סולפציד וסינטומיצין

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

16/06/2005 | 12:43 | מאת: בן28

היתה לי דלקת בעין שמאל והרופא נתן לי טיפות עיניים סולפציד השתמשתי בטיפות לפי הוראת הרופא לאחר 3 ימים התחלתי להרגיש כאבי גרון,וכאבי תופת בפרקים בצוואר אני חסר G6PD לפני מס' שנים קרה לי אותו דבר עם המשחה סינטומיצין האם יש קשר לטיפות העיניים או שזו בעיה נוספת ? איכן אני יכול למצוא רשימה מעודכנת של תרופות ומאכלים שאסורים לחסרי G6PD ? אודה לך מאוד

16/06/2005 | 15:04 | מאת: ד"ר יעל הס

תשובה ש"העתקתי" מפורום המטולוגיה: "..... יש תרופות שאסורות לאנשים חסרי G6PD בכל כמות ויש תרופות שמותרות במינון רגיל אך לא במינונים גבוהים. התרופות האסורות לחלוטין בחולים חסרי G6PD הן: רספרים, ספטרין, סולפטרים, אופטיזול סולפהצטמיד וכל הנגזרות של סולפהמתוקסזול. רצוי להתרחק מכל תכשירי הסולפה למיניהם. סדורל (phenazopyridine), ניטרופורנטואין, מקרודנטין, נגרם ונגזרות אחרות של חומצה נלידיקסית. תרופות אנטי מלריה - פרימקווין, פמקווין, פנטקוין. דפסון. מתילן בלו. thiazolesfone, phenylhydrazine,niridazole, furazolidine צבעים שונים המכילים אצטאניליד, אכילת פול, דוקסורוביצין. תרופות שיש להיזהר בהן מבחינת מינון (מותרות במינון רגיל): אספירין, קולכיצין, פנצטין, ויטמין C, אצטאמינופן, כלורוקוין, כלוראמפניקול, איזוניאזיד, דיפנהידרמין, פנילבוטזון, ויטמין K ונגזרותיו, פרוקאינאמיד, פרובנציד, פניטואין, קינין (יש קינין במשקאות ביטר שונים !!!), קינידין, פירימתמין, סטרפטומיצין. יש וריאנטים רבים של חסר G6PD ויש בדיקה כמותית לרמת האנזים. בוריאנט השכיח באיזור הים התיכון בד"כ אין צורך בכך כיון שהגן לאנזים נמצא על כרומוזום X ולזכרים יש רק כרומוזום X אחד, הרי שאין משמעות לבדיקה הכמותית כי אם האנזים חסר הוא חסר. בנשים, כיון שיש שני כרומוזומים, ויש תופעה שנקראת "אינאקטיבציה של כרומוזו X" שמשמעותה היא שרק X אחד פעיל בכל תא ויכול להיות מצב תיאורטי שכל ה- X הבריא עבר כזה תהליך לפעמים יש משמעות לבדיקה כמותית, אבל בד"כ לא צריך את זה. ..." לגבי מאכלים - מלבד פול - לא ידוע לי על מאחלים נוספים שאסורים.

16/06/2005 | 15:18 | מאת: בן28

לבעיה שלי תודה רבה רבה רבה רבה לך

מנהל פורום רפואת משפחה