לב, תת משקל, BNP

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

23/12/2018 | 22:21 | מאת: גלעד מחיפה

שלום אני בן 46. מזה כמה שנים ידוע על קרוהן. ירדתי במשקל במשך 5 שנים מ 60 קג ל 50 קג בלבד גובה 1.79 BMI=15.5 רק באחרונה המשקל התייצב. בנוסף לכך כבר 3 שנים לא אוכל פירות וירקות ונמנע מהרבה מאכלים כך שסביר להניח שחסרים ויטמינים רבים. רק כעת התחלתי לקחת מולטי ויטמין לילדים כי לא הסתדרתי עם של גדולים. רופא המשפחה אמר שירידה כל כך משמעותית במשקל וחוסר ויטמינים עלולים לפגוע בלב. בדיקת רופא תקינה דופק במנוחה אצלי כ 60 בערב לפעמים יורד ל כ 55. לחץ דם 105-60 בחודשים האחרונים קצת חולשה ותשישות. אק"ג תקין בדיקות דם מקיפות תקינות בדיקת אקו לב במנוחה לפני שנה תקינה אבל מאז ירדתי עוד 2 קילו . רציתי לשאול 1. אם לפני שנה אקו לב היה תקין האם סביר שפיתחתי אי ספיקת לב או קרדיומיופתיה תוך שנה בשל התת משקל או שזה מאוד לא סביר? 2. ביצעתי השבוע בדיקת NT PRO BNP התוצאה 53 PG/ML כשהנורמה בגיל 46 היא 5-50. האם יש משמעות לכך שזה קצת מעל הנורמה? האם זה מעלה קצת חשד שאולי מתחילה פגיעה מסוימת בלב בגלל התת משקל ? או שזה חסר משמעות לחלוטין. תודה רבה

גלעד שלום, בתת משקל, החשש העיקרי נובע מהסיכון להפרעות קצב ופחות מהתפתחות של קרדיומיופתיה. סביר להניח שתפקוד הלב לא השתנה אם לא היו שינויים באק'ג. העליה ב BNP היא ללא משמעות קלינית. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים