אורמוקס לחץ גולגולתי

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

10/12/2017 | 10:54 | מאת: איציק

לדר שלום וברכה! האם אורמוקס יעיל בכלל ללחץ גולגולתי מוגבר שנמשך כשנה? מה תפקידו בכלל ללחץ גולגולתי?אני שואל זאת מאחר ויש שינוי לטובה בבצקת פטמות אם יש הטבה בבצקת פטמות בעינים זה אומר שגם הלחץ ירד קצת מהמוח?ומדוע בכל החידושים שיש כיום אין משהו אחר שפותר את בעיית הלחץ גולגולתי? אין חסימה כנרא. זה בגלל הגידולים אקוסטיק נוירומה דו צדדי שיש לי אני מסוחרר תמיד יוסר יציבות הרגשה לא טובה בכלל,ועוד שאלה שלא קשורה כנרא. לאחרונה פורסם שגדליונים בבדיקת MRl מזיקה ולא בריאה האם אני חייב תמיד לעבור בדיקת MRl אם החומר ניגוד אני כל 4 חודשים בודק לא מסוכן? וכיצד אפשר לבדוק את מדד הלחץ גולגולתי? ניקור מותני לא עשו לי אף פעם האם זה בכלל עוזר קצת במצב של גידולי אקוסטיק נוירומה מה הסכנה והאם כדאי בכלל? בתודה על היחס הנפלא

לאיציק שלום, *זכורות לי פניותיך הקודמות *אורמוקס מוריד יתר לחץ תוך גולגולתי במספר מנגנונים אחד מיהם הוא הפחתת יצירת הנוזל המוחי -CSF *MRI להדגמת גידול,כמו ACOUSTIC TUMOR דורשת הזרקת גדוליניום *ניקור מתני מאפשר מדידת לחץ תוך גולגלתי *בדיקת קרקעיות העיניים תומכת או שוללת אבחנה של יתר לחץ תוך גולגלתי *ניתן למדוד לחץ זה גם עי החדרת צנתר דרך הגולגולת עם מדידת הלחץ המוחי בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה