הדבקת כתרים בדבק קבוע וניתוח חניכיים

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

28/05/2018 | 20:51 | מאת: צא

היי לאחר טיפולים ארוכים הודבקו לי כתרים בדבק קבוע. מרגישה שההדבקה יצאה עקומה,האם ניתן להוריד את השתלים אחרי הדבקה בדבק קבוע? והאם ניתן לעשות ניתוח חניכיים לאחר הרמת סינוס?

לצערי כמעט בכל מקרה לא ניתן להוריד כתרים שהודבקו בדבק קבוע ( אם הם מדוייקים ומותאמים) אלא לאחר חיתוך הכתרים , אינני יודע לאיזו מטרה נדרש ניתוח החניכיים באיזור שבו בוצעה הרמת הסינוס ( ומטבע הדברים אזור זה הינו מחוסר שיניים) אך לא אמורה להיות מניעה לבצע ניתוח חניכיים

29/05/2018 | 10:08 | מאת: צא

עשיתי ניתוח סינוס בצד שמאל , ועכשיו הגובה של החניכים בצד שמאל שונה מצד ימין וגבוה יותר.

אם כוונתך לניתוח לצורך עיבוי או השתלת חניכיים בצד בו עברת הרמת סינוס ( והשיניים לאחר הטיפול כנראה נראות ארוכות ) לא ניתן בדרך כלל לבצע פרוצדורה כזו בצד של שתלים ללא הסרת הכתרים מעל השתלים וקבירת השתלים מתחת לחניכיים לתקופה מסויימת ולאחריה בנית שיקום מחדש

31/05/2018 | 18:16 | מאת: צא

כוונתי היא לחתוך את החניכיים כדי שיהיו באותו הגובה כמו בצד ימין. זה נראה ממש לא אסתטי, ועקום. בגלל ששני הצדדים לא באותו הגבוה , השתלים והחניכיים לא בקו ישר.

מצטער , לא מצליח להבין אותך מבלי לראות צילום או תמונה קלינית, לפי מה שכתבת הרמת הסינוס בוצעה בצד שמאל, אם צד שמאל נמוך יותר מצד ימין יש לבדוק מה גובה החניכיים מעל השתלים ואם ישנה כמות רבה של חניכיים ניתן להסיר חלק מהחניכיים ובתנאי שישארו מספיק חניכיים להבטיח שלא יחשפו השתלים ויוותר מראה לא אסתטי

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה