תוצאות MRI מוח.מהי המשמעות?

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

10/01/2019 | 16:15 | מאת: דינה

שלום רב! בעלי בן 57.,חולה סרקואידוזיס ברמסיה ואנקילוזינג ספונדילייטיס,סוכרת ויתר לחץ דם. לאחרונה ב-MRI: מודגמת הרחבה של חדרי מוח,ציסטרנות וחריצים.קומפקסים 7,8 נראים סימטריים,CPA תקינים דו-צדדי ללא עדות לאדרה.מודגמים מספר רב של מוקדי ואיזורי אות חריג בחומר הללבן הפריוונטריקולרי והתת קורטיקלי דו-צדדי,קרוב לוודאי על רקע מחלת כלי דם קטנים,הפרעות קרישה או ארועים טרומבואמבוליים.קרוב לוודאי על רקע גורמי סיכון. אטרופיה מוחית וצרברלית יחסית לגיל הנבדק. אני מבקשת לדעת מהו פשר הדברים? במיוחד לגבי האטרופיה.האם מדובר בדמנציה מוקדמת?האם יש טיפול תרופתי או ניתוחי לדברים הללו. אני מאוד,מאוד מודאגת ואני זקוקה להכוונה. בתודה מראש, דינה

לדינה שלום, דמנציה מוקדמת?-יתכן ממצאי ה-MRI והדיון בנושאים המשתמעים- בתחום המומחיות הנוירולוגית:מומלץ ייעוץ ,בדיקה ואבחון תואמים בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה