שאלות לאחר אקו לב ועזרה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

17/01/2018 | 18:41 | מאת: אל

שלום רב :) אני בן 33 בריא בדרך כלל ומעט שמנמן. עושה ספורט אירובי לפחות פעמיים בשבוע בעצימות גבוהה כשעה בכל פעם. לאחרונה בזמן מנוחה מידי פעם התקף חולשה פתאומי. בבדיקה רפואית לחץ דם מעט גבוה כ 150/90 התחלתי טיפול ב וקטור 80 מ'ג והופנתי לאקו לב (לא במאמץ) שתוצאותיו מוצגים בתמונה שמצורפת. בשיחה עם הרופא משפחה השבוע הוא אומר שישנה בעיה קטנה במחיצות בלב ועוד כמה דברים קטנים שכרגע מבחינתו לא דורשים טיפול ואין צורך בהפניה לקרדיולוג רק חזרה על האקו לב בעוד כשנתיים והפנה אותי להולטר לחץ דם. השאלות שלי הם: 1.האם לפי תוצאות האקו לב הבעיות שהרופא משפחה אמר הן באמת שוליות? יכולות לגרום לבעיה במפתיע? לא הבנתי מהרופא בדיוק מה הדברים הקטנים שהוא מתכוון שלא בסדר והאם באמת אין סיבה להפניה לקרדיולוג 2. אני מתכוון בקרוב לחזור לספורט אירובי אינטנסיבי יותר ובעצימות מאוד גבוהה. האם יש סיכון בזה לאור התוצאות? 3. האם יש בדיקה נוספת שאתה ממליץ לעשות? משהו אחר שאתה ממליץ? תודה מכל הלב :)

20/01/2018 | 13:59 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

לא מצאתי שום צירף של שום תוצאה. ל״ד לא תקין יש לאזנו. ניתן לבצע בדיקת הולטר ל״ד להערכת מצב. בברכה, דר׳ דדשב

21/01/2018 | 01:24 | מאת: אל

שלום שוב :) העלתי את קובץ התוצאה תודה :)

27/01/2018 | 18:39 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

שלום רב, לפי תשובת בדיקה שצרפת: 1. עיבוי קל של שריר הלב - היפרטרופיה 2. הרחבה קלה של שתי עליות הלב פנה נא לבדיקת רופא קרידולוג. בברכה, דר׳ דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה