כאבי ראש בהיריון

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

17/09/2006 | 19:22 | מאת: אלונה

שלום רב אני בשבוע 17 להריוני. מזה כחודש ימים אני סובלת כמעט ברציפות מכאבי ראש חזקים מאד. הכאבים מתחזקים ונחלשים עם אופטלגין אך לא נעלמים לחלוטין. כאבי ראש הם לא סיפור חדש עבורי אך מפליא אותי שגם בהיריון אני סובלת מהם ועוד בתכיפות גבוהה, בעוד שנוירולוגית מומחית למיגרנות שהייתי אצלה מעט לפני ההיריון טענה שבהיריון אני ככל הנראה לא אסבול מכאבי ראש כי זה נדיר. 1. כיצד ניתן להסביר שהכאבים לא נעלמו בהיריון אלא החריפו? 2. מה הסיכוי שזה קשור להיריון? 3. מה לעשות עד שהתור לנוירולוגית (הפנייה מרופא משפחה) שנקבע לעוד 3 חודשים יגיע? 4. האם זה עלול לסכן את ההיריון? 5. יש עוד כיווני "חקירה" חוץ מרופא עיניים? בתודה מראש.

20/09/2006 | 09:25 | מאת:

שלום רב, לא ניתן לבצע בדיקה מסודרת דרך טלפון או בכתב. יש הרבה סיבות שיכולות לגרום או להחמיר כאבי ראש בזמן הריון , החשובים ביותר הנם עליות לחצי הדם , רעלת הריון,ועלית לחץ תוך גולגולתי . שיפור במגרנה בזמן הריון קיים במיוחד בשליש הראשון , אך יש הרבה נשים שממשיכות עם כאבי ראש במהלך ההריון . אין חוקים סגורים בכך , מחלות ותגובות היו ונשארו מאוד אינדיבידואליות. צריך לארוך בדיקה מסודרת נוירולוגית , עיניים , כללית , כדימלשלול סיבות מסוכנות לך ולהריון ואם מדובר ברגישות ותגובתיות יתר יש טיפולי הרפיה, תרופות אנלגטיות קלות ומעקב . במידה שמצבך לא טוב תמיד אפשר להקדים תור או לפנות לשירותים דחופים . שנה טובה