בעיות גב

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

28/04/2008 | 19:44 | מאת: דובי

אני בן 38 במשפחה שלי יש בעיות גב שאולי כן ואולי לא זה עבר בירושה. לפי מצבי גם אני כנראה יצטרך לסחוב את הבעיה הזו איתי . מחפש ספורט מונע לעצור את ההחרפה של הכאבים .אני עם עודף משקל . ממליץ? לא ממליץ? אם לא מה כן ממליץ ?

שלום ! אציין מספר השפעות חיוביות של תרגול צ'י קונג על עמוד השדרה בהיותו גורם מרכזי ביצירת כאבי גב, אם כי יכולים להיות גורמים נוספים אך פחות שכיחים לכאבי גב. 1. הנעת הנוזל הסנובייאליי : ניתן לראות את חוליות עמוד השדרה כמפרק הקיים בין שני זיזי החוליה הפונים כלפי מעלה לבין שני זיזי החוליה הפונים כלפי מטה .המפרק מאפשר את התנועתיות כאשר אחד ממרכיבי המפרק הוא הנוזל הסנובייאליי ( Synovial ) שתפקידו להקטין את החיכוך בין שני חלקי המפרק . תרגילי צ'י קונג מסוימים ממריצים את תנועת הנוזל כך שנוצרת סיכה יעילה יותר. 2. שרירי הגב העמוקים תומכים באופן מאסיבי בשני צירים בחוליות עמוד השדרה ובכך מבטיחים את קיומו של הפיתול הקל והטבעי של עמוד השדרה שנחוץ למניעת זעזועים שהחוליות עלולות לספוג .(התמיכה מתבצעת בעיקר במגע השרירים העמוקים עם שני זיזי החוליה : Spinous Process ו - Transverse process ) . אימון יעודי בצ'י קונג עשוי לחזק את שרירי הגב העמוקים ובכך לייעל את תפקידם בתמיכת עמוד השדרה . (צ'י קונג במהותו אם מתורגל בצורה נכונה אמור להשפיע על מערכות פנימיות). 3. מתחים נפשיים עלולים לגרום להופעת כאבים בעיקר בגב התחתון .לעיתים כאבים אלה מיוחסים לחוליות המותן . תרגול צ'י קונג הוא מניע צ'י ולכן מקל על מתחים ,ואם התרגול הוא טיפולי וממוקד לבעיית התרת מתחים נפשיים הרי שהתוצאה מובטחת והסימפטום המתבטא בכאבי גב , יפחת . 4. לכל תרגיל צ'י קונג יש היבט ייני (Yin) והיבט יאנגי (Yang) הבא לידי ביטוי גם באופן מנח גוף המתרגל. במנח גוף בחלק הייני, בין השאר, האגן אמור להיות מופנה מעט לאחור תוך כדי פעולת ההתכנסות פנימה . הטיית האגן לאחור אמורה לשחרר במידה אפקטיבית ולו רק לרגע קט מהלחץ הטבעי המופעל על החוליות התחתונות של עמוד השדרה בשעה שאנו עומדים או יושבים. תוכל לקרוא מאמר על מנח גוף בחלק היאנגי והייני של תרגול צ'י קונג בקישור המצורף: http://www.doctors.co.il/xID-5647,xCT-81,m-Doctors,a-Article.html בכל מיקרה יש להיוועץ ולעבור את כל הבדיקות הנדרשות אצל הרופא הקונבנציונאלי בכדי לשלול גורמים נוספים חמורים יותר שעשויים לגרום לבעיות המיוחסות לבעיות גב . בריאות - גרשון קום

30/04/2008 | 07:30 | מאת: דובי

לגרשון קום מנהל הפורום ברצוני להודות לך על התייחסות מפורטת ומכובדת כתבתי לך גם מייל לגבי החלטתי להמשך טיפול אודה לך אם תתיחס אליו בכבוד רב - דובי אליטמן

01/05/2008 | 00:01 | מאת: מאסטר אלי עבדו

דובי שלום רב. אני ממליץ לך על שיטת יוגה - צ'י גונג לפתור את בעיות הגב . שיטה זו אפקטיבית ביותר. רק בעזרת לימוד החלק הראשון של השיטה עזרתי לאנשים עם בעיות שונות. כגון כאבי גב (פריצות דיסקים), גידול בבלוטת התריס,אי קבלת מחזור חודשי במשך כמעט שנה, אלרגיות למיניים,מיגרנות ועוד באתר שלי תוכל לראות פירוט חלקי השיטה. ההדגמות של הצ'י גונג הקשה ממחישות את עוצמת השיטה בקרוב יכנסו הדגמות נוספות. השיטה מחולקת ל 4 רמות ( קורסים ). אפשר להשתלם רק בקורס ראשון 3 חודש. כול טוב מאסטר אלי עבדו לשיטת יוגה - צ'י גונג וטיפולי הילינג ושיאצו. http://www.sadhanacenter.co.il/

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה