חוסר אונים

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

28/05/2010 | 02:11 | מאת: ביל

גידי שלום, אני בן 26, מטופל למעלה משנתיים אצל מטפלת שאני די מרוצה ממנה. היו לי קטעים מיניים עם גברים - פעם אחת הייתה ממש טובה, שאר הפעמים הרבה הרבה פחות.אין לי יחסים עם גברים למעט פורנו הומואי שאותו אני צורך באופן קבוע - לפחות פעם ביומיים ולפעמים הרבה יותר. יש לי חברה כבר למעלה מ-5 שנים. ובכל התקופה הזו מעולם לא הייתי עם גבר או אישה אחרים. אני סובל ומפחד - וכמו שאמרת לשואל אחר בפורום - אני מפחד לאבד את החברה שלי, שהיא משהו בטוח בחיי, בעבור הבלתי נודע. בכל הפעמים הללו מעולם לא "עירבבתי" מין ורגש. בפעם הראשונה חיבבתי את הבנאדם - אבל פרט לאותה פעם לא ראיתי אותו יותר וכל המגע המיני שלי עם גברים לאחר מכן היה סטוץ. בכל האינטראקציות שלי עם אנשים אני נכנס למוד של כנוע/נשלט או שאני כאילו נותן הוראות. הכול הולך לי קשה. אני מאד מופנם וסגור, לא כל כך ביישן אבל מאד מופנם. לעתים אני מצליח ליצור שיחות קלילות אבל לרוב אני כאילו כנוע כזה ונשלט, או להיפך -עוקצני, אני לא יודע איך להתנהג אחרת. תוכל לאפיין את הבעיה/ להפנות אותי לחומר קריאה בנושא שלי - לפי האבחון (כמובן שאני מבין שזה רק לפי המייל ואתה לא מכיר אותו ובלה בלה בלה...)

28/05/2010 | 08:00 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום ביל, קראתי בעיון את פנייתך. כחוקר אישיות העוסק במופנמות מאוד מדגדג לי באצבעות לנתח ולהסביר, אך אתה נמצא בטיפול אצל מטפלת שאתה מרוצה ממנה וכלל ראשון ברפואה, שהושאל למקצועות הטיפול באשר הם הוא "PRIMUM NON NOCERE", כלומר "קודם כל לא להזיק" ומעבר לכך, מהותית, אני חושב שזו באמת שאלה שצריכה להישאל במסגרת הטיפול שלך, ששמירה על גבולותיו חשובה מאוד להצלחתו. ואולם, פטור בלא כלום אי-אפשר, ולכן אציין רק שמופנמות היא תכונת אישיות מולדת, שאמנם אינה מהווה הפרעה נפשית "רשמית", אך היא כן מהווה גורם סיכון להפרעות נפשיות שונות, כמובן בראש ובראשונה חרדה חברתית, אך גם דיכאון, שחוסר אונים (הכותרת שנתת להודעתך) ממלא בו תפקיד מרכזי. כמו כל תכונת אישיות, אין להסיק מסקנות מרחיקות-לכת מתכונה אחת בלבד, אלא יש לראותה בשילוב עם תכונות אחרות. כל מודל אישיות וכל מבחן אישיות כולל סולם מוחצנות (שציון נמוך בו פירושו נטייה למופנמות) ואחד המודלים המקובלים כיום ביותר הוא מודל חמשת הגדולים (big five of personality). אם תקליד את המונח הזה באנגלית בגוגל הרגיל (לקריאת חומר להדיוטות) ובגוגל סקולר (לקריאת מאמרים אקדמיים), תוכל לקבל מושג טוב על מופנמות וקשרה לתכונות אישיות מרכזיות אחרות. מבחן נחמד ברשת שאני נותן לכל הסטודנטים שלי לאישיות למלא כדי שיחוו את המודל על בשרם: http://www.outofservice.com/bigfive/ -על התוצאות שתקבל כדאי לשוחח עם המטפלת שלך. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים