עקירת שן בינה התייעצות כירורגית

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

16/01/2020 | 11:40 | מאת: יוני

השן האחרונה בלסת התחתונה גדלה ב90 מעלות כך שהיא הפוכה לכל יתר השיניים הרופא המליץ לעקור אותה , עשיתי צילום CT והעצב עובר דרך השן , הרופא אמר במקרה של עקירה במצב שכזה יכול להיות שתיהיה פגיעה בעצב. אפשר ממש לראות בצילום הCT קו אדום שכזה דק שעובר רק דרך שן זו. אציין שכרגע לא כואב לי כלל. הרופא המליץ לעישות טיפול מעין ניסור של ראש השן מה שיגרום לשן להתרומם , לאחר חצי שנה לבצע CT נוסף לראות אם העצב לא מפריע לעקירה , ורק אז לעקור. האם זו הבחנה נכונה במקרה כה ששן בינה בלסת תחתונה גדלה הפוך (דוחפת את השיניים) וצריך לנסר את ראש השן? אשמח להתייעצות האם הבחנה נכונה? ואם יש לבצע את הטיפול? מה הפרוצדורה של ההליך? מצורף תצלום CT תודה מראש

האבחנה ודרך הטיפול הם ההמומלצים במקרה שכזה וככה גם אני הייתי נוהג

מנהל פורום רפואת שיניים