דחוף-תשובה מרופא/ה!! גוש מוצק ??

דיון מתוך פורום  סרטן השד

24/09/2003 | 02:25 | מאת: רינה

שמי רינה ואני בת 31 + 2. ילדים גדולים (10 ו- 8.5 שנים). אין מקרי סרטן שד במשפחתי. בתחילה הגעתי לכירורג בעקבות התנפחות גדולה בשד שמאל , שלאחר ביופסיה שנלקחה (דגימת נוזלים) מהנפיחות שהייתה בשד שמאל- חזרה תשובה שזוהי ציסטה (Benign Cyst) לאחר ממוגרפיה (שהתגלו בה 2 גושים) עשיתי אולטרסאונד לשדיים. קיבלתי תשובה לאולטרסאונד של השדיים (המבנה שלי הוא פיברוגלנדירי) : בצד ימין 1 מבנה ציסטי 6,3 מ"מ. בצד שמאל 5 גושים = 3 תהליכים נוזליים (4.4+4.4+5.8 מ"מ) + 1 מבנה נוזלי בגודל 13.5 מ"מ ו- 1 מבנה נוסף סולידי 4.9 מ"מ. לא נכתב האם הגבולות סדירים או לא סדירים. שאלתי : בביקור אצל הכירורג שאלתי מה המשמעות של הגוש המוצק. נאמר לי ש כנראה זה פיברואדנומה אבל הוא טען שאינו יכול לתת לי תשובה בטוחה מכיון שאינו יודע לקרוא את תמונות האולטרסאונד והרדיולוג לא רשם האם גבולות סדירים או לא. לא חשב שיש צורך להמשיך בבדיקות כלשהן למעט בדיקות עצמיות של השד. לאור כך שנתוני (צעירה וילדתי מוקדם וכו') אינם ב"סטטיסטיקה" של חולי סרטן השד האם רצוי לעשות בדיקות הלאה והאם בכלל יש צורך להמשיך בבדיקות כלשהן ? ואם כן מהן? אודה לתשובה מהירה מכיון שלמרות שאינני לחוצה מכך הספק עדיין מקנן בי... ובכל אופן שיהיה יום בריא ונעים לכולם !! רינה

24/09/2003 | 02:35 | מאת: רינה

שאלה נוספת (בעקבות כאבים שבאים וחולפים בירך שמאל + בית שחי שמאל + לסת שמאל עליונה+ טשטוש בראייה מגיע וחולף בצד שמאל של עין שמאל) : האם יכול להיות שסרטן אשר נתגלה בשד הינו בעצם גרורה/ות של סרטן אשר החל במקום אחר בגוף ? למעט בדיקת שתן שעשיתי לאחרונה בעקבות תכיפות במתן שתן והבדיקות שנעשו בעקבות ההתנפחות בשד שמאל שלי לא עשיתי בדיקות כלשהן מזה שנים. האם כדאי לי לעשות בדיקות כלשהן ? ואם כן מהן? תודה , רינה

24/09/2003 | 14:59 | מאת: ד"ר תניר אלוויס

רינה שלום, אפשר לחזור לרנטגנולוג שביצע את האולטרסאונד ולשאול אותו באופן ספציפי אם הגוש של ה -4.9ממ נראה כפיברוארדנומה כן או לא, ואם אינו יכול לתת תשובה מתחייבת - ניתן לבצע ביופסית מחט מן הגוש בהדרכת אולטרסאונד. פיברואדנומה היא גידול שפיר שאין לו פוטנציאל ממאיר. ציסטות (הנוזלים) יכולות להיות מרובות, וגם הן חסרות משמעות מבחינת הסיכון לסרטן השד.

25/09/2003 | 01:13 | מאת: רינה

לד"ר אלוויס. המון תודות על התשובה העניינית והמקצועית. ואולם לאחר קבלת התשובה של האולטרסאונד הייתי אצל הכירורג והוא מאמין שיש לי פיברואדנומה אבל לא מתחייב על כך ולבקשתי שיעיין בתמונת האולטרסאונד של הגוש המוצק אמר לי שאינו יודע לפענח עפ"י זה האם זו פיברואדנומה או לא (מה גם שהרדיולוג לא רשם האם קיימים גבולות סדירים או לא סדירים לגוש זה). לאחר מכן ניסיתי להתקשר לרדיולוג במכון שבו עשיתי את האולטרסאונד ונאמר לי שהכירורג שהייתי אצלו - שרק הוא יתקשר לרדיולוג - דבר שהכירורג בפגישה שהייתי אצלו לא חשב לעשות (למרות שאלותיי בנושא). בקיצור : הרגשה ש"מנפנפים" אותי. העניין הוא שאני רוצה להאמין שיש לי פיברואדנומה ב- 100% כדי לשים את כל הנושא הזה בצד , אבל אני לא מצליחה לקבל תשובה סופית בנושא למעט ההרגשה שאני סתם "לחוצה" שלא לצורך. ומהחומר שקראתי על הנושא אני יודעת שציסטות ונוזלים, חוץ מהיותם מטרידים, אינם מסוכנים אבל לעומת זאת אם ב"טעות" הגוש המוצק הוא סרטני אזיי אם מגלים זאת שהוא קטן אז ניתן להיפטר מכך יותר טוב. בשורה התחתונה : הלחץ שלי נובע מאי ידיעה ודאית לגבי הגוש המוצק ואני מרגישה שמבחינת הרופאים הגעתי למעין מצב שבו אני סתם מטרידה... ולכן שאלתי - האם באמת כדאי לי להמשיך בתהליך של בדיקות או להניח את כל זה בצד וזהו? תודה על עזרתך ואוזנך הקשובה . רינה .

24/09/2003 | 20:42 | מאת: דר

שלום לך לדעתי תגשי לעשות ממוגרפיה ובדיקות מקיפות ולא להסתמך על סטטיסטיקה שכן גם אני ילדתי בגיל מאוד צעיר 19 ואין לי סיפור של סרטן שד במשפחה ובכל זאת חליתי בגיל 37 אז לא תמיד הסטטיסטיקה אמיתית. מאחלת לך בריאות מכל הלב.

25/09/2003 | 01:19 | מאת: רינה

לדר, תודה רבה על העידוד והעצות. ואולם אם תקראי את התגובה שכתבתי למעלה לד"ר אלוייס - כבר עשיתי ממוגרפיה ואולטרסאונד וביופסיה לציסטה אחת (מתוך כמה שיש לי) והבעיה היא שאני נתקלת במעין חומה מול הרופאים ויוצאת מכל הסיפור הזה עם הרגשה של סתם "מטרידנית" שאין לה כלום. הרגשה כזו שממש גורמת לי לרצות פשוט לעזוב את כל התורים וההמתנות הללו בצד ולסיים זאת פה ועכשיו בלי עוד בדיקות. ושוב הרבה תודה וגם שיהיה לך רק בריאות ושנה טובה :-) רינה

מנהל פורום סרטן השד