המשך לשאלתי מיום 17.12.19 - יפית

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

20/12/2019 | 17:52 | מאת: יפית

שלום, רציתי להוסיף על שאלתי מיום 17.12.19: שלום, אני בת 62 לפני כחצי שנה התגלה גידול בשחלה. היו גם מס' גרורות, שהוצאו כולן. (לדברי המנתח - לא היו גרורות או גידולים בכבד). מאז הניתוח ועד לפני כשלושה שבועות - קבלתי טיפול בכימותרפיה.(טקסול+קרבופלטין) טיפול שבועי, סה"כ 18 טיפולים. במקביל קבלתי 5 טיפולים בתרופה ביולוגית אווסטין, (5 מתוך 18), כל שלושה שבועות, כלומר הייתי צריכה לקבל את האווסטין אחת לשלושה שבועות, אבל לפני יומיים לא קבלתי את הטיפול ה - 6, בגלל לחץ דם גבוה, ותפקודי הכבד שגבוהים כרגע. בעניין תוצאות בדיקות הדם שלי הקשורות לתפקודי הכבד: 1. בדיקת alk.phosphat -219 . נורמה 5-50 . לפני יומיים. 2. בדיקת alt gpt - 78. נורמה 5-50 . לפני יומיים. 3. בדיקת ast got 64 נורמה 5-40. לפני יומיים. 4. בדיקת ggt gamma gt - 198. נורמה 5-38. לפני יומיים. 5. hbs - antigen surface ag - שלילי. 6. hcv abs - שלילי. 7. hav igm - שלילי. אציין כי תוצאות בדיקה זאת, היו גבוהות לכל אורך הטיפול הכימותרפי, וכן בשנת 2017 ( 69). 8. ויטמין בי 12, לפני כחודש וחצי, היה גבוה מאוד, 1,439 (187-1,060), והבנתי שכל זה גם עשוי להיות קשור לתפקודי כבד לא תקינים. עניין נוסף שאולי יש לו משמעות בעניין זה: בשל מחסור במגנזיום, וכן מחסור בוויטמין D, התחלתי לפני כשבועייםלקחת תוספי מגנזיום וויטמין D.כמו כן אני לוקחת כדורים נגד לחץ דם (טריטייס). אני גם מזריקה גם קלקסן 60, בגלל קרישות יתר בדם. קבלתי גם בזמן הטיפול סטרואידים למיניהן יומיים אחרי הטיפול (דקסמטזון) ואומפרדקס כרוטינה לאחר כל טיפול, תרופה נגד בחילה(אקינזאו) לפני כל טיפול כימותרפי, ו- 2 זריקות נופגן אחרי כל טיפול כימותרפי. בנוסף אני אלרגית לטקסול, ולכן פני כל טיפול (שבועי) קבלתי סטרואידים ואנטי היסטמינים. האם יכול להיות שהדבר הפיך, בהנחה שתפקודי הכבד עלו כתוצאה מעומס התרופות שציינתי? ואם כן - כמה זמן זה עשוי לקחת? ידוע על מקרים כאלו ? לפני הטיפול הם היו תקינים. אודה לך על תשובתך.

רמת אנזימי הכבד גבוהה במידה קלה מאד לכן מומלץ מעקב בלבד כעת ומאד קשה לדעת מה מכל התרופות שקיבלת או מקבלת כעת גרם לעליה זו כל עוד את מרגישה טוב ורמת אנזימי הכבד מוגברים בצורה מתונה כנראה דרוש מעקב בלבד אבל כדאי להתיעץ גם עם מומחה למחלות כבד

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית