כאבי גב, ברכיים, כף רגל וירך מחמירים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

27/04/2019 | 15:39 | מאת: דפנה

שלום רב, אני בת 33, מתקופת התיכון סובלת מכאבים בגפיים התחתונות ובגב התחתון , ספציפית בברכיים (יש לי ברכי X ), כפות רגליים (פלטפוט ) גב תחתון ( ספינה ביפידה אוקולוטה S1-S5 ), מאז הכאבים החמירו למרות שהקפדתי על פעילות גופנית, משקל גוף תקין ופיזיותרפיה בתקופות הקשות. לאחרונה אף סובלת מתסמונת צביטה בירך ימין מזה כשנתיים והתחלה של אותו הדבר בירך שמאל. הכאבים משפיעים יותר ויותר על הניידות שלי ואיכות החיים, אני מאוד מתקשה ללכת מרחקים ארוכים, לעלות ולרדת מדרגות, לשבת בכסא או ברגליים מסוכלות או להתכופף. לאחרונה בעצת אורתופד ביחס לבעיית הירך אני נעזרת במקל הליכה שמסייע אכן בהפחתת הכאבים. בנוסף לכאבים יש לי הרבה פעמים חולשה בגפיים ורעד בנוסף לאי שליטה על סוגרים שהתחילה גם כן בתקופת התיכון והחמירה עם השנים אבל לא שייכתי אותה לנושא עד שהרופאת משפחה אמרה שייתכן לכל זה יש קשר לספינה ביפידה. האם יש אפשרות שאכן הכול קשור , מה המשמעויות ומה עלי לעשות למען המשך בירור ? מרגישה מיואשת מהמערכת שממהרת לפטור אותי לפיזיותרפיה בפעם המיליון ומשככי כאבים שפוגעים בקיבה בעוד המצב מחמיר ואני לא בדיוק אדם זקן, הייתי רגילה להיות פעילה מבחינה פיזית למרות הכאבים עד שכאב לא יכלתי לסבול יותר לפני מספר שנים, ואני בתהליך של נסיון להרות. אשמח לעצה ...

אם הבנתי נכון המכשול העיקרי לניידות אצלך הוא תסמונת ה"צביטה" במפרקי הירכיים ולכן כדאי שתתחילי לטפל בה . ספינה ביפידה אוקולטה אינה סיבה לדליפת שתן.בכל מקרה כדאי שתעי בדיקה אורודינמית

מנהל פורום אורתופדיה