ירידת מים ברורה בהריון בשבוע 31

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

26/05/2017 | 18:35 | מאת: אלמה

הייתי בהריון תיאומים שבוע 31.. ילדתי לידה מוקדמת .. דחפתי ברגליים גרוס סוכר 10 קילו רק ברגליים ולא הרמתי אותו .. האם זה יגרום לירידת מים ?!

26/05/2017 | 20:35 | מאת: סרגיי קוסטין

שלום, אלמה יש הרבה גומי סיכון לירידת מים מוקדמת כולל עבודה קשה/מאמץ גופני בהריון, אבל ברוב המקרים לא ניתן למצוא סיבה ברורה. הגורמים הם צירים מוקדמים, ריבוי מי שפיר, תאומים, מחלות כרוניות בריאות, עישון, תת תזונה, מצב סוציואקונומי נמוך, דימום בהריון בטרימסטר 1 ו2, זיהום בנרתיק, פעולות כירורגיות בצוואר הרחם, עבודה פיזית קשה. כנראה כאשר יש ירידת מים מוקדמת היו מס' גורמי והשילוב שלהם בסופו של דבר גרם לירידת מים מוקדמת. לא נראה שהפעולה שעשתי גרמה ממש לירידת מים, אולי כתוספת קטנה לתהליך אחר שכבר התחיל והוביל לירידת מים, מה הוא לא תמיד אפשר לגלות, מה שכתבתי בהתחלה. חשוב בשבילך כי בהריון ההבא מומלץ טיפול מונע ע"י זריקות פרוגסטרון לשריר, תתייעצי עם הרופא המטפל שלך. ד"ר קוסטין מחלקת נשים ויולדות בית חולים יצחר שמיר (אסף הרופא לשעבר)

מנהלי פורום הריון ולידה