איזוניאזיד: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

שאלות ותשובות בפורום המטולוגיה

האם אפשר להידבק ולהדביק, להשתיל מח עצם או לתרום דם? פורום המטולוגיה הוא מהפורומים העמוסים במערכת הפורומים הענפה של דוקטורס, והוא מטפל באחד הנושאים הרגישים והכואבים בעולם הרפואה היום. כמדי פעם, אספנו למענכם כמה שאלות נבחרות מהשאלות הרבות שנשאלו בחודשים האחרונים. ^^1. מה פירוש המושג solid tumor?^^הכוונה לגידולים "מוצקים", כאלה שיש להם מסה מוגדרת, כמו סרטן ריאה, קיבה, מעי גס, שחלות וכיו"ב, להבדיל ממחלות גידוליות שאינו מתבטאות בגוש מוגדר כמו לאוקמיה או לימפומה.^^2. חליתי לפני כשנתיים בלימפומה נון הודג'קין ולאחר טיפולים כימותרפיים ובדיקה מחודשת הכל נמצא תקין ומאז אני במעקב. האם יש סכנה שאדביק את בת זוגי? האם מותר לי לתרום דם?^^לימפומה אינה מדבקת. אינך יכול לתרום דם בשלב הזה.^^3. האם יש סיכון בנטילת כדור אספירין אחד 80 מ"ג לפני טיסה...
ללמוד עוד על איזוניאזיד
משככים כאבים, מעוררים פחדים-תמונה

הרעלת הכבד של שירלי מרדר, הצעירה שנטלה נורופן, העלתה חששות...

מאת: מערכת zap...
29/03/2011
שאלות ותשובות בפורום המטולוגיה-תמונה

האם אפשר להידבק ולהדביק, להשתיל מח עצם או לתרום דם?

מאת: מערכת דוקטורס
07/02/2007
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לאיזוניאזיד?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

איזוניאזיד: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

היי, אשתי עשתה טסט מנטו ותוצאה התקבלה חיובית 10ממ. לפני כשנתיים בערך אולי פחות. יצאה התשובה שלילית - וקיבלה טיפול ביולוגי סטלרה . הבדיקה הפעם נעשתה בשביל להתחיל טיפול ביולוגי יומירה שאלתי היא כזאת: 1. האם מקבלים טיפול תרופתי אוטומטית ע'י רופא של מחלקת השחפת? או שיש כאלו שלא מטופלים? 2. האם הטיפול התרופתי משפיע על כניסה להריון? מותר/אסור? 3. האם זה ידחה את התהליך שהיא אמורה לעבור - טיפול ביולוגי. יומירה . תודה. תומר.

שלום תומר, 1. ההחלטה האם להסכים לקבל טיפול עבור 'שחפת חביונית' היא של המטופל/ת. 2. הטיפול התרופתי המקובל למצב זה (איזוניאזיד או ריפמפיצין למשך מספר חודשים) איננו מומלץ בהריון. 3. הרופא/ה שנותנ/ת את הטיפול הביולוגי עשוי/ה להמליץ על דחייתו עד להשלמת הטיפול בשחפת החביונית. הרבה בריאות אפי

תודה על המענה המהיר. האם שחפת חביונית משמע שיש שחפת?(לא נמצא משהו בצילום חזה) או שזה אומר שיש רק את הנגיף? צריך לדאוג?

שלום תומר, זה אומר שקיים חשד שהחיידק נמצא בגוף שלה ועשוי להתעורר ולגרום לשחפת פעילה (מסוכנת ומדבקת) מתישהו בעתיד. כרגע היא לא נחשבת כמדבקת. הרבה בריאות אפי

ערב טוב, לפני כשנה אובחנתי כחולה קרוהן. כהכנה עתידית לטיפול ביולוגי ביצעתי בדיקות שונות ביניהן בדיקת מנטו שיצאה חיובית. מאחר ויליד הארץ ללא ביקורים בארצות מועדות ככל הנראה חשיפה לא ברורה בעבר. צילום ריאות תקין ועכשיו אני צריך להתחיל טיפול מניעתי בריפמפין או איזוניאזיד למשך 6 חודשים. שאלותיי: איזה טיפול מבין השניים עדיף ? מה היתרונות והחסרונות של כל אחד ? האם לטיפול יש תופעות לוואי שישפיעו עלי במהלך הטיפול ? אודה לכל מידע ויעוץ בן 50, לא מעשן ולא שותה עם סכרת מאוזנת וקולסטרול מאוזן. תודה

שלום, נוח יותר טיפול בריפמפין כי הוא רק ל-4 חודשים. יש לעקוב אחרי בדיקות דם לאנזימי כבד. הטיפול לא גורם לתופעות לוואי בדרך כלל ולא משפיע על הטיפול הביולוגי.

שלום רב, לפני כחודש אובחן אצלי נוזל פריקרדיאלי במידה מועטה עד בינונית. לקחתי נקסין למשך 10 ימים ולא חל שיפור (למעשה אף החמרה קלה בכמות הנוזל). הופנתי לבית חולים לצורך ניקור וניקוז הנוזל, אך בבית החולים החליטו שלא לבצע את הניקור מכיוון שכמות הנוזל היא מועטה עד בינונית בלבד, ולכן אין צורך בשלב זה בניקוז הנוזל. הם הפנו אותי לרופא המשפחה לצורך בירור הגורם לנוזל הפריקרדיאלי. אציין ש CRP וכן ESR תקינים. רצית לשאול: 1. אודה לך אם תוכל לכתוב לי אילו בדיקות נהוג לבצע בדרך כלל לצורך אבחון של נוזל פריקרדיאלי? 2. האם בדיקת CT יכולה לבדוק אם הנוזל הפריקרדיאלי מופיע בשל ממאירות? לצורך כך, האם מספיק בדיקת CT לאזור מסוים בגוף (למשל CT חזה), או שעדיף בדיקת CT כל גופי? במידה ולא יאשרו לי CT, האם בדיקת מיפוי עצמות יכולה גם כן לעזור לצורך בבירור זה? תודה מראש על העזרה!

תפליט פריקרדיאלי הוא הצטברות נוזל בין הלב לקרום הלב העוטף את הלב. הצטברות נוזל זה נגרמת לרוב כתוצאה מתהליך דלקתי, אך יש מקרים בהם הגורם אינו דלקתי למשל הצטברות דם בחלל קרום הלב לאחר ניתוח או טראומה לבית החזה. הגורמים הם רבים ומגוונים: פריקרדיטיס: דלקת קרום הלב- היא הגורם השכיח ביותר לתפליט פריקרדיאלי. וירוסים חיידקים או פטריות גורם בלתי ידוע לדלקת (idiopathic pericarditis) פריקרדיטיס לאחר התקף לב (תסמונת דרסלר) או לאחר ניתוח לב. מחלה אוטואימונית כמו זאבת אדמנתית ((SLE או דלקת פרקים שגרונית. אורמיה-הנגרמת עקב אי ספיקת כליות סופנית. תת פעילות של בלוטת התריס. גרורות של מחלה ממארת הפוגעות בפריקרד. טראומה לבית החזה. תרופות כגון הידראלאזין, איזוניאזיד ו פניטואין. הסיבה שטופלת בנקסין היא כנראה אבחנת עבודה של חשד לפריקרטידיס-נפוץ מאוד בדיקת הבחירה היא אקו לב כמו שעשו לך ולא CT- יש להבין מה מקור הנוזל וע"פ זה להמשיך לבצע בדיקות. הדמייה קרינתית בד"כ אינה נזקקת בריאות שלמה

בוקר טוב , גבר בן 53.7 יליד מרוקו עלה לארץ בשנת 1970מצרפת . אובחן לאחרונה באוביאטיס בעין , לפני התחלת טיפול של פרדינזון 60 מ"ג ליום נתבקש לבצע מס' לא מבוטל של בדיקות לשלילת מחלות זיהומיות וכד' . בין השאר ביצע מנטו והתוצאה 17 , ביצע צילום ריאות - תקין . לפני שנתיים CT ריאות -תקין . לא נחשף לחולה שחפת , לא עובד במוסד רפואי לא סובל מכשל חיסוני ונראה כי לפי צלקת בזרוע קיבל BCG . למרות זאת רופא הריאות המליץ על איזוניאזיד 300 מג ליום ! על דעתנו ובהמלצת רופא משפחה ביצע קווניטפרון והתוצאה 0.06 ! כלומר - שלילי! פניה לרופא הריאות קיבלה תשובה "אין כללים ברורים בנושא " השאלה לקחת איזוניאזיד או לא ? כאשר ברור שאין הצדקה לתוצאת המנטו (לציין שיום לאחר מבחן המנטו עוד טרם קריאת התוצאה שהינו בים המלח , מרחצאות , סאונות ז'קוזי וכיו"ב , אולי לא קשור ) .ממש מבקשים התייחסות .

שלום דליה, אכן, אין כללים מחייבים בנושא. יחד עם זאת, לו אני הייתי נקלע למצב דומה, הייתי סומך יותר על בדיקת ה'קוונטיפרטון' מאשר על בדיקת ה'מנטו'. הרבה בריאות אפי

תודה רבה על המענה. כאשר נאמר כי אין כללים ברורים מסתמכים על מקורות מידע וניסיון גם מחו"ל? וכיצד היית מתייחס להמלצה למתן טיפול מונע למרות התוצאה השלילית של הקוונטיפרון ?

שלום דליה, כשאני אומר ש"אין כללים מחייבים" כוונתי שרופא אחד (בארץ או בכל מקום בעולם) יכול לטעון שבדיקת ה'מנטו' היא 'חיובית אמיתית' ובדיקת ה'קוונטיפרון' היא 'שלילית כוזבת' (לשחפת חביונית), ורופא אחר יכול לטעון ההפך. הרבה בריאות אפי