דפסון: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

שאלות ותשובות בפורום המטולוגיה

האם אפשר להידבק ולהדביק, להשתיל מח עצם או לתרום דם? פורום המטולוגיה הוא מהפורומים העמוסים במערכת הפורומים הענפה של דוקטורס, והוא מטפל באחד הנושאים הרגישים והכואבים בעולם הרפואה היום. כמדי פעם, אספנו למענכם כמה שאלות נבחרות מהשאלות הרבות שנשאלו בחודשים האחרונים. ^^1. מה פירוש המושג solid tumor?^^הכוונה לגידולים "מוצקים", כאלה שיש להם מסה מוגדרת, כמו סרטן ריאה, קיבה, מעי גס, שחלות וכיו"ב, להבדיל ממחלות גידוליות שאינו מתבטאות בגוש מוגדר כמו לאוקמיה או לימפומה.^^2. חליתי לפני כשנתיים בלימפומה נון הודג'קין ולאחר טיפולים כימותרפיים ובדיקה מחודשת הכל נמצא תקין ומאז אני במעקב. האם יש סכנה שאדביק את בת זוגי? האם מותר לי לתרום דם?^^לימפומה אינה מדבקת. אינך יכול לתרום דם בשלב הזה.^^3. האם יש סיכון בנטילת כדור אספירין אחד 80 מ"ג לפני טיסה...
ללמוד עוד על דפסון
רשימת התרופות האסורות ב-G6PD-תמונה

ההסתדרות הרפואית בישראל מפרסמת רשימת תרופות אסורות לשימוש...

מאת: מערכת zap...
22/07/2010
שאלות ותשובות בפורום המטולוגיה-תמונה

האם אפשר להידבק ולהדביק, להשתיל מח עצם או לתרום דם?

מאת: מערכת דוקטורס
07/02/2007
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לדפסון?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

דפסון: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

פרופ שלום הריון שבו 6+2 בניגוב ראיתי כתם כתום ממש בהיר ,אני לוקחת דפסון ואין לי כאבים . ממה הכתם יכול להיות?

דימום עלול להביא להפלה. כדאי להעריך אם לא צריך להעלות את מינון התמיכה שאת מקבלת. כ"כ צריך לעקוב אחרי ארכי בדיקת הבטא ובהמשך US.

אני בת 24 אשר שוחררתי מהצבא עקב דלקת פרקים ועור בחשד למחלה אוטואימונית אך ללא אבחנה סופית. טופלתי בסטרואידים לוריד, דפסון וסלוזופרין. מאז אני סובלת מכאבי פרקים לסירוגין אך לא מקבלת טיפול קבוע. לאחרונה סובלת מכאבים חזקים באזור הישבן, המפשעה והגב התחתון. עברתי צילום רנטגן של אגן ופרקי ירכיים ויצאו תקינים אך הרופא שלח אותי גם לבדיקת MRI ולמיפוי עצמות. תוצאות הבדיקה: הודגמו שינוים ארוזיביים במפרקים הסאקרואיליאקלים דו-צדדי בעיקר בצד שמאל. הודגמה בצקת מח עצם סובכונדרלית בחלק העליון ובחלק התחתון של המפרקים הסאקרואיליאקלים בעיקר בצד השמאלי. הרחבה של המפרקים סאקרואיליאקלים באזורים מתאים ל- widening pseudo. נוזל יתר בעיקר בצד שמאל על רקע סימנים דלקתיים סינוביאלים. לאחר הזרקת גדוליניום הודגמה האדרה בעיקר בחלק הסינוביאלי תוך מפרקי ובחלק התחתון של המפרקים סאקרואיליאקלים במיוחד בצד שמאל. בסיכום: תהליך של סאקרואילאיטיס דו-צדדי יותר בצד שמאל. בדיקות דם אחרונות: C-REACTIVE PROTEIN 1.3 (ערכי מדידה 0.1-0.5) ESR- 35 (ערכי מדידה 0-11) Positive - ANTINUCLEAR Ab_(ANA) ANA TITER שלילי ב 1:160 ANA PATTERN negative 13- DNA (ds) Ab (ערכי מדידה 0-6) שאלתי היא האם סקרואילאיטיס יכול להיות כאבים אשר נכללים במסגרת מחלה אוטואימונית? מה הטיפול אשר ניתן לקבל על מנת להקל על הכאבים? האם האבחנה היא סופית או שעליי לבצע בדיקות נוספות? אשמח לקבל תשובה עד שאגיע לתור הרחוק של הריאומטולוג. תודה מראש, דיקלה

שלום דקלה, יש אבחנה מבדלת לממצאים של סקרואילאיטיס. רושם במקרה שלך (לאור מצב ממושך מלווה במדדי דלקת מוגברים וכאבי מפרקים פריפרים), כי מדובר בתהליך דלקתי. אולם לצורך אבחנה סופית, יש לפנות להערכה של ראומטולוג, לערוך בדיקה גופנית מלאה ולקבל מידע נוסף על מנת להגיע לאבחנה סופית ולהתאים טיפול בהתאם. בהצלחה

אני בת 24 אשר שוחררתי מהצבא עקב דלקת פרקים ועור בחשד למחלה אוטואימונית אך ללא אבחנה סופית. טופלתי בסטרואידים לוריד, דפסון וסלוזופרין. מאז אני סובלת מכאבי פרקים לסירוגין אך לא מקבלת טיפול קבוע. לאחרונה סובלת מכאבים חזקים באזור הישבן, המפשעה והגב התחתון. עברתי צילום רנטגן של אגן ופרקי ירכיים ויצאו תקינים אך הרופא שלח אותי גם לבדיקת MRI ולמיפוי עצמות. תוצאות הבדיקה: הודגמו שינוים ארוזיביים במפרקים הסאקרואיליאקלים דו-צדדי בעיקר בצד שמאל. הודגמה בצקת מח עצם סובכונדרלית בחלק העליון ובחלק התחתון של המפרקים הסאקרואיליאקלים בעיקר בצד השמאלי. הרחבה של המפרקים סאקרואיליאקלים באזורים מתאים ל- widening pseudo. נוזל יתר בעיקר בצד שמאל על רקע סימנים דלקתיים סינוביאלים. לאחר הזרקת גדוליניום הודגמה האדרה בעיקר בחלק הסינוביאלי תוך מפרקי ובחלק התחתון של המפרקים סאקרואיליאקלים במיוחד בצד שמאל. בסיכום: תהליך של סאקרואילאיטיס דו-צדדי יותר בצד שמאל. בדיקות דם אחרונות: C-REACTIVE PROTEIN 1.3 (ערכי מדידה 0.1-0.5) ESR- 35 (ערכי מדידה 0-11) Positive - ANTINUCLEAR Ab_(ANA) ANA TITER שלילי ב 1:160 ANA PATTERN negative 13- DNA (ds) Ab (ערכי מדידה 0-6) שאלתי היא האם סקרואילאיטיס יכול להיות כאבים אשר נכללים במסגרת מחלה אוטואימונית? מה הטיפול אשר ניתן לקבל על מנת להקל על הכאבים? האם האבחנה היא סופית או שעליי לבצע בדיקות נוספות? אשמח לקבל תשובה עד שאגיע לתור הרחוק של הריאומטולוג. תודה מראש, דיקלה

אשמח גם לקבל תרגום ופירוש למונחים בפענוח הMRI. מה הכוונה בשינויים ארוזיביים? בצקת מח עצם סובכונדרלית? pseudo widening? מה הכוונה בהאדרה? הגברה? סליחה על ההטרדה..

שלום תלונותייך ותאור הממצאים ב MRI עשויים להתאים לדלקת במפרקי האגן. יש טיפול יעיל לכאב בעזרת תרופות נוגדות דלקת פומיות או ביולוגיות. יש מקום להגיע לראומטולוג בהקדם .

שלום, אני סוכרתית, מאוזנת בתרופות. לפני כחודשיים אובחנה אצלי הפריחה שהתפשטה על הגב, המחשוף והזרועות, בצורה הקלאסית של הפריחה, כגרנולומה אנולרה. אני מטופלת בפוטותרפיה, וכבר קבלתי 26 טפולים, לצערי לא ניכרת הטבה רבה. מה עוד אפשר לעשות? בותדה וברכה, אסתי0

שוב שלום, פשוט היתה לי שגיעת דפוס בשם התופעה. אשמח ואודה על כל תשובה. בברכה, אסתר

גרנולומה אנולרה הינה מחלת עור דלקתית המערבת את הדרמיס ושכבת השומן. ציינת כי טופלת בפוטותפיה, אך האם זה היה UBV או UVA? היות וגרנולה אנולרה מערבת את הדרמיס ושכבת השומן הטיפול המועדף הוא PUVA (קרני UVA ארוכות יותר וחודרות עמוק יותר). במידה וטופלת ב PUVA ולא היה שיפור ישנם מגוון רחב של טיפולים כולל: משחות סטרואידיליות, רואקוטן, פלקווניל, דפסון מטוטרקסט ועוד. ממליצה לפנות לרופא עור להמשך ברור וטיפול אחר. בהצלחה!