פורום נוירולוגיה

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות.
חוקרי המוח האנושי מחזיקים ממש באותן השאלות המעוררות את פליאתם של קטנים כגדולים: כיצד 1,400 גרם של רקמות תאים הניזונות מגלוקוז וחמצן יוצרות מכונה כה משוכללת? אילו גורמים פוגעים בתפקודה? כיצד ניתן להסביר את ההשלכות הוורסטיליות של פגיעה מסוימת במוח? האם ישנן פגיעות רוורסביליות?

הנוירולוגיה, דיסציפלינה המתמחה בתפקוד מערכת העצבים, לרבות המוח וחוט השדרה, חוקרת ומטפלת בסוגיות אילו. אף כי לא מעט שאלות עדיין לוטות בערפל, הרי שדיסציפלינה זו עדיין זוקפת לזכותה לא מעט הישגים מרשימים.

יחד עם זאת, אני תמיד מופתעת לשוב ולגלות כי רף המודעות לבעיות רפואיות שמקורן נוירולוגי עדיין נמוך. ולראייה - רבים אינם מודעים לכך שישנן בעיות בריאותיות המהוות בעצם סימפטומים לבעיות שמקורן נוירולוגי. כך למשל, כאב ראש הוא סימפטום נוירולוגי העשוי להצביע על מכלול בעיות הקשורות למערכת העצבים, כמו: מיגרנה, גידולים, דימומים מוחיים, דלקת מוח או דלקת קרום המוח. או בעיות מערכתיות, כגון דלקות אוזניים/שיניים/עיניים/סינוסים/מצבי לחץ/עליות בלחץ הדם, זיהומים כלליים, מחלות וירליות ועוד.

הפרעות הליכה ויציבה עשויות להעיד על פגיעה מוחית מסוגים שונים, או פגיעה היקפית בעצבי הגפיים על רקע סוכרת, חוסר ויטמינים, או חומרים רעילים שונים, כגון: אלכוהול, תרופות נגד סרטן.

הישנות מצבי איבוד הכרה עשויה להעיד על מחלות פירכוסיות, כמו אפילפסיה, או על הפרעות בקצב הלב, התקפי מיגרנה ואף לחץ נפשי.

שיתוק גפיים יכול להעיד על אירוע הכרוך בפגיעה במוח או בחוט השדרה, אך גם בהתאם לפיזור האנטומי המתאים - על מחלת שריר או עצב, או על הפרעה בריכוז מלחים מסוימים בדם.

ירידה בזיכרון\שיכחה עשויה להצביע על מחלה ניוונית של המוח (אלצהיימר), או על פגיעה כלילית של המוח על רקע מחלות גופניות כרוניות, כמו סוכרת ויתר לחץ דם (דמנציה ווסקולרית), כמו גם על פגיעה פוסט-טראומטית או הפרעה קשה באיכות השינה, ואף על הפרעה נפשית דיכאונית.

מטעמים אילו, מטרתו המרכזית של הפורום היא להעלות את המודעות להפרעות נוירולוגיות, לסימפטומים המעידים על התפתחותן ו/או החמרתן ולמגוון דרכי הטיפול המקובלות ו/או החדישות. כך למשל, רבים אינם מודעים לסימפטומים המעידים על התפתחות מחלת הפרקינסון, מחלה ניוונית של המוח הפוגעת במערכת העצבים המרכזית בהדרגתיות, החל מגזע המח התחתון וכלה בגרעיני הבסיס וקליפת המוח. לו החולים היו מודעים להתפתחות סימני המחלה המובהקים, כמו רעד, איטיות וקושי בהליכה, הרי שניתן היה לטפל במחלה ולהקל על סבלם במידה ניכרת.

כמו כן, כנוירולוגית שהתמחתה בתחום הפרעות התנועה וכיום מנהלת את המרפאה להפרעות תנועה בבית החולים וולפסון, אני מגלה עניין מיוחד בשאלות הקשורות לבעיות תנועה, כגון: מחלת הפרקינסון, סוגי רעד שונים, 'טיקים' ברמות שונות, דיסטוניה כללית ופוקלית, כוראיה ומחלת הנטינגטון, תסמונת הרגליים העצבניות, הפרעות הליכה ויציבות.

כמו כן, אני מתעניינת בתחום רפואת השינה, שזוכה בתנופה משמעותית בשנים האחרונות. מטרת הנוירולוגים החוקרים את התחום היא להבין ולמצות את הפנומנולוגיה המורכבת של השינה, בהתאם לדיעה הרווחת כיום כי באמצעות חקר השינה ניתן לפענח את הפעילות המנטלית והמוטורית המתרחשת במצב העירות.

מעניין לציין כי הפרעות השינה השכיחות ביותר הן הפרעות-בתנועה, למשל הפרעות בתנועה המתרחשות טרום הרדמות, כמו תסמונת הרגליים העצבניות (Restless Leg-Syndrome), תנועות גוף וגפיים בזמן שינה, תנועות מחזוריות של הרגליים (Periodic Leg Movements in Sleep). הפרעת תנועה שכיחה נוספת היא הנעת הלסת המלווה בחריקות שיניים (Bruxism), דיבור בשינה (Sleep Talking).

מכל האמור לעיל עולה כי כל שאלה שתעלה בפורום מקדמת את כולנו אל הכרה בסימפטומים המעידים על מחלות נוירולוגית, הכרה זו תוביל לאבחון מוקדם ולמניעת או לכל הפחות צמצום סבל מיותר.
1575 הודעות
1516 תשובות מומחה
גולשים יקרים: הפורום נסגר. ניתן להפנות שאלות בנושא לפורום "נוירולוגיה" הפעיל באתר.
18/09/2006 | 14:30 | מאת: רחל

שלום רב. ברצוני לדעת לאיזה רופא עליי לפנות לגבי בעיה של "עזזת" אשר מתבטאת בחוסר מנוחה ברגל, דבר המפריע לשינה. בתודה מראש : פיליפ רחל

לקריאה נוספת והעמקה
20/09/2006 | 23:06 | מאת:

שלום רב, אם אני מבינה נכון אתה מספר על הפרעת שינה הנגרמת מתנעות לא רצוניות ברגל .אם זה מופיע לפני הרדמות במצבים של מנוחה מדובר בתסמונת הרגליים הלא שקטות או RLS-RESTLESS LEG SYNDROME , אם התנועות מופיעות בזמן שינה עמוקה ,מדובר בתנועות מחזוריות של הרגליים או PLMS-PERIODIC LEG MOVEMENT DURING SLEEP תחום השינה שייך לנוירולוגיה או לרפואת השינה. צריך לגשת לנוירולוג , רצוי נוירולוג המתמחה בהפרעות תנועה או שינה ,כדי לבצע בירור כולל בדיקות דם , מעבדת שינה ולטפל בבעיה. הטיפול כולל תרופות, תוספת ברזל לפי הצורך,פעילות גופנית במיוחד בשעות הערב לפני שינה. בהצלחה

18/09/2006 | 11:44 | מאת: יוסי

אמא שלי נבדקה בדיקת לחץ דם והכל תקין למרות זאת עדיין לא נבדקה בדיקת רופא אוזניים לכן פניתי כדי לדעת ממה זה יכול לנבוע?

לקריאה נוספת והעמקה
20/09/2006 | 22:56 | מאת:

שלום לך סחרחורות מחייבות בירור משולש כולל מערכת האוזניים ,תפקוד לב ומערכת העצבים המרכזית, רק לאחר מכן ניתן לאבחן ולטפל בבעיה

18/09/2006 | 10:22 | מאת: הראש לא מתפקד

ד"ר שלום את לא התיחסת להודעה הראשונה נא קיראי אותה ואם תוכלי לתת מענה אשמח תודה מראש

20/09/2006 | 15:39 | מאת:

שלום לך , לא מצאתי כל הודעה אחרת תשלח אותה שוב

18/09/2006 | 08:46 | מאת: עדי

בשנה וחצי האחרונות אני סובלת משיכחה בטווח הקצר וגם מעייפות. הייתי אצל הרופא והוא נתן לי בדיקות דם שיצאו תקינות. אני אם לשני ילדים מאוד מפורעים , אני בשנות ה 30 לחיי....האם יש לי סיבה לדאוג?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב ושנה טובה , כאם צעירה עם עייפות יומית וירידה בזיכרון , הייתי ממליצה לך לבדוק את שעות ואיכות השינה ובמידה ויש הפרעות כמו נחירה, התעוררות מוגזמת , תנועות גוף ולסת בשינה , לטפל בבעיה בהקדם . בצד שני מצבי לחץ וחרדה גם הם יכולים לגרום עייפות והפרעה בריכוז , אז צריך להפחית את הסטרס , להשתמש בפעילות גופנית סדירה ומשחררת , שיטות הרפיה , ולפעמים גם בתרופות להורדת רמת החרדה (ציפראלקס, פבוקסיל )

17/09/2006 | 23:23 | מאת: יורי

שלום, לפני שש שנים למדתי בביה"ס עם מגמת עיצוב גרפי (שזה שיעור הכי אוהב מכל שיעורים אחרים, לומדים במגמה הזאת בימי שלישי וחמישי) מה שקרה לפני יום התרחשות (יום שני, לפני שש שנים) אני בחור רגיל, לא היו לי טראומות, דיכאון או מכל סוג אחר. למחרת התעררתי וידעתי שזה יום שלישי (אף פעם לא טעיתי בימים, אפילו בפעם אחד), אספתי את חומרי לימודים ליום שלישי, הגעתי לכיתה בשיעור הראשון וחיכיתי לחברים לכיתה שאני לומד איתם בשיעור הראשון. פתאום הגיעו תלמידים אחרים שאני לא לומד איתם, ושאלתי אותם: מה אתם עושים פה? הם אמרו שהם לומדים עכשיו בכיתה הזאת, ואמרתי: "היום יום שלישי ואני לומד בשיעור הראשון" והם צחקו ואמרו שהיום הוא יום רביעי. ומורה הגיעה ואמרה לי מה אני עושה פה? וזה לא היום שלך לשיעור! והייתי בהלם והלכתי לשיעור ראשון ליום רביעי וחבריי לכיתה היו שם. ניסיתי לזכור מה קרה ביום שלישי, אך אני זוכר רק לאחרונה שהלכתי לישון ביום שני בלבד. הגעתי הביתה ורציתי לשאול את אמא שלי האם משהו קרה אתמול רציני והיא אמרה לי "בכלל לא, היה רק יום רגיל". למחרת יום חמישי פגשתי את מורה לעיצוב גרפי, ושאלתי אותו האם הבאת את פרוייקטים לפרסום שלטי חוצות (המורה שלי עובד במקביל כגרפיקאי בחברת פרסום ידוע). והוא אמר לי: אתה לא זוכר? כבר הצגתי לך את פרוייקטים שלי ביום שלישי!. האמת אני לא זוכר בכלל מה קרה יום שלישי, אפילו עם פיסת הקטנה על יום שלישי. (כשהייתי קטן הפסיכולוגים אמרו שיש לי מוח אינטליגנציה גבוהה, יכולת תפיסה מהירה ובמיוחד היום אני מסוגל לזכור את התרחשות מגיל שנתיים, אפילו איך נראית את עריסה שלי) היום אני בן 24 צץ לי מחשבה על מה שקרה לפני שש שנים ביום שלישי שלא הייתי במסע הזאת, ופתאום הופיע בזכרוני פיסת מידע על יום שלישי, ואז אני זוכר איך נראית פרוייקט של מורה למגמת עיצוב!!!! שאלות נוירולוגית: מה שקרה על התרחשות לא הלכתי לנוירולוג, וזה קורה לי רק פעם אחד בחיים. השאלה היא למה אני לא זוכר את יום שלישי? האם זה רציני שצריך ללכת לטיפול? איך זה באמת הופיע לי פיסת זיכרון על יום שלישי? ומה המלצתך? תודה רבה שיהיה לך שנה טובה עם הרבה שלווה ושלום!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, זה מוזר בגיל כך צעיר , תופעה כזאות יותר אופינית לגיל מבוגר ואז מדובר במספר שעות של אמנזיה מוחלתת, לדעתי צריך היה עוד אז לברר ולהבדק, יש לבדוק את מבנה המוח , EEG , כלי הדם של המוח , קרישות דם יתר , שינה לילית , האם אתה נרדם ללא שליטה ביום !? וזה ללא פניקה . ישנם גם דברים שלא נוכל להסביר ... שנה טובה

17/09/2006 | 19:22 | מאת: אלונה

שלום רב אני בשבוע 17 להריוני. מזה כחודש ימים אני סובלת כמעט ברציפות מכאבי ראש חזקים מאד. הכאבים מתחזקים ונחלשים עם אופטלגין אך לא נעלמים לחלוטין. כאבי ראש הם לא סיפור חדש עבורי אך מפליא אותי שגם בהיריון אני סובלת מהם ועוד בתכיפות גבוהה, בעוד שנוירולוגית מומחית למיגרנות שהייתי אצלה מעט לפני ההיריון טענה שבהיריון אני ככל הנראה לא אסבול מכאבי ראש כי זה נדיר. 1. כיצד ניתן להסביר שהכאבים לא נעלמו בהיריון אלא החריפו? 2. מה הסיכוי שזה קשור להיריון? 3. מה לעשות עד שהתור לנוירולוגית (הפנייה מרופא משפחה) שנקבע לעוד 3 חודשים יגיע? 4. האם זה עלול לסכן את ההיריון? 5. יש עוד כיווני "חקירה" חוץ מרופא עיניים? בתודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה
20/09/2006 | 09:25 | מאת:

שלום רב, לא ניתן לבצע בדיקה מסודרת דרך טלפון או בכתב. יש הרבה סיבות שיכולות לגרום או להחמיר כאבי ראש בזמן הריון , החשובים ביותר הנם עליות לחצי הדם , רעלת הריון,ועלית לחץ תוך גולגולתי . שיפור במגרנה בזמן הריון קיים במיוחד בשליש הראשון , אך יש הרבה נשים שממשיכות עם כאבי ראש במהלך ההריון . אין חוקים סגורים בכך , מחלות ותגובות היו ונשארו מאוד אינדיבידואליות. צריך לארוך בדיקה מסודרת נוירולוגית , עיניים , כללית , כדימלשלול סיבות מסוכנות לך ולהריון ואם מדובר ברגישות ותגובתיות יתר יש טיפולי הרפיה, תרופות אנלגטיות קלות ומעקב . במידה שמצבך לא טוב תמיד אפשר להקדים תור או לפנות לשירותים דחופים . שנה טובה

17/09/2006 | 19:01 | מאת: אפרת

שלום רב בני עבר סי טי אנגיו עקב מיגרנות שנמשכות כבר 3 שנים ומחמירות. הוא בן 6 התוצאה שהגיעה היום אחרי ש EEG הגיע לא תקין היצרות יחסית במוצא M2 משמאל - ייתכן ארטיפקט טכני ייתכן ביטוי לווסקוליטיס אמר שיש צורך עכשיו ב MRI וב MRA. השאלה שלי עד כמה זה באמת יכול להיות "טעות טכנית" ואם לא הם הפתרון הוא צינתור ראש הוא בן 6 וסובל מגיל 3 וחצי עברנו כל בדיקה אפשרית ולאחרונה הוט מטופל בטרגטול יום יום ובהתקפה גם בהידרגין אשמח לקבל תגובה בהקדם מאוד מודאגת תודה

לקריאה נוספת והעמקה
20/09/2006 | 09:19 | מאת:

שלום רב, ראשית כדאי להשלים את בירור עם טכניקה רגישה יותר כמו הדמיה מגנטית מיועדת לכלי הדם כמו MRA , אומנם ארטפקטים יכולים להופיע בכל בדיקה . בזמנו הבדיקה של כלי הדם של המוח הייתה יחידה ופולשנית , צינטור (אנגיוגרפיה ) , היום ניתן לבצע בדיקה נוחה יותר MRA .אם יש צורך בבירור כלי דם ללא ספק כדאי להשלים את הבדיקה . מדובר בבדיקה אולי מאת ארוכה אך לא קשה ולא פולשנית , ניתן לבצע גם בהרדמה שיטחית אצל ילדים כדי למנוע תזוזות והופעת ארטפקטים של תנועה. בהצלחה

26/11/2006 | 17:42 | מאת: מיכל כהן

שלום רב. לפני 13 שנה בסוף חודש שמיני להריון ראשון, עברתי ארוע של היפוך מילים שנמשך מספר דקות, שלאחריו הופיעו כאבי ראש (עד אז לא סבלתי ממיגרנה). הארוע אובחן כ TIA . עברתי סדרת בדיקות (בחודש תשיעי) כולל סי. טי ללא חומר ניגודי - לא היו ממצאים פתולוגיים. גם לא בMRI שעברתי מיד אחרי הלידה. כעבור כארבע שנים הרגשתי שוב תחושת כבדות בפה אבל הפעם בגלל תחושת פחד לא רציתי לדבר. נחתי ושוב מספר שעות מאוחר יותר הופיע אותו סוג של כאב ראש.היום, שמונה שנים לאחר הארוע האחרון, התחלתי להרגיש כבדות ביד שמאל. לראשונה הרגשתי תחושה זו כאשר נרדמתי על היד בטיסה ארוכה וכשהתעוררתי חשתי שהיד "רדומה" (ללא עקצוצים) ועברו 24 ש' עד שהרגשתי תחושה רגילה ביד. אמי נפטרה באופן פתאומי מאנוריזמה של האורטה. כיום ידוע לי שדודי (אח של אמי) סובל מהתרחבות של האורטה ונמצא במעקב.הופניתי לנוירולוגית שהפנתה אותי לבדיקות דם (קרישה) לבדיקת אקו לב דרך הוושט ולסי.טי אנגיו. אני מאוד חוששת מעוד בדיקת סי.טי וגם מהשימוש בחומר הניגודי ואשמח לשמוע חוות דעת נוספת או לשמוע על מקרים נוספים מהספרות תודה, מיכל

17/09/2006 | 17:14 | מאת: עדי

קיבלתי מחברה מארה"ב תרופה בשם exdrin migrane, שפועלת היטב בהתקפי מיגרנות, אולם אתמול שמעתי כי התרופה נאסרה לשימוש בארה"ב בגלל שנמצא כי היא גורמת להתקפי לב. האם יש אמת בשמועה?

19/09/2006 | 15:56 | מאת: א

גם אני קיבלתי מחברה בארה"ב זה נמכר חופשי. זה מכיל אקמול -בעיקר קצת אספירין וקודאין או קפאין (לא זוכרת)

01/10/2006 | 08:13 | מאת: אמנון

שלום ! אני משתמש ב-excedrin migraine כבר הרבה שנים ,חקרתי על הכדורים האלו המכרכיב של הכדורים -אקמול,אספירין וקפאין לאחר יעוץ מרופאים ורוקחים מותר לקחת עד 2-כדורים ב-יממה לא לבלוע את הכדור על בטן ריקה !!!!!! אמנון.

שלום רב אני סובלת מהזעת יתר בכפות הידיים והרגליים. ישנו מכשיר ששמו "דריוניק" שנועד לטפל בבעיה ע"י הזרמת זרם חשמלי נמוך לתוך מים.השימוש במכשיר הינו פעמיים בשבוע, לתקופה בלתי מוגבלת (אם מפסיקים, חוזרת ההזעה). שאלתי היא: האם לטווח הארוך, יכולות להיות השפעות נוירולוגיות כלשהן לשימוש במכשיר עם זרם חשמלי? האם תתיכן פגיעה כלשהי (באופן עקיף) עקב שימוש במכשיר זה? בברכה טלי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אומנם אני מטפלת בהזעת יתר לא שמעתי על מכשיר זה, אשמח לקבל יותר פראטים על מקורו .לא נירא לי בכל זות שעמור לפגוע במבנה עצבי בגלל שעובד על חשמל . לגבי הפרהידרוזיס אני מכירה וממלצה על הזקות בוטולינום 2-3 פעמים לשנה לכפות הידיים או רגליים .

17/09/2006 | 14:55 | מאת: לל

לפני 18.5 שנים הייתי כשנה בשיקום בבית לוינשטיין אחרי תאונת דרכים. אבחנו את המצב שלי כחמור מכפי שהוא היה באמת, שיקמו אותי בהתאם ועם תחזית שמנעה ממני שיקום נכון. שיקמו אותי בהתאם ולפני ששוחררתי הפסיכולוגית שוחחה עם אימי ואמרה לה שהשיקום שלי זה הלימודים (הייתי אז בת 14) ושתדאג לתת לי עזרה פסיכולוגית.וכך למדתי, בהתחלה בקושי,קיבלתי שיעורים פרטיים, וקיבלתי טיפול פסיכולוגי שנים, למרות שאחרי כמה זמן ביקשתי להפסיק. רק לפני שנה ביררתי בעצמי ומצאתי מכתב עתיק ובו המלצה לתת לי ריפוי בעיסוק ,והצלחתי לקבל מקופת חולים ריפוי בעיסוק. הזיכרון שלי הוא טוב מאוד אבל הבעיה איתו היא שהרבה פעמים הוא לא מיידי או שהוא לא עולה בזמן סביר, אלא אחר כך. מה אפשר לעשות? מה אני יכולה לעשות? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה
19/09/2006 | 20:36 | מאת:

שלום לך , לא הצלחתי להבין למה השיכום לא היה נכון , הרושם הוא הפוף , אם הזיכרון לא מספיק זריז לא עומר זהשיכום לא היה טוב אלה הפגיעה (שלא ידוע לי כלום עליה ) יכולה לגרום לירידה בזיכרון ויותר בטוח בריכוז לכן יכול להיות שקשה לך ללמוד . רצוי להבדק מסודר על ידי נוירולוג ולפי תלונותיך לברר מה קשור לתאונה ואיך לפטור את הבעיות . בגלל שיש דרך , יש איבחון וטיפול . בהצלחה

19/09/2006 | 22:07 | מאת: ל

אבחונים שעברתי לא אבחנו אותי היטב. השיקום שקיבלתי אחרי הבית חולים היה שנים של טיפול פסיכולוגי ועזרה בלימודים בלי שום ריפוי בעיסוק שמשקם את הזכרון. אני הרבה שנים אחרי הפגיעה ורק עכשיו קיבלתי קצת קצת ריפוי בעיסוק מקופת חולים.איך משקמים זיכרון לא מספיק זריז וריכוז?

17/09/2006 | 13:28 | מאת: ענבל

שלום וברכותי לפתיחת הפורום. אני בת 33 בריאה בדרך כלל. בשלושה שבועות אחרונים, כאב ביד שמאל, תחושה של אי יציבות, תחשובה של חולשה. בא לידי ביטוי בעיקר מהמרפק ומעלה. אני מאוד לחוצה. משוטטות באינטרנט הבנתי שייתכן וזה ניוון שרירים. מאז איני מפסיקה לבכות.קראתי שלמחלות ניוון שרירים אין מרפא ושתוך שנים מעטות מתים מזה.הייתי אצל נוירולוג שבדקבדיקה שיגרתית ולא מצא משהו. כמו כן הגעתי בלילה למיון בבית חולים מאיר- עשו לי CT ראש שיצא תקין, בדיקת נוירולוג שיצאה תקינה ובדיקה כללית שיצאה תקינה.אורתופד אמר שייתכן ויש לחץ על הכתף והזרוע. איני מבינה מדוע לא עשו לי EMG אני בחרדה עצומה שמא זה ALS מה את ממליצה לי לעשות? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך ושנה טובה קודם כל לא להלחץ !! לא כל כאב יד זה ניוון שרירים . לא הייתי ממליצה לאבחן לאצמך את הבעיה לפי האינטרנט . לכן יש רופאים , פחות או יותר מוצלחים אך יודעים יותר טוב ממך מה וכמה לבדוק . כאב מעל המרפק יכול להופיע מסיבות שונות הכוללות חלקים שונים של השלד (עצמות, פרקים , שרירים ועצבים ) , לפי העיסוק והמתרחש סביב הופעת הכאב צריך לכוון את האיבחון . כל זמן שזה רק כאב ללא סימנים נוירולוגיים אחרים הכל בסדר, אין על מה לבצע אמג . בדיקה קלינית נוירולוגית זה הדבר החשוב ביותר באיבחון ולא בדיקות העזר .פיזיוטרפיה ותרופות אנטיאינפלמטוריות למספר ימים יכולים לפטור את הבעיה , ובמידה והתופעה חוזרת או מחמירה יש צורך בבדיקה נוירולוגית נוספת ולפי כך בבירור לפי המצב . תתני לרופאים את הקרדיט למקצוע ותורידי ממך את האחריות למחלות .את הראשונה שתרביחי מזה כל טוב

17/09/2006 | 12:58 | מאת: עידן קורן

הי, שמי עידן, בן 28. אני סובל ממגרנות מגיל 18 (10 שנים)..... הייתי לא מזמן אצל ד"ר אריה קוריצקי, והוא הגדיר את כאבי - לא מיגרנה, אלא קלסטר אדק, נתן לי זריקת "מטזון" + כדורים נוספים...... מאז הטיפול הנ"ל אני סובל פי שניים יותר בבקשה תעזרו לי...... אני לא מסוגל לחיות בצורה כזו..... האם קיים פתרון ??????? עידן קורן

לקריאה נוספת והעמקה
19/09/2006 | 08:45 | מאת:

שלום לך , צר לי על סבלך , יש פטרונות לבל סוג כאב , לא כולם מתאימים לכולם , לכן אם טיפל זה לא טוב חוזרים לרופא ומנסים אחר . אם מדובר בCLUSTER , מקובל לשלב טיפול מניעתי , קבוע עם טיפול אקוטי , וזה תלוי בתקופה שההתקפים מתמשכים . ניתן בזמן התקף לנסות מסיכת חמצן למספר דקות (יש גם סידור עם מתקן ביתי , לנהיגה ...ולכל מקו ) , או זריקת אימיטרקס, תתעורי כטיפול מניעתי ניתן לנסות ליטיום למספר חודשים , כמו כן מגבן רב של תרופות למיעת כאבים כרוניים כמו דפלפט, אלטרול ואנטיאינפלמטוריים . אני מניחה שכבר עברתה חלק לפחות מהאפשרויות אלה . יש גם טיפולים קשים יותר עם סטרוידים או הזרקות בוטולינום . הכל כללי . אתה צריך לחזור לנוירולוג המטפל ולעבור יחד איתו על כל האפשרויות . בהצלחה

17/09/2006 | 11:27 | מאת: מיכל

שלום, יש לי מחלת ילדות שחוץ מבלוטה על המצח בלבד אין לי באף מקום בגוף. כמה כתמי קפה עולה - (נוירופברימטוזיס סוג 1) לפני שבוע התעלפתי וביצעו לי EEG שהראה על התקף אלפטי כתוצאה מהסתבכות של המחלה. האם בגיל 40 זה יכול לקרוא? כמו כן נתנו לי לקחת 3 פעמים (כל פעם 200) ביום. אני גם מבצעת רמות של התרופה בדם, בנתיים זה בסדר. אבל בסך הכל אני לוקחת את התרופה כשלושה שבועות. האם אפשר להסתבך מהתרופה כגון בעיות בכבד, בעיות בעור, בשיער כתוצאה מלקיחת תרופה כזאת באופן קבוע לאורך שנים. הרי הגוף שלי לא רגיל לקחת כדורים אף על פי שהרמות של התרופה טובות בנתיים. האם בגילי המופלג יכולות להגיע עוד הסתבכויות כלשהן. דרך אגב ביצעתי לפני יומיים שוב EEG והיה שיפור לאחר כשבועיים + של לקיחת הכדורים. תודה על תשובתך

לקריאה נוספת והעמקה
19/09/2006 | 08:39 | מאת:

שלום רב, התקפים אפילפטיים מכל סיבה חייבים טיפול תרופתי . טיפול זה הנו כרוני , כל החיים בד"כ , ורוב התרופות שמשתמשים היום הנן סבילות טוב , נדיר יש תופעות לא רצויות כמו פריחה אלרגית , הפרעה בתפקוד הכבד ואחרות . את לא כתבת איזה תרופה את מקבלת , אני מניחה לפי המינון שמדובר בטגרטול או טריל . אין כל בעיה לקחת את התרופות לעורך זמן , דרוש מעקב בדיקות דם כל מספר חודשים לאיזון רמה ומעקב רמות מלחים בדם , תפקודי כבד . במידה ויש תגובה לא טובה מפסיקים ועוברים לתרופה אחרת . כל זה תחת השגחה של הנוירולוג המטפל .

17/09/2006 | 09:33 | מאת: מיכל

שלום רב, בני בן 4 וחצי ילד חכם ונבון, יודע לכתוב בנתיים רק את שמו. לארונה הבחנתי שלעיתים כאשר אוחז בעט ואומר כי רוצה לרשום משהו היד שלו מתחילה לרעוד עוד לפני שמתחיל "לכתוב". ברצוני לציין כי זה לא קורה כל הזמן וברוב המקרים כאשר מטרתו לכתוב את שמו (יודע בדיוק מה רוצה לרשום) היד יציבה וכותב את שמו יפה. אין לו רעידות בפעולות אחרות שעושה עם הידיים גם לא בפעולות עדינות ביותר. ממה תופעה זו נובעת? האם דורשת בדיקה/טיפול? תודה מראש, מיכל.

לקריאה נוספת והעמקה
19/09/2006 | 08:32 | מאת:

שלום לך , יש לדעתי נכונות בבדיקה נוירולוגית , אומנם אצל ילדים יש הפרעות בתנועה שיכולים להופיע ולעלם מדי פעם . במידה שהתופעה תמשיך (ולא צריך להכנס לפניקה ולתת לילד הרגשה שמשהוא לא בסדר אצלו) יש מקום לקחת אותו לנוירולוג ילדים .

16/09/2006 | 22:12 | מאת: כרמלה

אני בת 48. לפני כשנה אובחנה אצלי גרורה בחוליה סי 5 (מסרטן שד) שהוקרנה ומצבי טוב. לפני מס חודשים החלו קפיצות קטנות ולא רצוניות בבוהני הרגליים במצב שכיבה וכיום הקפיצות הללו התפשטו גם לכתף ולרגליים. אני מקבלת ציפרלקס בנוסף לארדייה. האם זה יכול להיות תופעת לוואי לציפרלקס?? פגיעה ניירולוגית עקב הגרורה?? ממליצה בדיקת ניאורולוג?? התופעה לא ממש מפריעה לי כי היא קיימת רק בשכיבה אבל רציתי לדעת פישרה והאם כדאי ורצוי לטפל שמא תחמיר

לקריאה נוספת והעמקה
18/09/2006 | 07:23 | מאת:

כרמלה שלום, חייבים לבדוק את תפקוד המוח על ידי הדמייה מוחית עם חומר ניגודי וזה בעקבות המחלה הבסיסית שלך, יחד עם הדיקת EEG , יש סיכון גדול , וזה שלילת גרורות למערכת העצבם המרכזית , ויש סיכונים קטנים ואלה פעילות שרירית לא רצונית ממקור היקפי . יחד עם זה יש לבדוק שינה , רמת ברזל ופריטין בדם . עם כל הבדיקות צריך לגשת לנוירולוג להבדק מסודר . הרבה בריאות

18/09/2006 | 10:00 | מאת: כרמלה

אני אחרי סי טי פט הוא לא מאתר את שבקשת??

16/09/2006 | 17:35 | מאת: רן

הנני בן 36 וסובל מפסיקולציות כ 11חודשים ללא סימיני חולשה או דלדלול שרירים. הפסיקולציות מאופיינות בקפיצות שרירים בכל הגוף במשך כל היום והרבה יוןתר לפני ובזמן שינה ובמהלך והתעוררות משינה. כמו כן הנני סובל מעייפות ומהפרעות שינה במשך כ 10 שנים. בדיקת גופנית אחרונה של נוירולוג מלפני כחודש הייתה תקינה כמו כן בדיקות mri צווארי ובדיקות דם ושתן תקינות. בבדיקת emg שערכתי לפני כ שמונה חודשים בשיבא נאמר כי הבדיקה לא הראתה שינויים פוסטגנגליונרים. בבדיקת מחט נאמר כי היו שינויים נוירוגנים כרוניים קלים בשריר בודד ברגל שמאל (mild chronic neurogenic changes in a single muscle) וכי לא היו סימני דנרבציה חריפה.לגבי בדיקת הולכה עצבית נאמר כי היייתה תקינה. בדיקה חוזרת של emg שערכתי לפני כחודשיים הייתה ללא שינוי. הנני בחרדה גדולה . מה משמעות ממצא זה והפסיקולציות המתמשכות האם יכול להעיד על תחילת ניוון שרירים או מחלת als האם יכול להיות קשור לתסמונת אחרת?? אנא חוות דעתכם בעניין בהקדם האפשרי. קראתי באיזשהוא מקום כי פסיקולציות אצל חולי אלס מלווים בדר"כ בחולשה ובדלדול שרירים אך לעיתים ישנם מצבים שהפסיקולציות מופיעות קודם ורק לאחר שנה מתחילים התסמינים הנוספים (לפי מחקר של eisen AND steart( אנא חוות דעתכם המקצועית מהו פרק הזמן שבו ניתן לומר כמעט בוודאות לאחר תחילת הפסיקולציות ללא סימנים נוספים כי מדובר בתופעה שפירה?? האם תקופה של 11 חודשים אמורה להספיק בכדי לשלול ניוון או מחלות נוירולוגיות חמורות אחרות???

לקריאה נוספת והעמקה
17/09/2006 | 12:19 | מאת: רן

בהמשך לשאלתי הקודמת מלפני כמה ימים גם התחלתי להרגיש פסיקולציות בלשון (בקצה הלשון בשריר הקטן בצד שמאל) האם תסמין זה משנה את המצב הקליני או יכול להעיד על התפתחות מסוימת??

19/09/2006 | 08:28 | מאת:

הי רן , אני מבינה שאתה בחרדה , אך לפי הנתונים אתה מטופל ובמעקב מסודר , וזה הדבר החשוב במצב זה. ידוע על תיסמונות עם פסיקולציות בניגניות , מצב שאומנם לא נעים אך דורש רק בירור ומעקב עם אופציה לטיפול סימפטומטי במידה שצריך . הסבירות שמצב זה ישתנה נדירה במיוחד ולא ניתן בוודאות גמורה להתחייב על המשך . אבל על מה אפשר להתחייב בוודאות !? ישנן תסמונות אוטואימוניות שיכולות לגרום רגישות יתר של העצב בחיבור לשריר וניתן לבדוק בבדיקת דם נוכחות הנוגדנים כנגד התעלות לאשלגן (VGKC ) , כמו כן ניתן לבצע ביאופסית שריר \עצב לפי הצורך . אני הייתי ממליצה יעוץ אצל נוירולוג מומחה במחלות שריר (הטוב שאני מכירה הנו פרופ מנחם שדה בבית חולים וולפסון ) בצד אחד , בצד שני לברר את כל בעיית השינה , (מעבדת שינה עם דגש על תנועות הגוף בשינה ) ולהתחיל לטפל תרופתית בחרדה ופעילות השריר בשילוב עם שיטות הרפיה בצד אחד ופעילות גופנית לחיזוק מערכת השלד בצד שני . מעקב ובירור לא שולל עורך חיים תקין . בהצלחה

15/09/2006 | 22:23 | מאת: חן

בתי בת שנתים התחילה ללכת בגיל 11 חודש , היא הולכת כשרגליה עקומות כלפי פנים (במיוחד רגל אחת) ובנוסף היא גם הולכת על קצות האצבעות -זה נראה לי חריג , למרות שהייתי אצל 2 אורטופדים ורופאת ילדים וכולם אמרו לי שזה יסתדר ולא להתיחס לבעיה.אני לא היפוכונדרית אבל אולי זו בעיה ניורולוגית? הודה לכם אם תוכלו להציע לי למי לפנות או איך לטפל בבעיה זו. חן

לקריאה נוספת והעמקה
18/09/2006 | 07:18 | מאת:

בוקר טוב לך, אני מסכימה שצריך לבדוק את הבעיה מבחינה נוירולוגית ולא רק אורטופדית . הליכה עם ץנוחה של הרגליים שאת מספרת יכולה להיות מניאריזם , תופעה רצונית , התנהגותית שמסתדרת או דיסטוניה, תופעה לא רצונית ממקור מרכזי של מערכת העצבים . אני ממליצה לגשת לנוירולוג ילדים , או למרפאה נוירולוגית לילדים כמו המרפאה המצויינת שבבית חולים וולפסון . בהצלחה

15/09/2006 | 14:17 | מאת: יוסי

אמא שלי סובלת לפעמים ממה שאני קורה דמוי סחרחורות כאשר היא מרגישה לחץ באוזניים אבל ההליכה שלה יציבה אני לא יודע מה להגיד חוץ מזה שזה ממש מפחיד אני חייב להתייעץ איתכם תענו לי בדחיפות בבקשה.

18/09/2006 | 07:12 | מאת:

שלום רב, סחרחורות עם לחץ באוזניים וללא הפרעה ביציבה חייבים בדיקת רופא אוזניים ובדיקת לחצי דם . במקום להיות מבוהל כדאי לבדוק דברים בסיסיים . בברכה

שלום לפעמים יש לי הרגשת נימול הירדמות בחלק האחורי של הראש למטה בחיבור שליד הצוואר ,מה זה יכול להיות ? והאם כשמקבלים מכה בראש מהמצח דבר שגורם להטעית הראש והצוואר אחורה .בדיקת amr מוח מספיקה לבדיקה אם יש בראש נזק מהמכה ? או יש amr אחר לראש גם ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, נימול בעורף בד"כ מקורו בשורשים של עצבי הצוואר הראשוניים שיוצאים מהחיבור כלפי מלה וזה יכול לקרא בדיסקופטיה צווארית לאחר שינויים ניוניים או טראומטיים של האיזור . לא מספיק כדי לקבוע נזק ממשי של חוט השדרה, לכן נדרשת קודם כל בדיקה נוירולוגית טובה לשלילת סימני נזק של החוט ולאחר מכן ניתן לבצע MRI של ע"ש הצווארי לגילוי נזק רקמתי האם קיים ,

14/09/2006 | 21:15 | מאת: ערן

שלום רב, שמי ערן ואני בן 26. מזה כשנה אני סובל מקפיצות שרירים לא רצוניות במקומות שונים בגוף (בעיקר גפיים), חולשות הולכות וחוזרות (בעיקר ברגל שמאל) ומעין תחושת נימול בגפיים. מחשש שמדובר ב- ALS פניתי לנוירולוג ששלח אותי לבדיקת EMG ולבדיקת CT ראש. שתי הבדיקות נמצאו תקינות. באמצעות הבדיקות ובדיקה נוירולגית נוספת (פטיש ורפלקסים) שלל הנוירולוג ALS וקבע שייתכן שמדובר ב- BENIGN FASICULATION SYNDROME. נוירולוג נוסף סבר שזה אכן יכול להיות זה. אף נוירולוג לא קבע את זה באופן חד משמעי ואף אחד מהם גם לא ממש הסביר לי מה זה. באינטרנט לא מצאתי כמעט חומר על זה. האם תוכל לתת לי מעט מידע מה זה BFS? האם זה יכול להוביל ל- ALS בשכיחות גבוהה יותר מאשר שאר האוכלוסייה? האם ניתן לרפא את זה? תודה מראש, ערן המודאג

לקריאה נוספת והעמקה
17/09/2006 | 22:22 | מאת:

מה שלומך ? לגבי BFS -מדובר במצב של הפראקסיטביליות (HYPEREXCITABILITY ) של מערכת העצבית היקפית שידועה כלא מתקדמת למחלות אחרות אך יכולה להשתלב עם עייפות , חולשה , נימול , ירידה במצברוח . יתכן וקימת הפרעה בתפקוד התעלות לאשלגן ברמה של הקשר עצב-שריר (VOLTAGE GATE KALIUM CHANNELS ) בשל יצור של נוגדנים כנגד תעלות אלה . ניתן לבדוק את הנוגדנים בדם . צריך מעקב מסודר נוירולוגי , בירור מלאה לבעיות שריר, עצב והקשר שלהם , הדמיית בית החזה לשלילת טימומה , כמו כן במידה והתופעה מפריעה ניתן לטפלה על ידי תרופות אנטיאפילפטיות (טגרטול , גבפנטין ) .

14/09/2006 | 19:50 | מאת: אנה

לפני כשנתיים וחצי היה לי התקף מאוד חריף שהחל בכך שחצי פלג גופי השמאלי נרדם וראיתי את עצמי בעייני הימנית מתחילה לפרקס....פונתי לבית חולים ושוחררתי בלי תשובות. למחורת היה לי את אותו המקרה...אושפזתי בבית החולים והתחלתי בטיפול של טגרטול וקלונקס, מכיוון שהבדיקות שלי היו תקינות לחלוטין הרופא החליט שההתקפים באים מרקע ריגשי. כיום אחרי שנתיים בלי התקפים עדיין אני לוקחת קלונקס כשאני מרגישה שאני במתח וכך בעצם אני עוצרת את ההתקף. הפחד הכי גדול שלי הוא להתמכר לקלונקס. מה אני יכולה לעשות בנידון?

לקריאה נוספת והעמקה
17/09/2006 | 21:25 | מאת:

שלום רב, האירוע חשוד לאירוע פרכוסי ממוקם , במצב זה חייבים בירור כולל הדמיה של המוח , אני מניחה שעברת זה .רצוי להמשיך במעקב סדיר אצל נוירולוג ולקחת החלטות טיפוליות יחד איתו . אין מה לפחד מהתמכרות לקלונקס , ניתן להוריד בהדרגה איתית כל תרופה בזמן המתאים . כל זמן שאין תשובה ברורה למקור ההתקפים רצוי להמשיך ולמצאו אותה יחד עם הרופא המטפל .

14/09/2006 | 15:49 | מאת: ביבי

האם יש מקום לטיפול במיקרופירין 100 מדי יום לארוע חד פעמי נוירולוגי TNA

לקריאה נוספת והעמקה
17/09/2006 | 19:44 | מאת:

שלום רב, הכוונה הנה (TIA ( transient ischemic attack מקובל לתת טיפול מניעתי כזה במינונים שבין 100-325 מג אספירין . רצוי להחליט יחד עם הנוירולוג המטפל על המינון .

14/09/2006 | 12:55 | מאת: סיגלית פז

שלום, שמי סיגלית אני בחורה צעירה בריאה, בת 22, אוכלת בריא מתאמנת וכו'. ביומיים האחרונים, יש לי תנועה קטנה ולא רצונית באצבע המורה, ביד ימין, בעיקר כשהיד רגועה, פתאום היא זזה לבד, וזו תנועה מורגשת, זה מפריע לי להרדם בלילה, אני מרגישה כאילו כל פעם מישהו מזיז לי את האצבע, ביום למחרת גם האצבע הרביעיצת התחילה לזוז קצת. בדיקות דם עשיתי לפני מספר חודשים ויצאו תקינות פרט לחוסר בפריטין, ולעודף אריטרוציטים בשתן (120)- אך הבדיקה נעשתה סמוך לסיום המחזור, כך שיש סבירות שזו הסיבה לחריגה. הלכתי לרופא והיא נתנה לי לבצע בדיקת שתן, דם, הפניה לנוירולוג ולבדיקת EEG. אבל זה רק עוד חודש וחצי. ברור לי שללא ביצוע בדיקות לא ניתן לאבחן, אך תוכל להגיד לי מה האפשרויות שכזה דבר קןרה?..האם יכול להיות שמדובר בגידול במח שלוחץ ופוגע בעצבוב לאיבר? תודה רבה על היעוץ. סיגלית.

לקריאה נוספת והעמקה
17/09/2006 | 19:37 | מאת:

שלום סיגלית, לא נלחצים מכל דבר וקופצים למסקנות קשות . יכול להיות שתוך מספר ימים התופעה תחלוף , יתכן ומדובר בגירוי עצבי של עצב האולנרי , בד"כ באיזור המרפק (האם את עובדת עם מחשב שעות רבות ולוחצת על המרפק?האם את משחקת טניס? או קיבלת מכה באיזור זה?) , הסבירות שהתופעה מגיעה מהמוח נמוכה ביותר . רצוי לבצע בדיקת EMG של הגפיים עליונות לפני שאת מגיעה לנוירולוג .

14/09/2006 | 12:38 | מאת: asa1313

היי, אני צעיר יחסית אך ישנה תחושה המטרידה אותי. אני מרגיש בחלק מהיום במיוחד כשאני יושב נימול בכיפת הראש. כמעט מיידית לאחר מכן אני מרגיש את כל השרירים שלי תפוסים. האם ייתכן שזה רק חרדה. היות ואני סובל מחרדה. בעיה נוספת שלי הינה תחושת אי יציבות שאותה באמת אני מייחס לתופעת חרדה. אודה לכם על תשובתכם הכנה

לקריאה נוספת והעמקה
17/09/2006 | 19:30 | מאת:

שלום רב, נימול בכיפת הראש הנה תחושה ריאלית שנגרמת על ידי גירוי עצבי ממקור צווארי גבוה או מאיאיזור החיבור שבין ע"ש הצווארי לראש. מצבי לחץ ממושכים מלווים בכיווץ שרירי הצוואר ויכולים בין היתר לגרום לתחושה זו. ניתן לשחרר את האיזור על ידי מסג" עדין של האיזור וטוב יותר פעילות גופנית משחררת את שרירי הצוואר כמו שחיה . אני ממלחצה גם להיבדק על ידי נוירולוג לשלילת מימצאים נוספים . בהצלחה

04/10/2006 | 15:40 | מאת: sole

כשקראתי את ההודעה שלך נרגעתי כי גם לי זה קורה..ונבדקת אצל נרולוג ואין לי הגבלה בתנועה. גם לי זה קורה...גם אני בחרדה ובהתרגשות מתמדת... אבל איך זה עובר?

14/09/2006 | 11:33 | מאת:
שלום רב, אנו שמחים ליידע, אתכם, הגולשים, על פתיחתו של פורום נוירולוגיה, לו היה ביקוש רב מצדכם בחודשים האחרונים. מקווים כי הפורום יסייע לכם. צוות האתר
14/09/2006 | 12:31 | מאת: הראש לא מתפקד

שלום רב וטוב עשיתם. אני בת 43 בריאה ואוכלת מזון אורגני,בשר,יין, הבדיקות כלליות תקינות,סי טי ראש תקין, מעשנת,כדור שינה נוקטורנו, איבוד זיכרון לתווך קצר,עירפול מידי פעם,אין תחושת זמן,אין תחושת תזוזה ( הזמן נהיגה לא מרגישה נסיעה) מצבי רוח,חוסר תאבון,ראיה כפולה וראש כבד לפעמים,קושי להיתרכז.תחושת היי וסיחרור. נא התיחסותך תודה

1 ... < 27 28 29 30 31 32