תעזרו לי בבקשה

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

12/05/2006 | 16:44 | מאת: סבטה

שלום רב, ב26/03 החלקתי בעבודה ונפלתי על הריצפה ועם הראש חטבתי מכה ממקרר ברזל (במטבח). הדבר האחרון שאני זוכרת זה ההרגשה שאני מחליקה ואז שאני על הריצפה ויש לידי אנשים שמנסים להרים אותי.אני זוכרת שכל הגוף כאב לי ובמיוחד הראש,צוור וגב עליון.כאשר הגעתי לרופא באותו יום,אז אמרתי לו שאני לא זוכרת הפרטים שכנראה התעלפתי.לפני כ4 שנים התעלפתי בבית, פשוט הרגשתי כאבי ראש חזקים, אחרי שקמתי,עברתי איזה כמה מטרים ראיתי שחור ואז אני לא זוכרת כלום,פקחתי את העיניים ואני על הריצפה ואמא שלי ואחי מסתכלים עלי.הפעם כעבור כמה זמן מאז הנפילה ניסיתי להיזכר בפרטים ואני זוכרת בודאות שהחלקתי,איך לא זוכרת איך בדיוק נפלתי (חוץ מזה באותו מקום שנפלתי שפכו מים לפני כן וכנראה החלקתי על המים). שלחו אותי לכל מיני בדיקות כמו: אקו לב,אולטרסאונד של הצוור,EEG,הולטר לב,CTמח שכל התוצאות תקינות,בטילט טסט הקרדיולוג רשם ואמר לי שהכל תקין,גם לא התעלפתי אפילו אחרי הספריי המגביר את קצב הלב,רק הדופק עלה והלחץ טיפה ירד,איך הרופאה הנוירולוגית אמרה לי שמבחינתה זה לא תקין,למרות שהקרדיולוג אמר ורשם שזה כן תקין,כלומר הבדיקה שלילית.בנוסף לכך ברגע שקמתי אחרי הנפילה הרגשתי סחרחורות,בקושי ראיתי משהו,היו לי כאבים חזקים,הלכתי להקיא,איך בגלל שעוד לא הספקתי לאכול היו לי רק התכווצויות כאילו אני מקיאה,איך לא יצאה כלום. ניסיתי לשבת והתחלתי כולי לרעוד ולבכות,ראיתי הכל מטושטש,כאב לי הראש והייתה לי הרגשה שאני נופלת,הכל הסתובב. כשהגעתי לרופא בקושי יכלתי לדבר ויש הרבה פרטים שלא ציינתי כנראה כי הם לא מופיעים במחשב. למחרת הזמנתי רופא הביתה כי היו לי בחילות חזקות,כאבי ראש ונתפס לי הגב העליון והצוור וגם סחרחורות.הרופא עשה לי זריקה של וולטרן,נתן לי פרמין ואסיוול ורשם שזה חשד לזעזוע מוח. הלכתי לנוירולוג,רופא משפחה,רופא עיניים, סיימתי את כל הבדיקות,כולן תקינות (חוץ מהקטע של הטילט טסט לדעתה של הנוירולוגית),עכשיו אני שאלתי את כל הרופאים האם זה היה זעזוע מוח והם אמרו שאי איפשר לדעת.העובדה היא שיש לי כאבי ראש על בסיס קבוע מאז הנפילה,האתופן לא עוזר לי,יש לי עדיין בחילות וסחרחורות,איך לא כל יום,הצוור והגב העליון שלי תפוסים,אני הולכת לפיזיוטרפיה,רופא עיניים מצאה לי צילינדרים בעיניים,מוזר כי כל הזמן הייתי הולכת לאותו רופא ואף פעם הוא לא מצאה דבר במשך שנים,רק כל מיני דלקות עיניים,רק אחרי הנפילה התחלתי לראות מטושטש,לפני כן לא היו לי בעיות כאלו והרופא טוען שאין מצב שזה בגלל הנפילה,אז יוצא שזה צירוף מקרים? באותו יום שנפלתי פתאום הופיעו הצילינדרים? אני מבולבלת ולא יודעת מה בדיוק קרה ומהו השם לכל הדברים הקוראים לי. אלו הם הדברים שמופיעים במחשב: SIP Head Trauma fevere cervicalgia Rec.Syncope- Investigation for Pain joints Dil/Bil knees האם מישהו יכול לעזור לי לעשות סדר בראש? אשמח מאוד אם כן. תודה מראש

מה שנכתב ברשימת האבחנות שציינת .- חבלת ראש, כאבי צואר קשים, כאבי מפרקים וברכיים וכ"כ ארוע / מס' ארועים של סינקופה (איבוד הכרה), חבלת ראש, גם בדרגת חומרה קלה, לאחר נפילה יכולה לגרום לכאבים התקפיים ו/או מתמשכים במשך חודשים ארוכים לעיתים, בראש ובצואר, סחרחורות ובחילות. לאחר שהברור ההדמייתי תקין כפי שהבנתי לפי התאור השלב הבא הוא טיפול תסמיני ושיקום -נוגדי כאב ודלקת, טיפול פיזי לחיזוק ושחזור טווחי תנועת עמוד שדרה, שיקום סחרחורת (לאחר בדיקה במרפאת סחרחורת) ואף הערכה פסיכולוגית וטיפול אם אובחן מצב דחק בתר חבלתי (PTSD). רשימת הסיבות לסינקופה ארוכה -עצביות,הפרעות לבביות, לחץ דם, הפרעות הורמונליות וכו' וכו'. כולל גם כתגובה לכאב פתאומי או פחד למשל. לא ברור לי המונח " מצאה לי צילינדרים בעיניים".....

מנהלי פורום נוירוכירורגיה