מופוי לב לחולה סוכרת

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

13/06/2006 | 03:14 | מאת: גיגי

שלום אשמח לקבל תשובות לשאלותי שבסוף מכתבי לגבי ממצאי בדיקת, והערות נוספות לגבי מיפוי לב תלוים 201 במאמץ "ספקט" , שעשיתי בשבוע החולף, בעקבות ארגומטריה לא תקינה שבצעתי לפני שלושה שבועות. --------------------------------------------------------------------------------------- רקע: בן 56 , חולה סוכרת מזה 38 שנה, מטופל באינסולין - איזון סביר עלפי רופאת הסוכרת שלי (המוגלבין A1C בתחום 7.1 - 7.5 ,) איזון גרוע על פי הנפרולוג (שממליץ על תחום הנורמה, כלומר HBA1C קטן מ 6 אחרת הדיאליזה "תפגוש" אותי בעתיד אלא אם ארוע לבבי יקדים אותה...), איזון מסובך עבורי המלווה בארועי היפוגליקמיים תכופים ככל שאני מנסה להתקרב לנורמה, והמון דקירות ובדיקת עצמיות (כ 10 ביום) של רמת הסוכר בדם. עם סיבוכי סוכרת קלאסיים (רטינופטיה של הרקע מזה 15 שנה, מיקרואלבומינוריה מזה 6 שנים, יתר לחץ דם (בנוני) מזה 3 שנים, נוירופתיה קלה - פגיעה בתחושה בגפיים עליונות ותחתונות + כאבי הליכה בגפיים התחתונות, לאחרונה עייפות אחרי הליכה בנונית/מואמצת (בעבר לא היתה עייפות). גובה 180 ס"מ, משקל 93 ק"ג. תרופות ליממה: אינסולין כ 100 יחידות ביום (משאבה), טריטסט 5מ"ג + טריטסט קאמפ 5מ"ג, קארטיה 100מ"ג, סימבסטטין 20מ"ג, קדקס 1מ"ג. תמונת שומנים בבדיקות דם אחרונות: HDL=37 LDL=87 טריגלצרידים=101 קולסטרול= 145 ----------------------------------------------------------------------------------------- תוצאות מבחן מאמץ (ארגומטריה) שבעקבותם נערך המיפוי: א.ק.ג במנוחה הראה קצב סינוס incomplet rbbb המבחן ע"פ ברוס, נמשך 9:36 דקות והגיע לסיומו לשלב 4 הבדיקה הופסקה עקב כאבי רגליים. נתונים קליניים: קצב לב - במנוחה 77 , שיא המאמץ 137 לחץ דם - במנוחה 130/60 ,שיא המאמץ 170/60 כאבי חזה - במנוחה -- לא , שיא המאמץ -- כן (לחץ). א.ק.ג במאמץ הראה סינוס טכיקרדיה סיגמט ST: לא ניצפו צניחות משמעותיות. בהתאוששות: אק"ג עם צניחות ST הוריזונטליות ב VPC'S + L2 L3 VF V4-V6 זמן התאוששות - 10 דקות התלונות חלפו לאחר 1 דקות לסיכום: כושר גופני - טוב תגובה קלינית חיובית תגובה נורמוטנסיבית למאמץ תוצאות הבדיקה אינן חד- משמעיות ניצפו פעימות מוקדמות חדריות נדירות. ----------------------------------------------------------------------------------------- בדיקת דופלר שנערכה באותו היום של בדיקת הארגומטריה נמצאה תקינה ----------------------------------------------------------------------------------------- מהלך בדיקת מיפוי לב: בוצע מאמץ מדורג על גבי מסילה לפי פרוטוקול ע"ש ברוס, המאמץ הופסק אחרי 09:30 דקות בשלב 4 עקב עייפות כללית. קצב הלב במנוחה - 94 , בשיא המאמץ 140 לדקה, 85% מהדופק המירבי לחץ דם במנוחה - 130/60 , בשיא המאמץ 170/60 א.ק.ג במנוחה - תקין א.ק.ג במאמץ - צניחות ST קלות , LIPSXOPING ממצא המיפוי: ריאות - קליטה תקינה חדר שמאל - בגודל תקיו דפנות חדר שמאל - פגם מלוי קטן הפיך בדופן הצדדי, הקליטה ביתר הדפנות תקינה. סיכום ,הממצאים מצביעים על: - איסכמיה קלה מוגבלת לדופן הפוסטרו-לטרלי (LCX) במאמץ מירבי ובדופק מטרה. - הפרפוזיה ליתר הדפנות תקינה ------------------------------------------------------------------------------------- שאלותי: 1. מה היא הפגיעה בכלי הדם, איזה נפגעו ומידת הפגיעה (וכמה סתומים ? ) 2. האם פגיעה כזו אופיינית למחלת הסוכרת , והאם נכון יהי לומר שהיא נובעת ממחלת הסוכרת. (אין רקע משפחתי של מחלות לב) 3. האם קיים טיפול תרופתי לא פולשני (לפתיחת סתימות אם ישנן, למניעה עתידית וכו') 4. האם קימות/ממולץ בדיקות לא פולשניות נוספת לאיבחון מדויק יותר ? 5. האם מומלץ צינטור ?, ואם כן מה מהלך הצפוי לאחר מכן (סתימה חוזרת, תיקון הפגם למצב תקין,..) תודה על הסבלנות ועל תשובה מלאה ומפורטת

גיגי שלום, אתה צריך לפנות לרופא להתיעצות, הפורום לא נועד להחליף את הרופא המטפל אלא לתת מידע כללי. תודה

13/06/2006 | 23:07 | מאת: גיגי

לדר קרנר תודה על תשובתך, לרגע לא חשבתי שהפורום אמור להחליף את הרופא המטפל. יחד עם זאת לא מצאתי בתשובתך מידע כללי, שהפורום מיועד עבורו על פי תשובתך. אני משוכנע שיש עוד רבים כמוני - סוכרתיים עם סיבוכים בכלי דם שתשובה שלך (גם אם כללית היא) תתרום להם. תודה גיגי

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים