומדברים איתה. כן, נעשה פיום קנה לפני כשבוע וחצי ומאז הורידו את כל חומרי ההרדמה והיא פקחה את העיניים יום למחרת. לגביי ההדמיי

04/03/2019 | 15:32 | מאת: שיר

לגביי ההדמייה, בוצעו מספר הדמיות כאשר באחרונה ( לפני כשבוע וחצי) נצפה ספיגה משמעותית של הדימום, ללא הידרוצפלוס. כמו גם זרימת הדם במוח תקינה. בבדיקת eeg ראו האוה אך קיימת פעילות.

ערב טוב שיר, תודה על העדכון. *בהחלט עם סיכוי לשיפור ולשיקום: גם בגין הנתונים שהשלמת וגם בזכות גילה הצעיר *חיוני שתעבור לשיקום נוירולוגי , להבדיל מוריאציות סעודיות וכיו"ב בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה