טיפול בעמוד שדרה

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

01/09/2009 | 17:29 | מאת: ד. מאי

אני ב 33 / 1.80 / 83 ק"ג. התאמנתי הרבה שנים בג'ודו ומחפש טיפול לעמוד השדרה . הטיפול נדרש בגלל אימון רב שנים בג'ודו. השאלה שלי זה איך אני אדע שסגנון טיפול בתנועה כזו או אחר (אלכסנדר,פילאטיס, יוגה , פלדנקרייז , צ'י קונג רפואי) באמת יכול להיות יעיל טוטאלית לטיפול בהנעת חוליות עמוד השידרה ובהגמשה שלהם ולא רק "לגעת" בהם קלות אלא ממש לטפל בהם.

שלום – לגבי שאלתך העקרונית לגבי זיהוי טיפול ממצה בהנעת והגמשת חוליות עמוד השדרה : השיטה התנועתית צריכה להציע תרגילי הנעת חוליות עמוד השדרה בכל מישורי התנועה האפשריים ספציפית - לכל אחת מקבוצת חוליות עמוד השדרה. כלומר : חוליות 1-7 – חוליות הצוואר:שלושה מישורי תנועה: הנעה במישור אופקי , במישור תנועה חזיתי ובמישור תנועה חצי. 12 חוליות החזה: שני מישורי תנועה: הנעה במישור חזיתי והנעה במישור אופקי. 5 חוליות מותן:הנעה במישור חצי. מיותר לציין שאתה צריך לדאוג למורה שידע וגם יבין מהן המגבלות שלך ולהתאים לך תוכנית עבודה מתאימה למצבך הנוכחי ושגם תוביל אותך לשיפור. בריאות – גרשון קום

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה