תזונה בלימפדמה

דיון מתוך פורום  לימפדמה (בצקת למפטית)

26/10/2013 | 22:30 | מאת: אורלי

שלום, מטופלת לימפטית עם השמנה. 6 שנים לאחר סרטן שד ולימפה. לפני 3 ח' הופסק טיפול סטרואידי וחלה עליה של 18 ק"ג במשקל. ע"פ אנמנזה תזונתית ממעטת באכילה ומשתדלת להקפיד על תזונה מאוזנת. האם יתכן שזו הצטברות לימפטית? האם ידוע לכן על הנחיות תזונתיות במצבי ליפדמה?

אורלי שלום, יש קשר בין השמנת יתר והתפתחות של בצקת לימפטית של היד אחרי טיפולים למחלת סרטן השד לכן רצוי לשמור על BMI תקין. בנוסף בכדי לשמור על בריאות באופן כללי. יש לשמור על דיאטה מאוזנת. אני מציעה להתיעץ עם הרופא המטפל שלך לגבי הסיבות לעליה במשקל. בברכה, ג'יל

מנהלי פורום לימפדמה (בצקת למפטית)