רגליים שורפות פריצת דיסק

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

15/04/2018 | 09:29 | מאת: אמיר

שלום לפני מס' חודשים עשיתי MRI בענין כאבי גב מאוד חזקים רצ"ב תוצאות ה MRI הייתי כמעט בשלב לתאם עבורי ניתוח אך לאחר מס' טיפולי כירופרקטיקה וזריקה תחת שיקוף הכאבים השתפרו ולשמחתי כמעט ואין כאבים מה שלא עבר לי זה תחושה של שריפה ברגל ימין לאורך כל הרגל ממש עד המפשעה תחושת השריפה היא במהלך כל היום האם זה קשור לתוצאות ה MRI המפורטות ? אודה מאוד לחוות דעתך מה מומלץ לעשות עם זה מודגם בלט דיסק דיפוזי כולל אינרופורמינלי ימני עם לחץ על השק ולחץ על - L4-L5 השורשים והיצרות של הפורימנה נוירלית מימין. מודגם דיסק פרוץ פוסטו-לטרלי וסאברטיקולרי שמאלי עם לחץ ניכר על השק - L5-S1 בצידו השמאלי ועל השורשים משמאל כולל לחץ ניכר על השורש בריצס הלטרלי משמאל והדיסק נמשך אינטרא-פורמינלי משמאל ומצר גם את הפורמינה הנוירלית משמאל.

לאמיר שלום, תודה על פנייתך המפורטת. *השרפה ברגל ימין שייכת לדיסק בגובה L4-5 +לחץ על מוצא שרש העצב מימין.בגובה זה. *עפ"י ממצאי המפענח מתוארים ממצאים משמעותיים גם בגובה L4-5 וגם בגובה L5-S1. יש שוני באם אתה מסוגל כיום לכל פעילות לרבות ספורט או שעתה אין כאב ויש שרפה וקיימת מגבלה תפקודית מסויימת: ממולצת בדיקתך+עיון ב-MRI וייעוץ עפ"י ממצאי הבדיקה+התרשמות מההדמייה. בברכה

15/04/2018 | 12:11 | מאת: אמיר

"ר ולד שלום תודה על תשובתך המהירה והיסודית איני עוסק יותר מדי בפעילות ספורט לשמחתי כפי שציינתי הכאסים בגב התחתון ניתן לומר שכמעט לא קיימים אני מתפקד רגיל ככל שניתן אך התחושה של רגל שורפת כל היום היא ממש לא נעימה והשאלה במקרה כזה האם להכנס להרפתקה של ניתוח נוסף (עברתי לפני כשנה וחצי ניתוח עמ"ש צווארי C4-C7 עם שתל ) או פשוט להמשיך ככה ואולי יש כדורים/ משחה מסויימת שיכולים להפחית את התחושה תודה שוב אמיר

לאמיר, כלל לא בטוח שיש כורח בניתוח: יש צורך כאמור לבדקך יש כדורים שיכולים להקל או לעמעם משמעותית את תחושת השרפה ברגל. יש גם אמצעים חלופיים שאינם ניתוח. משחה לא תסייע בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה