מדיטציה בעמידה

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

01/02/2011 | 22:24 | מאת: מארק

כשרצה תלמיד ללמוד אומנויות לחימה בסין העתיקה, היה תחילה מתבקש לעמוד במדיטציה מספר חודשים לא רק בכדי לבדוק את נחישותו, אלא גם לאפשר לו לחוות את התחושה המדויקת של זרימת צ'י והרפיה שעליו ל"חפש" בזמן בתרגול. בימינו, מדברים הרבה על הרפיה, המושג effortlessness פופולרי מאד, ומובן בשכל אך לא בהכרח באותה מידה בגוף. בתנועה מהירה מול פרטנר, נוספים עור הרבה פרמטרים שמקשים על ביצוע מתוך effortlessness זה לוקח שנים רבות של אימון וחיפוס אחר התחושה מדוייקת וגם אז לא בטוח שנגיע. לפי מאסטר פונג הא, 100 שעות מצטברות של עמידה יאפשרו למתרגל להרגיש את הצ'י

שלום מארק מענין לקרוא.מענין להתנסות. חומרים נוספים באתר http://www.taichiway.net/ יש גם סדנה בחודש הבא. תודה - גרשון קום

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה