האם Remotiv עלולה להחמיר הארכת מקטע QT

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

29/11/2017 | 09:25 | מאת: ממ

שלום, האם התרופה רמוטיב Remotiv הניתנת למצבי דיכאון עלולה להחמיר מצב קרדיולוגי של הארכת מקטע QT? האם היא מותרת לחולים הסובלים מסינדרום זה? מצורפת רשימת הנחיות שקיבלנו מבית החולים. האם התרופה Remotiv מבחינת ציר הפעילות שלה נכללת בקטגוריות המפורטות ברשימה? האם קיימות תרופות נוגדות דיכאון ו/או חרדה אחרות המותרות לחולים הסובלים מסינדרום זה? המון תודה

02/12/2017 | 14:35 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

באשר לתורפות פסיכיארטיות יש להתייעף עם פסיכיאטר ועם בית מרקחת. באשר לרמוטיב - אני לא מודע על תופעה של הערכת qt ע״י תרופה זו St. John Wort, Hypericum אסור לשלב היפריקום עם תרופות לאיידס, עם תרופות לדחיית שתלים (ציקלוספורין, טקרולימוס, סירולימוס) ועם תרופות כימותרפיות. כמו כן לא מומלץ לשלב היפריקום עם תרופות המעלות את רמת הסרוטונין - כמו SSRI ,SNRI - מחשש לסינדרום סרוטונין.

מנהל פורום קרדיולוגיה