כאבי גרון לאחר עקירה כירורגית

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

08/11/2019 | 09:01 | מאת: נעמה

לפני כ5 ימים ביצעתי עקירת שן בינה ימים תחתונה. מקבלת אוגמנטין הטיפול מניעתי ושטיפות פה. היום ירדה הנפיחות סופסוף באיזור ונוצר שטף דם צהוב שיורד לכיוון הגרון(מגיע לגורגורת). כמו כן החל כאב גרון בבליעה. האם יש קשר בין הדברים?אני מתחילה לחשוש שאולי חלילה זה זיהום סטרפטוקוקי בגרון בעקבות העקירה.תודה על המענה

יתכן ויש צורך להחליף את האנטיביוטיקה שאת לוקחת. נא צרי קשר עם הרופא המטפל שלך

08/11/2019 | 12:35 | מאת: נעמה

סיימתי את הטיפול המלא היום. האם יש צורך לקחת שוב אנטיביוטיקה חדשה? ממה יכול לנבוע המצב? אשמח להסבר. תודה רבה דר נוימן

כנראה שהמצב הדלקתי באזור טרם הסתיים. נפיחות של בלוטת הלימפה מתחת ללסת מעידה על כך והיא זאת שאחראית לכאב בבליעה. אני הייתי ממשיך באנטיביוטיקה עוד שלושה ימים

08/11/2019 | 16:01 | מאת: נעמה

להמשיך אוגמנטין פעמיים ביום? היו לי הפסקות במהלך הנטילה. כלומר פספוס של 2 מנות רצופות. האם זה בעייתי? לקחתי 3 ימים רצוף ואז 24 שעות שלא לקחתי בכלל ואז עוד יום רצוף והפעם האחרונה שלקחתי היה שוב לפני 24 שעות.

יש צורך להחזיק רמה קבועה בדם של אנטיביוטיקה. לקיחה לא סדירה גורמת לירידה ביעילות הטיפול. חיזרי לאוגמנטין פעמיים ביום או למוקסיפן שלוש פעמים ביום

מנהל פורום רפואת שיניים