הישנות של מנינגיומה-פענוח mri

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

31/08/2017 | 17:26 | מאת: ורדה

שלום רב, בעלי עבר ניתוח להסרת מנינגיומה מכנף הספנואיד לפני כחצי שנה בהדסה עין כרם. המנתח הוציא את הגידול חוץ משאריות קטנות שהיו במקומות בעייתיים. נעשה c. t. לאחר הניתוח עם ובלי חומר ניגוד שהראו שאין שאריות לגידול. הביופסיה הראתה שמדובר במניניגומה דרגה 1.שבוע שעבר בעלי עשה mri ראשון למעקב. יש לנו תור רק עוד שבוע ונשמח אם תוכל לשפוך אור על הממצאים ולומר לנו האם הגידול חזר /גדל? והאם מדובר שוב במנינגיומה? ואם כן מה דרכי הטיפול כעת? תאור הממצאים: הבדיקה הושוותה לבדיקת מ­17.1.29 מודגם תהליך אקסטראקונלי טמפורלי מימין המשתרע דרך הפיסורה האורבתלית העליונה לתוך הפוסה הקרניאלית הקדמית ומתמשך אקסטרא אקסיאלית לאורך כנף הספנואיד הימני על בסיס דוראלי. התהליך מתאדר הומגני לאחר הזרקת גדליניום. מראה הגבלה קלה בדיפוזיה, ואינו מכיל תוצרי פרוק דם. התהליך גורם לדחיקה מדיאלית של שריר הרקטוס הלטרלי, להצטופפות באפקס של ארובה הימנית ואקזופתלמוס דרגה 2 של עין ימין. מודגמת הדקקות של עצב ראיה הימני ואות חריג בשריר הרקטוס הלטרלי מימין. מימדי התהליך 4.9X1.2X0.2 ס"מ בחלקו ההארובתי ו­7.4X1.0 ס"מ בחלקו האינטראקרניאלי, לעומת 9.7X0.6X0.1 ס"מ בבדיקה הקודמת מבנה גומה אחורית תקינים. מעבר קרניו צרוויקלי בגדר הנורמה. ללא עדות למוקדי אות חריג מפרנכימת המוח. אות זרימה תקין מכלי הדם התוך גולגולתיים וללא עדות לממצאים אקסטרא קרניאליים. סינוסים קברנוזים תקינים. כיאזמה אופטית תקינה.  לסיכום: תהליך אקסטרא אקסיאלי ואקסטראקונלי ידוע המתאים למקום ראשון להמניגומה. ספנואורביטלית, גדל משמעותית באיטרוול. הדמיית המוח בגדר הנורמה.תודה מראש

לורדה ערב טוב, הבעייה איננה פענוח MRI: יש עכשיו עדות ברורה לגידול בתוך ארובת העין וגידול ברור מוחי באיזור הנתוח. מנינגיומה בדרגה 1כפי תאורך הוא גידול שפיר שצמיחתו איטית לא סביר שהגידול התממאר עכשיו ולכן צמח מהר.. כן סביר שהגידול נכרת חלקית ונותרה שארית לא זניחה. אופציות טפול: 1.ניתוח נוסף משולב-מוחי ותוך ארובתי 2.טפול רדיוכירורגי בשיטת FSR

31/08/2017 | 19:07 | מאת: ורדה

לא הבנתי למה הכוונה גידול בארובת העין וגידול במקום הניתוח. מדובר על 2מוקדים שונים? הניתוח הראשון היה בכנף הספנואיד שהבנו שהכוונה לארובת העין. האם יכול להיות שמדובר בגידול אחר ממאיר ולא במניניגומה? אם הגדול גדל כל כך מהר אולי מדובר במשהו ממאיר, לא?

31/08/2017 | 19:48 | מאת: ורדה

ד"ר ולד אני לא יודעת אם יש לזה חשיבות אבל עכשיו אני רואה שהמספרים התהפכו להלן הממצאים שוב: מימדי התהליך 1.4*0.9*2.2 ס"מ בחלקו הארובתי. 1.7*0.4ס"מ בחלקו האינטראקרניאלי, לעומת 0.9*0.7*1.6ס"מ בבדיקה הקודמת.

לורדה, אנא קראי שוב בזהירות את תשובתי לפנייתך:היא מדייקת. הגידול בתוך הארובה והגידול במח הם אותו גידול,ברצף אנטומי. אינני חושב שהמנינגיומה השפירה עברה שינוי ממאיר אני סבור שהניתוח השיג כריתה לא שלמה של הגידול. לילה טוכ

01/09/2017 | 06:34 | מאת: ורדה

תודה רבה על המענה, שאלה אחרונה ברשותך. הmri שהושווה הוא מלפני הניתוח והנתונים מצביעים על כך שהגידול גדל מאז למרות שבעלי עבר כבר ניתוח להסרה. המנתח אמר במפורש שהגידול הוסר והשאריות שנותרו לא יראו בכלל בmri והנה אנחנו חצי שנה אחרי והגידול גדל בצורה משמעותית והדרגה היא 1 אז מטבע הדברים זה נראה מלחיץ. אם זה גידול איטי איך הוא צמח שוב במהירות כזו שהוא יותר גדול ממה שהיה לפני הניתוח. אנחנו לא ישנים מלחץ....

לורדה שלום, תשובתי לשאלתך ניתנה ונוסחה בבירור ,פעמיים . בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה