המוגלה סיבה לקושי בליעה?

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

28/02/2019 | 00:06 | מאת: קרן אור

זה בא והולך מגיל עשר. יש לי בעיות עיכול ולאחרונה גרון כעת בתהליך של בדיקות האם יש קשר לקושי אך מכיוון שהתורים רחוקים פניתי לרופא שיניים שיבדוק. תמיד היו לי בעיות שיניים אך עד 2015 שום פצעים בחלל הפה. שיננית פעם שמה לי תרופה והדבר נעלם תוך כמה ימים. לקח המון זמן הפעם ללכת למרפאת שיניים כי זה לא כאב כמו בפעמים הקודמות ובגלל שאבחנו דלקת שקדים חשבתי שזהו. לא נראה שרופאת השיניים ניקזה מוגלה כי עדיין יש פצע לפחות אחד שאני רואה ואם ניתן לשפוט לפי כמות הדם בצחצוח סביר להניח שהפצע העיקרי שצץ לראשונה לפני כמה שנים זה שממשיך לחזור עדיין ישנו. ללכת לעזרה ראשונה? התורים הבאים שלי בסוף חודש הבא ואומרים לי שאין אפשרות להקדים! האם להמשיך עם שטיפת מי פה? לשתות חם או קר? אתה יכול להמליץ על מרפאה פרטית שעובדת עם כללית? או אחת שעובדת בזול? זה יכול להתפשט לחלקים אחרים הגוף? אם כן לאן זה הגיע שקשה לי לבלוע אוכל מוצק ובליעת רוק דורשת מאמץ מסוים?! מיואשת ברצוני לדעת מה הגורם לסיוט הנורא שאני חווה כבר כמעט חודש!

עם כל הרצון הטוב אין לי כל דרך לעזור או לאבחן ללא בדיקה או צילום, גשי למרפאה קהילתית כלשהי מאחת הרשתות הגדולות ( שלה מכבי דנט וכדומה)

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה