שאלה כללית ללאה ובלה

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

29/07/2007 | 16:22 | מאת: ענת

רציתי לשאול אם השיטה של הרזיה ללא דיאטה הוא משהו שאתם פיתחתם והמצאתם או שזה שיטה שקיימת ואם כן מעניין אותי מי המציא והאם יש ספרים שאני יכולה לקרוא. אני מאד מתעניינת. תודה. ענת.

29/07/2007 | 18:19 | מאת: בלה אגמון

שלום רב לך. את הגישה פתחו שתי פסיכותרפסתיות אמרקיאות בשם גיין הרשמן וקרול מונטר יש להן מרכז הנקרה "להתגבר על אכילת יתר "והן כתבו מספר ספרים בנושא. על הבסיס של הגישה שלהן התפתחו זרמים שונים ומגוונים של גישת הרזיה ללא דיאטה כאשר העקרונות דומים אבל כל מטפל מוסיף את הפיתוח שלו. ספר טוב בנושא בעברית שאני מכירה נקרא לא עוד דיאטה של סוזי אורבך. כל אחת מאתנו הוסיפה את הגישה שלה לנושא.לאה משלבת את נושא האימון בגישת הרזיה ללא דיאטה ואלו אני משלבת פסיכותרפיה ממוקדת גוף. מקווה שעזרתי.

29/07/2007 | 19:44 | מאת: לאה פינטו

ערב טוב ענת. אני באופן אישי הגעתי לגישת הרזייה ללא דיאטה באמצעות תובנות אישיות שגרמו לי להתחיל לראות בילדי ובבעלי הרזים מודל. עם כל הידע המדעי והביולוגי (שני תארים ונסיון) שהיה ברשותי עד אז, לא הצלחתי להביא את עצמי אל השקט והשלווה, אל הגוף הרזה והנוח, אל יחסים בריאים וטבעיים עם מזון. היה ברור לי שמשהו כאן בגישה שלי לא נכון, משהו בדרך החשיבה הזה לא עובד. שהרי אם המציאות שלי ממחזרת את עצמה ואין אני מגיעה אל השינוי המיוחל ונשארת שם, משהו חייב להיות קלוקל בצורת החשיבה שלי. עדיין לא ידעתי מה, ובכל זאת החלטתי לשחרר לחלוטין ואפילו לקבל את גופי כפי שהוא (12 ק"ג עודפים, אז) ולשחרר את עצמי ואותו מכל מגבלה שהיא. מבחינתי זה היה להפסיק לדפוק את הראש שוב ושוב בקיר ולצפות שהראש לא יכאב או לחלופין שאצליח לעבור דרך אותו קיר. משהו התחיל לקרות כשבמקביל התחלתי ללמוד מהרזים באמת. התחלתי בדיוק כמותם, לתת לגוף שלי להנחות אותי בלי לחץ ובלי פחד פן אשמין. שאלתי, התענינתי, חקרתי מה מנהל את האכילה שלהם, מהם ההבדלים האמיתיים בינינו? בהתחשב בעובדה שהם לא חיו על סוכרזית, לחם קל וחלב רזה - היה ברור שיש שם משהו אחר. וגנטי זה לא, כי גם אני ...פעם, מזמן, הייתי אדם רזה (לפחות עד הנעורים ואולי קצת אחרי). הק"ג שסרבו להפרד ממני במשך מספר שנים, התחילו לנשור בקלילות ובעיקביות. הייתי די בשוק, אני חייבת לציין. את מבינה, בחיים לא חשבתי ולא הרשתי לעצמי אפילו לחלום (מסתבר) על ללבוש מידה 38. הייתי בטוחה שזהו, נגזר עלי, אחרי שנים של דיכוי גופני (אני הייתי האקורדיון בה- הידיעה עד שהתעייפתי) לשאת את ההשלכות. ופתאום, בלי מוצרי דיאט ולייט, בלי ספירת קלוריות והתחשבנויות. ההיפך מתוך חופש ומרחב, הצריכה שלי הצטמצמה בקלות ואיתה ההיקפים. פתאום אני שומעת את עצמי אומרת "לא בא לי" לכל מיני מזונות שהיו על תקן אובססיה בעבר. למרות שזה קרה לפני מספר שנים, אני עדיין מסוגלת להתרגש מעוצמת הגילוי. עוצמת השחרור וההנאה. בכל אופן, התובנה המרעישה היתה שבעצם מאוד טבעי לנו להיות רזים, ככה נולדנו, לזה נועדנו, לזה גופנו מתוכנת. ובעצם במקום לנסות כל מיני מניפולציות יש פשוט לזרום איתו. שיתפתי את בלה בחוויה והיא חשפה בפני את התיעוד הספרותי שנתן לגיטימציה מלאה לכל מה שחויתי ולא היה לי קל להסביר, אפילו לעצמי. כך שלאחר שקיבלתי את הסימוכין המדעי לכך (שהרי אני אדם קונבנציונלי מטבעו...יש מי שיצחק עכשיו), התחלתי לבנות את התוכנית שלי ולעבוד עם קהל. כפי שבלה כתבה, יש גישה ויש דרך. יש מספר אנשים שמשתמשים בגישת ההרזייה ללא דיאטה - מעטים מאוד עדיין, והם מגיעים מפרופסיות שונות ולכן יצרו התאמה לתפישת עולמם המקצועית אני אישית רואה באימון (coaching) מתודיקה יעילה ביותר ליצירת שינויים ולכן מן הסתם התוכנית שלי מבוססת על גישת ההרזיה ללא דיאטה ומשתמשת במתודיקת האימון לצורך הישומי. חשוב להבין שגישת ההרזייה ללא דיאטה איננה רק פרקטיקה טכנית, היא תובעת בהכרח שינוי תפישתי וקוגנטיבי. מתודיקת האימון רואה בהתנהגות שלנו פועל יוצא, נגזרת, של עולם החשיבה ומערך האמונות הפנימי שלנו. לכן, על מנת לייצר תוצאות יציבות עלינו לערוך את השינוי מבפנים...הביטוי החיצוני לא יאחר לבוא. תודה לך ענת שעוררת אצלי נוסטלגיה נעימה. ברוכה הבאה לפורום ואיחולי דרך צלחה. שלך לאה פינטו

29/07/2007 | 23:13 | מאת: ציונה

אני מרגישה חסרת אונים בגל השומן אני שוקלת כ-57 ואני בת 15 אני לא בולמית אבל מרוב יאוש אני אוכלת רק בערב ומשתדלת שלא להקיא אני אשמח מאוד שתעזרו לי:(

30/07/2007 | 07:53 | מאת: בלה אגמון

שלום רב. את חייבת לשוחח עם הוריך ולשתף אותם בתחושות שלך עליך לקבל יעוץ מסוג כלשהו עדיף יעוץ נפשי המשולב עם יעוץ תזונתי כדי שמצד אחד יקלו עלך את התחושות הרעות שיש לך לגבי עצמך ומצד שיני ילמדו אותך איך לאכל בריא ונכון. גיל 15 הוא גיל מאד קשה ומבלבל וגיל עם סיכון גבוה להתפתחות הפרעת אכילה אז אל תחכי פני לטיפול. בלה

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה