סיטי כשיש חשד לאירוע מוחי

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

05/01/2018 | 01:40 | מאת: ערן

שלום אדם שמגיע למיון עם חשד לאירוע מוחי (חולשת פלג גוף, או איבוד ראיה פתאומי). האם תמיד (ובכל מקום) עובר 2 הדמיות CT? כלומר סיטי רגיל ללא חומר ניגוד בכדי לשלול דימומים, וסיטי אנגיו כדי לנסות לזהות חסימות בכלי דם? ומה עושים אם בסיטי אנגיו לא רואים חסימות? והאם טיפול בTPA נותנים רק כאשר ראו בסיטי חסימה או גם אם לא ראו (וכמובן בתנאי שאין דימום) אבל יש סימנים קליניים שמעידים על אירוע מוחי? מה עושים אם בסיטי לא רואים (הבנתי שגם לא תמיד רואים עדות בסיטי בשעות הראשונות לאחר האירוע)? בעצם אדם יכול לקבל אירוע מוחי שבתיאוריה אילו היתה מבוצעת הדמיית MRI היו יכולים לזהות את החסימה? ובעצם ישנם אנשים שעברו אירוע מוחי ויכלו להציל את התפקוד שלהם, אלא שבגלל שMRI לא זמין במסגרת מיון, הם לא קיבלו את הטיפול TPA או צנתור מוחי? תודה

שלום ערן, שאלותיך בתחום ההתמחות הנוירולוגית ומתאימות לייעוץ עם יחידות לשבץ מוחי המציויות בהדסה עין כרם ובבי"ח איכילוב ,למשל. בקליפת אגוז להיבט הרפואי בשאלותיך: CT מח+CTA בחדר מיון בחשד לארוע מוחי מהווה הדמייה ראשונית סבירה. אין ספק ש-MRI נותן מידע נרחב ומקיף יותר+מזהה אוטם בשלב מוקדם יותר מאבחונו ב-CT-CTA. בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה