מטופלים לא מבינים תמיד את המטפלים

דיון מתוך פורום  שווה לכל נפש

07/12/2020 | 13:48 | מאת: אנונימית

מטופלת שפונה לעזרה בטיפול בביישנות מרופאים שואלת איך שיחה עם פסיכולוג תעזור לה מעשית להתגבר על הביישנות. היא מקבלת הצעה של מטפל לטיפול בחשיפה הדרגתית לסיטואציה של הבדיקה תוך הפחתת מתח נפשי. לאחר הצעתו קוראת אחרת שואלת : גם לי יש את אותה בעיה 05/11/2015 | 06:48 | מאת: יוהנה ביישנות.בבדיקות. האם בטיפול הפסיכולוגי אצטרך להתפשט בקליניקה של הפסיכולוג כחלק מהטיפול? יש לפונה בעיה של חרדה מבדיקות רפואיות שכוללות חשיפה גופנית (בדיקת שד ובדיקה גנקולוגית), והיא מנסה להבין למה כוונתו בחשיפה הדרגתית. https://www.doctors.co.il/forum-4200/message-3085/ https://www.doctors.co.il/forum-4200/message-3056/#message-3071

שלום, כאשר מטופלים לא מבינים חשוב לשאול את המטפל וחלק מהטיפול הוא הסבר פסיכוחינוכי ברור שלא מתפשטים בטיפול יש חשיפה בדמיון ועוד טכניקות שעוזרות להתמודד בהמשך במציאות עירית

08/12/2020 | 15:03 | מאת: אנונימיתצ

את בטוחה שדברים שברורים לך ברורים לכל אדם בכל גיל ? את בטוחה שכל הגברים שעוסקים בטיפול הזה, אם נערה בת 18 הייתה שואלת אותם מיוזמתה "להתפשט?" כולם היו עונים לה לא? כשנערה פונה לרופא משפחה ומתלוננת על כאבים באוזן, יודע הרופא למה היא מתכוונת כשהיא אומרת אוזן. גם הנערה יודעת שהרופא מבין את כוונתה, ויודע היכן נמצאת אוזנה. אם הרופא יבקש ממנה להתפשט ולפשק את רגליה היא תאשים אותו בהטרדה מינית. יש פסיכותרפיה גופנית שכוללת מגע כחלק מהטיפול. ויש פסיכותרפיה שלא כוללת מגע בכלל. אני כמטופלת יכולה לומר לך ולכל הקוראים שמטפלים שונים נוהגים בדרכים שונות לא רק מטפלים בשיטות לימוד שונות כמו עו"ס ופס' קל' אלא גם מטפלים באותם מסלולי לימוד למשל בטיפול פסיכותרפי של שני עוס"ים יכולה להיות שונות גדולה ולא רק זה אלא שחלק מהמטפלים משנים את התנהגותם במהלך הטיפול. למשל בנוגע לתדירות המפגשים, האפשרות ליצור קשר בין המפגשים וכו'. הדברים מאד לא ברורים. ומצער שאת אינך מבינה עד כמה המרווח הנתון לפרשנות יכול לפגוע במטופלים. כשאדם מגיע לרופא ומקבל תרופה כמו אנטיביוטיקה הוא מקבל גם הסבר איך ליטול אותה: אך הוא גם יכול להתייעץ עם הרוקח בבית המרקח, ולקרוא על התרופה בעלון לצרכן או באינטרנט. אין כיום מקבילה כזאת למטופלים בפסיכותרפיה. יש הרבה אתרים בהם יש מידע על טיפולים באופן כללי אבל אין "מרשם", אולי הדבר הכי דומה שקיים הם פרוטוקולים של טיפולי CBT. את כמטפלת ומדריכה בשיטה בוודאי מכירה. אני לא מטפלת בשיטה הזו ולא למדתי את התחום אז בוודאי שלא פשוט עבורי אפילו לחשוב על שאלות.

מנהל פורום שווה לכל נפש