פגיעות מרובות כתוצאה התחשמלות ממתח של 10,000 וולט

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

27/01/2006 | 20:19 | מאת: מוטי

ד"ר שלום רב, שמי מוטי ואני בגיל 31, בריא תמיד לא מעשן, בכושר וללא בעיות רפואיות כלל, נשוי + 2 ובנוסף אשתי בחודש השביעי להריונה. בתאריך ה- 13 ליולי 2005 , במהלך תרגיל במילואים התחשמלתי ממתח גבוה של 10,000 וולט וזאת כתאונה שנבעה ממחדל של חשמלאי ביחידתי. כוויית הכניסה הייתה בדרגה 3 בכף יד שמאל, לא אותרה כוויית יציאה. כתוצאה מהתחשמלות היו לי הפרעות קצב לב, פוניתי בבהילות לסורוקה , שם נתוני CPK גבוהים, Creatinin גבוה. מאז ועד היום בבדיקות הדם רואים אנזימי כבד גבוהים. למשך זמן רב הופיע דם בבדיקות השתן. יומיים לאחר המקרה החלו להופיע כאבים עזים באזור הבטן התחתונה, מפרקי הירכיים והאגן, כאבים במפשעות והקרנת כאבים עזים לאשכים ולרגל שמאל. ובנוסף יש לי התכווצויות וזרמים כואבים בגוף לעתים תכופות, והרגשה של נימול וכאבים בכפות הרגליים. בשל כל האמור אינני עומד על רגליי ואינני הולך כלל אלא בכסא גלגלים. כמו כן אני סובל מכאבי ראש חזקים בעיקר סביב ארובות העיניים, הכאבים מתעצמים לאחר מאמץ קריאה או צפייה בטלוויזיה. בנוסף, בשל הכאבים באזור האשכים הופניתי לבדיקות זרע ושם אותרה פגיעה בייצור ובאיכות הזרע, רק 1% תקין. בנוסף, ישנה פגיעה בשלפוחית השתן, לאחר בדיקת Urodinamik גילו שאין לי שליטה יציבה על מתן השתן וכמו כן, יש לי שארית שתן בממוצע של 250 סמ"ק. יש לי הפרעות קשות ביציאות ואני משתמש קבוע בחוקן בשפופרת. יש לי בעיות עיכול קשות ופעילות מעיים מוחלשות, הוושט הצטמקה, רפלקס הבליעה / הקאה נפגע והוחלש, אני אוכל רק אוכל רך ומועט. יש לי ירידה חדה בכוח ידיים ורגליים ומגבלות תנועת הגב. אני נוטל: Oxycontin, Neurontin, Tramadex, Gastro, Motilium, Laksadin, Xataral, Lorivan, Bondormin , וכל אלו במינונים גבוהים. אושפזתי במחלקה הנוירולוגית בתל השומר ואף בשיקום נוירולוגי למשך חודש וחצי. עשו לי בדיקות MRI עמוד שדרה צווארי ותחתון ובדיקת LP ע"מ לשלול גידולים וזיהומים או חיידקים אך ללא ממצאים נוירולוגיים. עברתי בירור מקיף ובדיקה של ארבעה פסיכיאטרים שונים ע"מ לשלול או לאמת חשד שמקור הכאבים הם טראומה נפשית או הפרעה נפשית חמורה. לשמחתי הם שללו חרדה, מתח ולחץ נפשי, או סימנים כל שהם להפרעה נפשית, ובכך שללו כל קשר לתופעות שלי. אני מטופל במספר רב של תרופות כולל נרקוטיקה במינונים גבוהים, לא תמיד זה עוזר לכאבים. נוירולוג בכיר במרפאת כאב בתל השומר אבחן כאפשרות סבירה ביותר, נוירו-פתיה במערכת העצבים האוטונומית, ששולטת על האיברים הפנימיים ובאגן כולו, וזאת כתוצאה ממכת החשמל. כמו כן אובחנתי כסובל מ- RSD. כירורג בכיר שבדק אותי אמר שאני סובל מכוויות קשות פנימיות, הן ברקמות האיברים הפנימיים, הן בקצות כלי הדם וקצוות העצבים ברצפת האגן, המקום בו התנקז הזרם החשמלי, וזאת בשל ריבוי עצבים וסביבה נוזלית. האם אני צריך לראות אורטופד? מומחה לכלי דם? גסטרולוג ? אורולוג ? עוד נוירולוג ? איזה רופאים יכולים לעזור לבעיה שלי, בשיקום הנוירולוגי בתה"ש, גם במסגרת האשפוז וגם כיום לא מחפשים פתרון או אבחנה או טיפול, רק רוצים שאגמל מכסא הגלגלים. כיום, במסגרת אשפוז יום בשיקום, אני עובר טיפולים יומיים בהידרו תרפיה, פעילות משקמת בחדר הכושר, פיזיותרפיה ופסיכולוג לשיקום מיני. האם ביכולתך לעזור לי באבחון? או בטיפול ? או בהכוונה לרופאים מתאימים אנא, אני רוצה לצאת מכל זה בריא ומהר. אני מוכן ללכת רחוק ככל שצריך ע"מ להגיע לאבחנה נכונה ולטיפול. תודה, מוטי מורן 050-5556861 , 03-6343202 דוא"ל [email protected] ?27 ינואר 2006

נראה שרוב מערכות הגוף ניזוקו כתוצאה מהפגיעה. ממליץ שתפנה לחוות דעת נוספת אצל נוירולוג אחר. כמו כן ממליץ בשלב ראשון בדיקת אורולוג שגם יכול לאבחן באמצעות בדיקה אורודוינמית פגיעה בשלפוחית השתן ולתת טיפול מתאים. ו

מנהל פורום ורידים וכלי דם