זיהום, בחילות והקאות לאחר ניתוח ראש וניקור מותני

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

06/05/2018 | 13:25 | מאת: גלית ר

שלום ד"ר. אבא שלי בן 75 מטופל בשיבא. רקע של קרצינומה בריאות - לפני 5 שנים עבר טיפול יעיל של כימו והקרנות ותודה לאל המחלה אינה פעילה. עד לא מזמן תפקוד סביר + לפני שנתיים התגלתה גרורה בראש- בצרבלום. לא הגיבה טוב לקרינה ולפני 3 חודשים עבר ניתוח להסרה. הניתוח הצליח אך לצערי לאחר כשבוע התגלה זיהום -צמיחה של P.ACNE ומננגיטיס. טופל באנטיביוטיקה אך השיקום היה איטי ולא סביר. חזרנו לבי"ח ולפני כשבוע עבר ניקור מותני בו ניקזו CSF במהלך יומיים מחשש ללחץ (לא גדול). לא הורגשה הטבה משמעותית מהניקוז והוחלט להסיר את הנקז. בינתיים הנוזל נשלח לתרבית והמדדים לא היו חד משמעיים "אינם תקינים לחלוטין ואינם סוערים". ולא בהכרח תהליך זיהומי אך לא ניתן לשלול. בשתי תרביות נראו קוקים גרם חיוביים ובשניה מתגים גרם חיוביים. בכל מקרה תמונה אינה סוערת ואופיינית קלינית וגם מיקרוביולוגית לחיידקים כגון P.ANC או CONS/ נשלחנו הביתה לאחר שבוע להמשך טיפול אנטביוטי לוריד - ונקומיצין למשך שבועיים. מאז השחרור המצב הפיזי מדרדר ונחלש, המון הקאות, גם במצב שכיבה לאחר שינה, בלי קשר לתזוזה. הסיטואציה קשה מאד והשאלה אם יש איך לטפל בבחילות, מה מקורן? האם קשורות לניקוז וללחץ התוך גולגלתי? האם ברות טיפול? סליחה על האורך, אני מנסה לתת את כל הפרטים כדי להקל על הסבל.. תודה

ערב טוב גלית, שאלותיך ברורות. *יש איך לטפל בבחילות *אני מבין שיש גם הקאות *המצב הנוכחי כלל איננו מתאים לטפול בבית *המצב איננו מתאים לדיון וירטואלי כאן כיוון שלא כל הנתונים הנדרשים עומדים לרשותי *יתכן שבחילה-הקאה קשורה למצב לאחר ניקוז CSF *יתכן שהמצב בכל זאת משני לזיהום קיים עתה(לא בהכרח זהה לקודמו )שטופל באשפוז הקודם *יתכן גם הסבר אחר. *המצב איננו מתאים ליתר לחץ תוך גולגלתי בסיכום: מומלץ עתה על אשפוז חוזר,בו יש לדייק שוב את הבדיקות ויתכן להרחיבן המלצה זאת בעינה גם אם הגורם המטפל איננו שש לקראתה בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה