טיפול נכון ומומלץ לשן טוחנת שן 37

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

02/01/2018 | 00:56 | מאת: חיים

שן 37 שעברה טיפול שורש לפני 4-5 שנים +כתר ומבנה לאחר עששת גדולה שגרמה לקירות מאוד דקים בשן, לאחר נסיון הצלה של השן בוצע טיפול שורש וסתימה לבנה .לפני חודש נוצרו לי כאבים חזקים מאוד בשן לאחר צילום, הרופא טען שיש לי דלקת חריפה בשן ויש לעקור את השן ולהשתיל עצם ולאחר מכאן השתלה ונתן לי אוגמנטין למשך שבוע. לאחר יעוץ עם רופא אחר טען שדווקא יש סיכוי מסויים להציל את השן,וכשפניתי למומחית טיפול שורש טענה שיש סדק ויש לעקור בהקדם. לאחר מכאן פניתי לרופא אחר ואמר שיש צורך בעקירה עים הטיפול הנ"ל *כתר על גבי שתל חרסינה על גבי מתכת *מבנה ע"ג שתל-MIS *עקירה כירורגית *השתלת עצם מלאכותית *צילום פנורמי דיגיטלי *צילום פנורמי דיגיטלי לאחר השתלה *שתל+MIS LANCE לאחר מכאן פניטי לייעוץ אצל רופא מס 2 והטיפול שניתן הוא DITRON שתל עקירה כירורגית השלמת עצם וכתר חרסינה לאחר שראיתי שהרופאים עים טיפולים יחסית שונים פניתי למומחה לשיקום הפה וזה הטיפול שהוא המליץ *עקירה *שתל AB * מבנה ייצוק לשתל שרוול פלסטיק עם GOLD COPPING *כתר אקרילי מבושל *כתר כרום קובלט ע"ג שתל. עכשיו השאלות שלי הם כאלה 1.כפציינט איך אני אמור לדעת איזה טיפול לקחת עם כול רופא נותן טיפול יחסית שונה? 2.לפי הרופאים איזה טיפול נראה על פניו לפי התיאור שלי הטיפול הכי איכותי ונכון? 3.למה התכוון המומחה לטיפול שורש שרשם כתר כרום קובלט הוא התכוון לכתר ממתחת מלא כלומר בלי חרסינה ואים כן האים זה הגיוני ונכון מבחינה אסטטית ובריאה לפה? 4.האים אני יכול להתאים לשתל זירקוניה ומה ההבדל במחיר? 5.למה המומחה לשיקום הפה לא המליץ על השתלת עצם והרופאים הקודמים כן? 6.אים אני רוצה טיפול הכי שמרני לפה ושתל הכי טוב ובריא, מה עלי לדרוש אשמח לגבי חברה ואיזה כתר מומלץ לי לעשות לאחר מכאן? 7.מה ההבדל בין השתל AB לשתל של MIS וDITRON? ראוי לציין שאני סכרתי 20 שנה בן 30. אשמח לעזרה וייעוץ כי האמת אני מתלבט לגבי איזה טיפול לקחת. מצורף צילום של השן. תודה מראש.

נתחיל בכך שברפואה יש הרבה שיטות ולכל רופא יש את השיטה שלו. בשוק יש עשרות רבות של חברות שתלים כאשר לרובן יש את כל האישורים הנדרשים. כל רופא מעדיף שתלים מבית חרושת מסויים. אין באפשרותי לראות צילומים מצורפים ובלי בדיקה וצילומים ו CT של האזור לא ניתן כלל לבצע אבחנה ותוכנית טיפול. בחירת הרופא צריכה להעשות על ידי המלצות של חברים, בני משפחה ושכנים שמטופלים אצלו לאורך זמן ויכולים להעיד על כשירותו, הזמינות שלו ויחסי האנוש שלו

מנהל פורום רפואת שיניים