גידול שפיר בעמוד שדרה צווארי

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

05/08/2018 | 00:17 | מאת: יפית

שלום, אני בת 38 בריאה וסובלת כשנה מדקירות בעורף עד שגיליתי לאחר בדיקות שהכאבים בזמן השינה הם כתוצאה מגידול בעמוד שדרה צווארי על פי פיענוח של MRI : מודגם תהליך שהינו בגובה C1-2 שהינו אינטרה דוראלי אקסטרה מדולרי, יתכן מנינגיומה. התהליך גורם ללחץ על החוט אך ללא עדות לסינגל פתולוגי בתוכו החוט מוסט שמאלה , מימדיו 2*1*1*.1 ס"מ. אופציה אחרת הינה שוואנומה אך לדעתי פחות סביר, אופציה נדירה יותר הינה המנגיומה אינטרה דוראלית. סיכום- תהליך כמתואר, אינטרה דוראלי אקסטרה מדולרי. בסבירות גבוהה מנינגיומה, יתכן אופציות אחרות נדירות יותר, לייעוץ נוירוכירורגי. יש לציין שבסריקת ה CT בהתבוננות בה מודגם ממצא זעיר באיזור הפורמן של מונרו, יתכן ציסטה קולואידית קטנה. הממצא הינו יותר משמאל לקו האמצע, ראוי לבצע גם בדיקת MRI מוח בחתכים דקים. בבדיקת פיענוח MRI מוח , תהליך תופס מקום אקסטאמדולארי ואינפראדוראלי בגובה C1-2 עם בסיס רחב לדורה לוחץ על חוט השדרה ודוחק אותו שמאלה. מימדי התהליך 1.2X1.2 X2.3 ללא שינוי מבדיקה קודמת, ללא עדות לתהליך תופס מקום במונרו, FLOWOID מודגם בגובה זה. חדרים וחריצים מורחבים בהתאם לאיבוד נפח קל. מוקד של אות חריג בחומר הלבן הפרונטאלי הימני הבלתי ספציפי, מערות הפנים תקינות, ולסיכום MRI- תהליך תופס מקום ידוע במעבר צווארי גולגלתי. תהליך יכול להתאים למנינגיומה, שוונמה, אפשריות שכיחות ביותר. בייעוץ נאמר לי כי עלי לעבור ניתוח להסרת הגידול שכולל גם כריתת הקשתות של C1-2 , מבקשת לדעת האם יש מנוס מניתוח? ומה הסיכונים?

בוקר טוב יפית, *הבחירה הטיפולית הראשונה היא ניתוח. *כאשר קיים לחץ מטעם הגידול עלחוט השדרה הצווארי העליון-לא מומלצת דחייתו. *הסיכונים צריכים להידון מול המנתח שתבחרי,בפגישה חזיתית: דיון וירטואלי בהם איננו מהווה תחליף לצורך זה. בברכה

07/08/2018 | 16:25 | מאת: יפית

תודה רבה על תשובתך המהירה.... מבקשת גם לדעת האם ניתן אולי לקבל זריקת סטרואידים במקום ניתוח? האם יתכן טיפול חלופי שכזה נגד גידול שפיר?

בוקר טוב יפית, חד משמעית -לא. אם תהיי מעוניינת בדיון מעמיק וממצה שיכלול בדיקתך+עיון בהדמיית MRI והסברת משמעות הממצא הגידולי והסבר תחזית מצבך היה ותחליטי שלא להנתח- אשמח לסייע. בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה