התיעצות לאחר ניתוח מעקפים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

19/05/2009 | 15:45 | מאת: yves

שאלה לד"ר אילן קיציס : היסטוריה רפואית בקצרה. ב-12.08.06 אוטם בשריר הלב ובעקבותיו ניתוח של שלושה מעקפים. כעבור ארבעה חודשים אישפוז מחשד לדיסקציה אאורטלית . בסי.טי נשללה דיסקציה, נמצא טרומבוס מוראלי קטן. כעבור ארבעה חודשים בוצא סי.טי אנג'יו - קרדיאק גייטינג בו הטרומבוס נמצא שטוח וככל הנראה מאורגן . כל בדיקות הארגומטריה, מיפוי לב, אקו לב מאז ועד היום היו תקינים . אני סובל ממחלת כלי דם פריפריים (היתה לי בשנת 2001 סתימה עורקית ברגל שמאל ) סכרת ,כולסטרול, מחלת בכטרב . מטופל בקרטיה, קרדילוק(חצי כדור- 1.25 ) טריטייס 1.25 ,ליפיטור 20 מ"ג, לוסק , וגלוקופאז' .אני מאוזן פחות או יותר מבחינת בדיקות דם . ל.ד.ל בממוצע 85-78 בדיקת המוגלובין מסוכרר בין 6.4ל- 6.8 . שאלתי היא : לאחר כשנתיים וחצי אחרי הניתוח , איזו בדיקה כדי לעשות באופן פרטי או האם קיים מכון עם סי.טי משוכלל יותר מהקיים דרך קופות החולים. אני מודע לזה שהקופות נותות לחסוך בבדיקות. היות ואין לי בעיה של תשלום בדיקות באופן פרטי אשמח אם תמליץ לי על בדיקה משופרת לבחינת מצב העורקים כיום או שהאם כדאי לחזור ולעשות את בדיקת האנג'יו שעשיתי לפני שנתיים ? אני פונה אליך היות ואני לא שוכח שבשנת 2001 היה לי את הסתימה העורקית ברגל ולמרות שהתחלתי לשמור מכל הבחינות ,זה לא מנה את אוטם השריר והניתוח בעקבותיו כעבור 5 שנים. זו הסיבה שאני חושש למצבי אפילו אם בדיקותי תקינות .אשמח לתשובתך .

19/05/2009 | 17:34 | מאת: ד"ר אילן קיציס

מקרה מורכב. קראתי בעיון את הנתונים. לא אוכל להסביר בהתכתבות את מערכת השיקולים מה בעד ומה נגד אבל הסיכום הוא כך: אתה לא צריך בדיקות מיוחדות או יקרות במיוחד. הייתי עושה אקו לב - הבדיקה הזאת תראה את תפקוד הלב ונוכחות או לא של קריש דם בלב ואת תפקוד המסתמים. לפי שיקול דעת אפשר לעשות מיפוי לב במאמץ פעם בשנה. זהו .. לא צריך יותר מכך. אם הבדיקות האלו תקינות - כלומר הלב טוב והעורקים פתוחים ... לא צריך מעבר לכך תודה

מנהל פורום קרדיולוגיה