היפוכונדריה עזרה דחוף

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

26/08/2015 | 03:26 | מאת: שרון

שלום הסיפור שלי הוא דיי ארוך אבל מאז ומתמיד אני סובלת מחרדות לאחרונה התחילו לי חרדות בריאות זה התחיל מנקודת חן שגירדה ונכנסתי לאינטרנט ושם מפחידים את האנשים ורושמים שזה סרטן הלכתי לרופא ואמר לי שהכל תקין אחר כך עבר לוורידים בחזה וגם שם תקין ועוד דברים שכל מיחוש או כאב אני מפחדת ורצה לרופאים עכשיו אני מפחדת מניוון שרירים כואב לי השרירים ולפעמים נרדמות לי הידיים או הרגליים ויש זרמים ועכשיו יש לי כאב ביד שמאל ומין חולשה כזאת ועבר גם ליד השניה באינטרט רושמים שזה ניוון שרירים הייתי הייתי בחרדה נוראית והתקף לחץ שהלכתי לבית חולים שם רופא ראה אותי סיפרתי לו את התסמינים ואמרתי לו שאני חרדתית ומפחדת ואמר לי שאין לי ממה לפחד שזה לא לגיל שלי ושיש כאבים ותחושות לבני אדם כמובן שלא הסתפקתי בזה והלכתי לנירולוגית מומחה בפרטי לפני כמה ימים שהיא בדקה אותי בדיקה גופנית פשוטה וכתבה שבדיקה נירולוגית תקינה ושזה החרדות שלי ואין לי ממה לפחד שהכל בסדר אצלי וכל הרופאים שעברתי מבעיה לבעיה אמרו לי שהכל בסדר ושזה החרדות.. השאלה שלי היא האם חרדות ממושכות וסטרס ממושך יכול להוביל למצב כזה של ממש סימפטומים גופניים כי באת כואב לי כאבים ביד וחולשה ביד או איברים מסויימים או הרדמות זה דברים שנובעים מחרדה? אני בת 23 כבר המון שנים נוטלת רסיטל 40 מילגרם אני כבר 5 שנים ללא תעסוקה ולא מנהלת אורח חיים תקין לא תזונה נכונה ולא פעילות גופנית רוב הזמן ישנה או שוכבת או במיטה.. לאחרונה התחילה פכילות גופנית של הליכה בחוץ לא הליכה מהירה אבל גם לא איטית ושאני הולכת יש לי כאבים ברגליים למטה ונרדם לי עכשיו גם כואב לי ביד ומין תחושת כבדות על הכתפיים לא יודעת כל מיני מיחושים כאלה עשיתי בדיקה נירולוגית ונאמר שהכל תקין אבל אני עדיין מפחדת אני כל הזמן מפחדת ממחלות ונכנסים לפחדים חזקים שמא יש לי חלילה משהו כל דבר קטן אני נכנסת לאינטרנט ורשום שזה מחלה סופנית ואני יישר מתחילה לפחד ולהלחץ ולזיע זיעה קרה ולרעוד ודופק מהיר וכאבים.. חרדה יכולה עד כדי כך לגרום למכאובים פיזיים? ולתחושות נימול הרדמות איברים חולשת שרירים כאבי שרירים וכאלה? אני ממש מפחדת וכל הזמן בלחץ ובפחד שמשהו לא בסדר אצלי.. הסיפור האחרון התחיל לי מזה שראיתי באמנון לוי את הבחור עם ניוון השרירים ויש התחלתי לפחד ולהלחץ ומאז יש לי כל מיני סיפטומים וכאבים ושאני נכנסת לאינטרנט רשום שזה ניוון שרירים אני מפחדת פחד מוות... למרות שהייתי אצל שתי רופאים ואמרו לי שהכל בסדר ועשתה לי בדיקה גופנית ואשמה שהכל תקין אם היא הייתה רואה חלילה משהו היא הייתה שולחת אותי לבדיקות לא? בפעמים הראשונות לא הגעתי למצב כזה הייתי הולכת מגיעה לרופא היה אומר לי הכל תקין וזהו הייתי נרגעת. עד למשהו אחר שהיה מופיע וגם שם הייתי בודקת ונרגעת היום למרות שהייתי אצל רופאה והיא בדקה אותי בדיקה נירולוגית פשוטה ואמרה שהכל תקין וזה חרדה ואין לי ממש לחשוש אני ממשיכה לפחד ולחשוב שאולי היא לא ראתה או לא מספיק טובה או משהו..זה לא עוזב אותי ובנוסף יש לי גם כאבים ואני מרגישה כאבי שרירים הרדמות איברים התכווצויות החלשות שרירים חולשה כאבי ראש הזעה קור חום בקיצור כל הדברים האלה.. ואני בפחד עוד שחס וחלילה יקרה הגרוע מכל.. חרדה יכולה להיות מתמשכת ככה והרגשת פחד וכאבים ומיוחושים בגוף תמידיים בעקבות חרדה ופחד תמידי? בבקשה תעזרו לי אני כבר לא יודעת מה לעשות

שרון שאלתך הארוכה כללה למעשה 2 שאלות מוגדרות וברורות. האחת : "..האם חרדות ממושכות וסטרס ממושך יכול להוביל למצב כזה של ממש סימפטומים גופניים ? התשובה היא : כן !! השנייה : "..אני כבר לא יודעת מה לעשות.., ? התשובה היא : עלייך לפנות בהקדם לקבלת ייעוץ/טיפול פסיכולוגי אצל פסיכולוג קליני מתאים, כדי לרכוש כלים להתמודדות יעילה עם חרדותתיך הקשות. את יכולה לפנות דרך המוקד של קופת החולים שלך, או באופן פרטי. בכל מקרה אני ממליץ שלא תדחי הפנייה. טיפול פסיכולוגי מתאים יוכל לעזור לך, באופן משמעותי.

17/01/2021 | 20:27 | מאת: לירוני

מה שלומך היום ? למרות שעבר הרבה שנים ! אשמח שתעני איך את היום? האם באמת זה היה תופעה של סטרס וחרדה זה הזוי אבל כמה שרשמת כאילו אני רשמתי ... בדיוק עוברת את אותו הדבר

21/10/2022 | 12:21 | מאת: רעות

היי לירון, אשמח להתייעץ איתך, חווה גם את אותם דברים

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה