טיפול תנועתי במטרה להוריד במשקל גופי

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

24/10/2019 | 09:44 | מאת: יצחק

שאלתי היא האם טיפול תנועתי יוכל לסייע לי בהורדת משקל גופי (אני סובל מעודף משקל). ניסיתי כבר הרבה שיטות בתחום ייעוץ דיאטה, חדר כושר, הצטרפתי לקבוצת ריצה אבל השיטות האלה לא סייעו לי. האם טיפול תנועתי כשיטת טיפול יכולה לסייע לי במקרה שלי

שלום התשובה היא שברוב המקרים ניתן לסייע בגישת הטיפול התנועתי. המיתוס השכיח הוא שהטיפול בהורדת משקל הוא באמצעות תפריט דל קלוריות ושמעתי גם על צום. מבחינתי עודף משקל הוא לא הבעיה אלא סימפטום לבעיה פיזיולוגית או מנטלית. קיימות סיבות רבות לעליה במשקל. תחילה צריך לאבחן ולזהות את הבעיה לעליה במשקל. כאמור ברוב המקרים הטיפול התנועתי מכוון מטרה טיפולית לרוב הסיבות לבעיה זו. בברכה: גרשון קום

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה