צ'י קונג ואומניות לחימה

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

11/06/2008 | 07:15 | מאת: wrestling

ממה שהבנתי שצ'י קונג היא שיטה תנועתית ממנה התפתחו שיטות אחרות של אומניות לחימה מהמזרח. הייתי רוצה לדעת במה בדיוק הצ'י קונג השפיע על התפתחות שיטות אחרות

שלום – לא ניתן לדעת עד כמה הצ'י קונג התנועתי השפיע על אמנויות לחימה מודרניות אחרות . מה שכן ידוע, שהצ'י קונג היא תורת תנועת גוף קדומה, ולאורך ציר הזמן, הרבה לאחר שהיא תורגלה פותחו שיטות אמנויות לחימה אחרות אשר משתמשות באותם עקרונות תנועתיים שהצ'י קונג משתמש. לדוגמא: אגן יוזם תנועה , דאן טיין מכוון למקום האפליקציה , הצמדת כפות רגליים לקרקע וקבלת תמיכה אנרגטית לשאר חלקי הגוף הרלוונטיים לתרגיל , נוהל שאיפות ונשיפות , מנח נכון של הגוף על האגן בעת תנועה והרשימה עוד ארוכה........ כך שניתן רק לשער שהצ'י קונג עם הגישה הפיזית יותר (בהשוואה לגישות הרוחניות) , היווה השראה למפתחי דיסציפלינות אחרות מודרניות יחסית כדוגמאת הקראטה , הג'ודו , האייקידו.... ואולי לא. כך או כך אני תמיד ממליץ למי שרוצה להבין לעומק ולרוחב את עקרונות הצ'י קונג בעיקר כשמדובר בסגנון פיזי תנועתי , ללמוד גם טאי צ'י או אייקידו ,שם ניתן לראות יישום מעניין של עקרונות צ'י – קונגיים. (תוכל לקרוא על תובנות תנועתיות נוספות של הצ'י קונג בקישור של המאמר הבא : http://www.doctors.co.il/m/Doctors/a/Article/xID/4648/xCT/81) בברכה – גרשון קום

12/06/2008 | 16:33 | מאת: רחלי

על הקשר בין שאולין קונג פו, שאולין צ'י קונג ומדיטציית זן: http://cafe.themarker.com/view.php?t=401989 רחלי ויטרט-אשור מורה לצ'י קונג תלמידתו של סיפו וונג קיו קיט

18/06/2008 | 00:52 | מאת: סיני הראל

לפני מספר שנים לא גדול עמדתי מול קהל מסוקרן ששאף לדעת מהו סוד הצ'י קונג מקורותיו ומדוע נשמר בקפידה מרובה. מאחר שהידע שהגיע לידי עד אז היה מוגבל למה שפורסם במערב בלבד, ומאחר שבסין לא מנדבים אינפורמציה בקלות, ואולי מעולם אף פעם לא נערך מחקר מעמיק לרוחב- ( ברמה השוואתית) הבודק את מוצאם ומטרתם של כל סגנונות הצ'י קונג. במבט לאחור נראה שהוטעיתי והטעיתי. היה מקובל לחשוב שהצ'י קונג והטאי צ'י הינם אחים... ברצוני הפעם לפזר את העננים מעל נושא זה, להבהירו לחלוטין אך ברצוני לעשות זאת במלא הצניעות. אומר כאן את דעתי האישית שהלכה והתגבשה עם הלוך השנים. לכל מי שיש הגדרה שונה מנומקת אשמח ללמוד ממנו. צ'י = חשמל ? המושג "אנרגיה" קשה להגדרה ויש מדענים הטוענים כי מוטב לא להגדירו. מה שברור הוא שאנרגיה יכולה להתגלגל (לעבור שינוי) מצורה לצורה. לדוגמה: בואו נשתמש בחשמל כדימוי לאנרגיה. ניקח לדוגמה את תחנת רידינג הידועה, בה מיוצר החשמל לגוש דן. דמיינו שחשמל זה יוצא מהתחנה ל-5 נתיבים (קוים) . קו אחד מפעיל מכונת כביסה, השני מאוורר, השלישי תנור חשמלי....וכן הלאה. אפשר לדמות את הצ'י קונג ( המוגדר - עבודה עם צ'י, או הפקת צ'י) ליצירת החשמל הגולמי ברידינג. אם כך מהם 5 אופני ההפעלה המסורתיים של הצ'י והסברם המעשי ? סוגי צ'י קונג ! משמעותם 1.קונפוציאני - טיפוח מוסריות 2.דאואיסטי – הרמוניה עם הטבע 3.בודהיסטי – מודעות עצמית 4.לחימתי – למטרות הגנה/ מתקפה 5.רפואי- הקרנת אנרגיה מכאן ה-טאי צ'י הוא הנציג של אמנויות הלחימה ומקורו בצ'י קונג הלחמתי (אמנויות הלחימה הרכות) שהן: טאי צ'י, שינג אי, ובה גואה. אם תרצה להעמיק תוכל לעיין במאמר מורחב במגמה להכשרת מורים לצ'י קונג במכללת וינגייט בה נלמדות שיטות אלו. http://chikong.wincol.ac.il/paper4.mht סיני הראל

תודה סיני. מענין לקרוא....... צריך לשים לב שבכל האשכול הזה יש הפרדה בין אמנויות לחימה מודרניות לקבוצת אמנויות לחימה שהזכרת שנתמכות בודאות על ידי הצ'י קונג..... תודה סיני ולהתראות - גרסו

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה