נגעים ליטיים מפושטים בכל הגוף

דיון מתוך פורום  טיפולים משלימים בסרטן

24/05/2014 | 10:54 | מאת: רון

מהלך האישפוז: הגיע לאישפוז בגלל כאבים בכל הגוף, לא יכל לקום מהמיטה יממה שלמה. ברקע IHD, פרפור/רפרוף עליות, תת תריסיות, בעברו. אנמיה כרונית עם חסר B12 לאור רגישות בניקוש הגב ב- CT הודגמו נגעים ליטיים ושבר ב- L4 עם מרכיב של לחץ קשרה על השק הדורלי. לקחנו בירור ל MM והודגם MM לפי נגעים ליטים, פיק מונוקלונלי בדם (אימונופיקסציה IGG למבדה) ו- 42% פלסמוציטים במח העצם. כמו כן אלבומין 33 ובטא 2 מקרוגלובולין גבוה. FLC תקין, ללא פרוטאינוריה. לציין PSA תקין. לגבי המיאלומה בייעוץ המטולוג הותחל דקסקורט 10 מ"ג פעמיים בשבוע (ראשון ורביעי). לאור מתן סטרואידים שצפוי להיות ממושך הותחל לוסק (PPI) וקלטרייט. לא הותחל ולקייד ולא הותחל ארדיה בהחלטת המטולוגים (יש בעיה בשיניים ולאחר שבדיקת פה ולסת המליץ עקירות מרובות, ההמוטולוגים אינם מעוניינים במתן ארדיה). עבר בבית החולים ניתוח ורטברופלסטיה. בהמלצות ניתן טיפול נגד כאבים (פרקוסט ותוספת של אופטלגין) וכתוב ש"הכאב צפוי לפחות לאור הזרקת הצמנט בורטברופלסטיה". השאלות הן: 1. האם חוץ מהמיאלומה יש לאבא עוד מחלות? מה הן כל המחלות הנוספות שגורמות לו לחולשה וכאבי מוות? 2. האם הזרקת הצמנט (ורטברופלסטיה) לא אמורה היתה להפחית את הכאב? האם הכאב בעקבות הניתוח הוא זמני? האם הניתוח גרם ליותר כאב? 3. האם התרופות ולקייד וארדיה – יטיבו עם הכאבים שלו (האם לא עדיף לעקור שיניים ולאכול אוכל מרוסק – ולקחת את הכדורים האלה?) 4. מה עושים הסטרואידים, הלוסק והקלטרייט? 5. האם יש דרך טבעית נוספת שתעזור להקל על הכאבים שלו או להטיב עם כל מה שיש לו? 6. איך צריך להקים חולה כזה מהמיטה? איך רוחצים אותו? האם מותר לו לעמוד? (הוא עצמו לא יכול לבד לעמוד וגם אם עומד זה לכמה שניות עם עזרה) – האם כל תזוזה שהוא עושה גורמת לו ליותר שברים בעצמות? תודה רבה לכם.

מדובר במחלה הנקראית מיאלומה נפוצה. אבקשך לפנות לפורום של המטולוגיה או המטו-אונקולוגיה. הם מטפלים במחלה זו ויתנו לך את המידע המדויק ד"ר יוסף ברנר

מנהל פורום טיפולים משלימים בסרטן