מצב הלב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

15/09/2017 | 13:05 | מאת: עדי

שלום אני בן 49. ידוע על אנקילוזינג ספונדיליטיס. מקפיד על פיזיותרפיה וכו'. לא לוקח כדורים לזה בגלל שגרמו לתופעות לוואי. לוקח רק אקמול פעמיים שלוש בשבוע. לאורך השנים היה גם הרבה רגישות בבטן ותמיד הייתי רזה כ 62 ק"ג. בשנתיים האחרונות יש החמרה בכאבי בטן וירדתי במשקל משמעותית ל 54 קילו גובה 1.82 ומרגיש חולשה. בירור גסטרו טרם מצא את הסיבה. בדיקות דם תקינות. אקו לב לפני 8 חודשים תקין. אקג עדכני תקין. באחרונה לחץ הדם נמוך יש שעות של 90-95 העליון ו 50-55 התחתון. הדופק גם נמוך כ 55-60 בערב. אני לא בכושר גופני טוב. רציתי לשאול בזמן האחרון כשאני עובר מישיבה לעמידה הדופק טס. מדופק 60 בישיבה יש לי דופק 90-95 בעמידה אחרי כדקה. לחץ הדם לא יורד אלא עולה כשנעמד בכ 5-10. קראתי שעליית דופק במעבר מישיבה לעמידה ביותר מ 20-25 יכולה להעיד על בעיה בלב. האם זה סימן שיש לי בעיה בלב ואולי הוא נפגע מהאנקילוזינג ספונדיליטיס או מהתת משקל המשמעותי שאני נמצא בו?

15/09/2017 | 20:05 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

שלום רב, ankylosing spondylitis עלול להיות סיבה לפגיעה לבבית בדרכים שונות, כולל התפתחות שלמלש של הפרעה בתפקוד הלב וגם פגיעה מסתמית - מסתם אאורטלי. לא ניתן לקבוע כעת להנרשם, אך אני מציע לבצע הערכה קרידולוגית מקיפה, כולל אקו לב, הולטר קצב לב ומבחן מאמץ בברכה, דר׳ דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה