נוירמה אקוסטית: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

גידולי מוח שפירים: תוחלת חיים ארוכה, איכות חיים טובה

בישרו לכם כי התגלה בראשכם גידול שפיר? לפני שאתם נכנסים לחרדה וללחץ, קחו נשימה עמוקה, יש לנו חדשות טובות: במרבית המקרים גידולים מסוג זה ניתנים לטיפול – מעקב או ניתוח, ולאחריו בד"כ אפשר לחזור לשגרה מלאה המוח הוא האיבר החשוב ביותר בגוף האדם, כך שכל דבר המפריע לתפקודו או פוגע בתפקודו - מלחיץ ומעורר דאגה אצל החולה, מחשש שתיגרם הפרעה משמעותית לבריאותו ולחייו. לרוב, הפגיעה עלולה להיות חמורה הרבה יותר מזו הנגרמת כתוצאה מפגיעה בתפקודו של כל איבר אחר בגוף. גידולים המשפיעים על המוח הם תופעה שאינה נדירה כלל וכלל. ההתמודדות עם התופעה בחייו של הנוירוכירורג היא התמודדות יומיומית. במאמר זה, נציג מבוא קצר לגידולים התוך גולגולתיים, המוחיים, תוך התמקדות דווקא בגידולים שפירים. גידולי מוח שפירים מעוררים שאלות רבות, מאחר שמשמעותם אינה ברורה דיה לציבור הרחב.   מהם ההבדלים בין גידולים שפירים לבין גידולים ממאירים? קיימים מספר הבדלים בסיסיים בין גידול ממאיר לבין גידול שפיר: גידולים ממאירים גדלים...
ללמוד עוד על נוירמה אקוסטית
גידולי מוח שפירים: תוחלת חיים ארוכה, איכות חיים טובה-תמונה

בישרו לכם כי התגלה בראשכם גידול שפיר? לפני שאתם נכנסים...

מאת: ד"ר מרגלית...
08/04/2019
טלפון נייד לא גורם לגידול במוח-תמונה

מחקר חדש בקרב 2.8 מיליון איש: שימוש ארוך טווח - 11 שנה...

מאת: ד"ר עמית...
24/07/2011
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לנוירמה אקוסטית?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

נוירמה אקוסטית: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום רב, לפני כחודשיים התחלתי להרגיש ירידה בשמיעה באוזן ימין. אינני יודע להצביע על הרגע שזה קרה, אך אני יודע שהיתה באותה התקופה גם ורטיגו קצר והרגת לחץ ואטימות באזניים. פניתי לבדיקת שמיעה, יש אכן ירידה משמעותית בשמיעה. רופא א.א.ג הפנה אותי לMRI שהאבחנה הינה: שוואנומה אקוסטית רובה אינטרא-קנליקולרית. הגידול נמצא בתעלת השמע הפנימית מימין, מתבלט מעט לציסטרנה. בחתכים אקסיאליים מימדיו כ-1.13 סמ על 0.4 ס"מ. אשמח בבקשה לשמוע מה דעתכם? (כל מידע יעזור) האם זה נחשב גדול? קטן? בינוני? המיקום? מסוכן? האם ניתן להעריך האם יגדל? מה בדרך כלל קורה. אשמח לכל הפניה למידע בנושא.. הרבה תודה מראש

ערב טוב, בתשובה לשאלותיך: *הגידול-קטן *מיקומו ברובו בתוך תעלת האוזן הפנימית.עפ"י תאור המפענח-איננו לוחץ על גזע המח. *הגיל מהווה גורם בבחירת סוג הטפול המומלץ. *קצב הצמיחה של הגידול ניתן לקביעה עי MRI עוקב +השוואתו לקודמו: מרווח של חצי שנה בין א ל-ב. ! כל דיון נוסף טעון ייעוץ פרונטלי,בדיקתך+עיון ב-MRI בברכה

תודה רבה על תשובתך. מאד מעריך את זה.

שלום רב, בהמשך לשאלתי הקודמת, ערכתי בדיקת MRI נוספת לאחר חצי שנה שקיבלתי היום את תוצאותיה אשר מעידים על גדילה. בדיקה לפני חצי שנה : 1.13*0.04 בדיקה עדכנית:1.4*0.6 אשמח מאד לשמוע מה דעתך. תודה מראש,

שלום רב, בהמשך לשאלתי הקודמת, ערכתי בדיקת MRI נוספת לאחר חצי שנה שקיבלתי היום את תוצאותיה אשר מעידים על גדילה. בדיקה לפני חצי שנה : 1.13*0.04 בדיקה עדכנית:1.4*0.6 אשמח מאד לשמוע מה דעתך. תודה מראש,

האם נוירומה אקוסטית בקוטר 7.5 מ"מ בתוך התעלה יכולה לגרום לכאבי ראש? (הכאבים באיזור המצח) תודה רבה!

