רגישות ליוד כחומר ניגוד

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

13/09/2019 | 18:30 | מאת: שלמה

אני רגיש ליוד (היתה לי תגובה חריפה ואיבוד הכרה במהלך IVP לפני שנים רבות) כעת אני מועמד לצינתור לב. האם קיים חומר ניגוד אחר לצינתור? אם לא, כיצד אהיה בטוח שלא אקבל שוק אנפילקטי במהלך הצינתור?

שלמה שלום, צנתורים מבוצעים עם חומר ניגוד על בסיס יוד בלבד. קיימות שיטות נוספות עם גז אשר אינן בשימוש בארץ ויש בהן סיכונים. עם הכנה מתאימה הכוללת סטרואידים ואנטיהיסטמינים, ואם יש התוויה אמיתית לביצוע הבדיקה, הסיכון לתגובה קשה אינו גבוה. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים