טיפול בתנועה למופנמות

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

11/12/2007 | 16:29 | מאת: רוית

בני בן ה - 19.5 סובל ממופנמות עמוקה נמנע מלצאת לאירועים חברתיים נפלט מהצבא האם טיפול בתנועה יוכל לסייע או כפי שהמליצו לי על אומנות לחימה . מה דעתך בנדון ?

שלום - א. ממליץ לחפש את הגורם למופנמות ולא לראות את המופנמות כבעיה העומדת בפני עצמה. בהתאם לגורם , ניתן לבנות תוכנית אימון בצ'י קונג . לעיתים , במיקריי מופנמות עמוקים , אני ממליץ לשלב עוד איש מקצוע "שיתקוף" את הבעיה מהכיוון שלו , בכדי לסייע למטופל להתאזן בצורה האפקטיבית ביותר לאורך זמן . ב. אימוני אמנות לחימה לא רק שהם לא תרופת פלא למופנמות עמוקה אלא הם אף עלולים לעיתים להחריף את הבעיה ; בעיקר בשל האנרגיות היאנגיות הקיימות באימונים אלה שהם בבחינת זרמי נהר חזקים מידי לאדם מופנם מידי. בשלב מאוחר יותר ,לאחר טיפול "במים רגועים יותר" בהחלט כן .כרגע , לא ממליץ . ג. אימוני צ'י קונג מומלצים בחום , מכיוון שהאימון ברובו סוליסט ולא מאיים על המופנם וכן אימון צ'י קונג טיפולי אמור לשנע אנרגיות בראיית הרפואה הסינית למטרת איזון ממוקד ויעיל. בהתחלה ממליץ אימונים אישיים: מורה – תלמיד אחד על אחד, אחר כך ניתן להשתלב באימון קבוצתי על פי תחושת המטופל. בשלב מאוחר יותר אף ניתן לשלוח אותו לאימוני אמנות לחימה .... השמים הם הגבול .... הוא לא הראשון שעבר תהליך שכזה . חשוב שהתהליך הטיפולי יהיה איטי , שקול ובעיקר מובנה בהתאם לגורם לבעיית המופנמות. בהצלחה – גרשון קום

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה