ירושלים, צור הדסה

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

24/01/2011 | 22:40 | מאת: מארק ויסמן

בסין משתמשים לעיתים במונח "גונג-פו" 功夫 לתאור איכות גבוהה של ביצוע או איכות של תוצר. נהוג לומר על אדם שהגיע לדרגת מיומנות גבוהה שיש לו "גונג-פו". אפשר לומר זאת גם על יצירה או דבר מה שמקרין מתוכו איכות גבוהה זו. פירוש המילה "גונג" 夫 הוא הישג או איכות, "פו" 功 פירושו אדם. מילולית "הישג אנושי" כלומר, הישג איכותי ומרשים שנרכש על ידי השקעת זמן רב ואנרגיה. השימוש במונח זה מתאים לא רק לגבי אומנויות לחימה ומדיטציה אלא גם לגבי מיומנויות שונות כגון ציור, פיסול, קליגרפיה או לגבי מומחיות כגון בישול, נגרות או כל מקצוע אחר. טאי צ'י ואי צ'ואן משלבים אימון אנרגטי, גופני ותודעתי וניתן באמצעותם לגעת באיכות זו. תרגול בהתכוונות זו מקרין לכל תחומי החיים

שלום מרק ויסמן תודה על ההסבר המעניין.(לא הבנתי מה הם המספרים שהשתרבבו להם בטקסט). בהצלחה בסדנה שאתה מארח עם גרנדמאסטר פונג הא. אגב, גם האתר שלך מענין http://www.taichiway.net/ בברכה- גרשון קום

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה