מחשבות טורדניות המובילותלחרדה

דיון מתוך פורום  שווה לכל נפש

23/04/2017 | 14:15 | מאת: שלי

שלום רב בשנתיים האחרונות אני חובה מה שמכונה בשפה המקצועית הפרעה טורדנית כפייתית המובילה לחרדה. לפני כשנתיים עברתי פרידה קשה מבן זוג ובנוסף בעקבות ביופסיה שעשיתי חיכיתי שבועיים לתשובה עם יש לי גידול היה לי סיוט בשבועיים האלה בסופו של דבר התוצאות היו תקינות. מאותו יום יש לי פחד שעם אלך לעשות ממוגרפיה התוצאות יהיו לא טובות ולכן אני לא הולכת לממוגרפיה. כנ"ל לגבי בן זוג מאז הפרידה הקשה ועד עכשיו לא מצאתי בן זוג אך יש מקרים שאני "מתאהבת" במרכאות במפורסמים וכאלה יש לי את הבעיה הזאת ואני לא מפסיקה להסתכל בפייסבוק שלהם ומסתכלת בכפייה ומפנטזת כמו שאומרים אני מאוהבת באהבה זה גם מכניס לסוג של חרדה כי אני יודעת שזה בגדר פנטזיה והם לא באמת מכירים אותי רציתי לציין שיש לי תופעות של הזעת יתר שהחרדות מופיעות האם תוכלי לתת לי עזרה חוץ מטיפול פסיכיאטרי תרופתי? אני התנסיתי בטיפול וזה לא הצליח לא רציתי להמשיך. תודה

שלי שלום, חוץ מטיפול פסיכיאטרי, מומלץ טיפול התנהגותי קוגניטיבי שיעזור לך להתמודד ולא להימנע מדברים מהם את חרדה. יש ספר עם המלצות לטיפול עצמי שמו די לאובססיה, נכתב על ידי דר פועה, את יכולה לנסות לעבוד עם הספר ואם זה לא יהיה יעזור מספיק אז ללכת לטיפול התנהגותי קוגניטיבי. בהצלחה, עירית

מנהל פורום שווה לכל נפש