לתמר ערב טוב, לא. בברכה

שלום, לאמי בת ה- 70 גילו גידול בגודל 1.2 ס"מ (נוירומה אקוסטית) ע"י בדיקת MRI שבעברה לאחר איבוד שמיעה פתאומי באוזן ימין , יש לציין כי ב-2009 עברה סיטי ראש וגידול זה לא היה קיים. איבוד השמיעה מלווה ברעשים באוזן לאחר התייעצות עם ד"ר קנר באיכילוב הומלץ לאמי לעבור הקרנה חד פעמית , הייתי מעוניינת לדעת מה הסיכונים ותופעות הלוואי מטיפול זה - קראתי כי יכול להגביר סיכוי להפוך גידול שפירי לממאיר - דבר שכאמור אנחנו לא ממש מעוניינים שיקרא ודבר שני האם יש דרך ע"י טיפול כלשהו להעלים את הרעשים . אשמח לעזרה ותשובות תודה רבה

ערב טוב אסתי, האם הנוירומה האקוסטית נמצאת בצד ימין? האם ב-CT מ-2009 הוזרק חמר ניגוד לוריד בעת בצוע ההדמייה? כמה זמן לאחר איבוד השמיעה הפתאומי בוצע ה-MRI. האם חלק מהשמיעה חזר נכון להיום? אתייחס בהמשך להיבט הטפול המתבקש ולסוגו. בברכה

שלום דר ולד, תודה על המענה אני רואה עכשיו שתשובתי השניה לא נשלחה , אז שולחת שוב , הנוירומה אכן בצד ימין הmri נעשה בערך חודשיים אחרי איבוד השמיעה ( עד הבדיקה קיבלה סטרואידים ) בבדיקה ב 2009 לא הוזרק חומר ניגודי אשמח לתשובה תודה רבה

14/07/2016 | 23:30 | מאת: אסתי
מתוך פורום נוירוכירורגיה

אני רואה עכשיו שתשובתי השניה לא נשלחה , אז שולחת שוב , הנוירומה אכן בצד ימין הmri נעשה בערך חודשיים אחרי איבוד השמיעה ( עד הבדיקה קיבלה סטרואידים ) בבדיקה ב 2009 לא הוזרק חומר ניגודי אשמח לתשובה תודה רבה

שלום, בעקבות התחרשות חד צדדית באוזן שמאל וירידה חדה בדיסקרימינציה עברתי בדיקת mri שתוצאותיה הדגימו גידול שוונאומה בגודל 1.3. במקביל נשלחתי לטיפול בתא לחץ ששיפר מעט את הדיסקרימינציה (שהיתה במצב חמור) והסחרחורות (לאחר 20 טיפולים). לאחרונה הרעשים באוזן שמאל החמירו וכעת הם בלתי פוסקים וכך גם המיגרנות.. בהתייעצות עם רופא בתא הלחץ נאמר לי שהשיפור בדיסקרימינציה נובע, ככל הנראה, מהקלה של דלקת שנוצרה סביב הגידול ולכן הומלץ לי להמשיך בטיפולים. במקביל- בהתייעצות עם נוירוכירורג הומלץ לי להימנע מטיפולים בתא לחץ שיכולים לטענתו, לזרז את גדילת הגידול. בנוסף הוא טען שאין כל קשר בין השיפור בדיסקרימינציה לטיפול בתא לחץ, וגם כי הכאבים והרעש מהם אני סובלת אינם קשורים ישירות לגידול. אני מבולבלת כיוון שהתייעצתי עם מספר רופאים וכל רופא אומר משהו אחר.. אשמח ואודה לעצתך האם אכן הטיפול בתא לחץ מסוכן לגידול?

שלום לך דנה, לדעתי אין תימוכין מספקים כי טיפול בתא לחץ עוזר ספציפית להרוס או למנוע גידול ה שוונאוומה אך יש מספיק תימוכין מוכחים כי טיפול זה אינו מעודד תאים סרטניים גם לא בגידול זה והטיפול, כללית, אינו מסוכן שיש גידול סרטני, יתכן ההיפך אך עדין ספציפית נושא זה במחקר. הטיפול בתא לחץ עשוי לשפר תופעות בצקת המלוות פגיעה במחסום דם מוח כתוצאה מגידול, עשוי לעכב ולהוריד תופעות דלקתיות ועוד. כתבי במאגרי מידע: HBOT and Cancer

תודה רבה 🙏🏻 אם הבנתי נכון את תשובתך - ההחמרה בטינטון לאחרונה ( שבהתחלה היתה לזמנים קצרים והפסיקה לחלוטין) ובימים האחרונים חזרה ולא מפסיקה לרגע,+ כאבי הראש והסחרחורות, לא יכולה לנבוע מהטיפולים בתא לחץ?

כללית, טיפול מקצועי בתא לחץ אינו הגורם לטיניטוס וגם לא לכאבי ראש וסחרורות, במקרה הספציפי יתכן והטיניטוס חזר כתוצאה מהפסקת הטיפול בתא הלחץ.