טיפול חירום בשן בחו״ל

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

12/02/2017 | 00:24 | מאת: טליה

שלום, אשמח לעזרה דחופה. אני בת 30 ובשנה האחרונה לאחר עקירת שן בינה כלואה התגלה אצלי חור חמור בשן הסמוכה שמצריכה טיפול שורש, אמנם מעולם לא הופיע אצלי שום כאב והדבר התגלה בצילום שגרתי. העניין הוא שכל זה קרה כמה ימים לפני שנסעתי לארה״ב, לפני חצי שנה, וכאן אני נמצאת גם היום. בעוד כשבוע אני נוסעת מפה למזרח (הודו). ביממה האחרונה החל להופיע כאב עמום ולא עקבי באזור השן והלסת. אני חוששת מאוד ממצב בו הכאב יגבר ויהפוך בלתי נסבל. הביטוח שברשותי מכסה טיפול חירום לשיניים וחשבתי לפנות לקבלת טיפול שכזה כאן בארצות הברית. שאלתי היא מהו סוג הטיפול שמקובל לתת במקרה כזה, ועד כמה הפתרון של טיפול זמני יכול להחזיק? בכוונתי לחזור לארץ בעוד חודש- חודשיים, ממש לא ארצה להפסיק את הטיול בגלל זה אבל אם לא תהיה ברירה זה מה שאעשה. בזמנו נאמר לי על ידי רופא השיניים שטיפול חירום כולל פתיחה של השן וכיסוי בקצף זמני שאמור לשמור עליה לחודשיים שלושה. האם הדבר נכון? אשמח לכל עצה, תובנה, או פתרון. תודה רבה ושבוע נפלא טליה

בטיפול חירום יפתחו את השן ,ינקו אותה, ישימו תרופות מרגיעות ומעליהן סתימה זמנית. בד"כ זה נותן פיתרון זמני למספר שבועות או חודשים. אם יתעורר שוב כאב כשתהיי בהודו, תיגשי להחלפת התרופות וכיסוי מחדש בסתימה זמנית

12/02/2017 | 07:18 | מאת: טליה

תודה רבה על התגובה המהירה והמידע המועיל! האם טיפול שכזה מבצעים במפגש אחד, או שזה תהליך שמצריך יותר מכמה ימים?

במפגש אחד

מנהל פורום רפואת שיניים